People notice the rain – Cindy Paul

Geplaatst op 2 juli 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

People notice the rain – Cindy PaulPeople notice the rain door Cindy Paul
Ook door deze auteur: Love potion
Uitgever: Ever After Print | 2020
Genres: Young Adult, Contemporary, Fantasy
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789083012643
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

On the day Silas hears he failed another math test, he meets a boy with a thousand freckles.

There's something strange about the boy. He keeps going on about smell, and he seems strangely attached to Silas. It doesn't help that whenever he smiles his boy-next-door smile, Silas wants to stare.

But that's not all. During the full moon, the boy warns him to stay inside. Turns out werewolves don't just exist in D&D.

Een tijdje geleden werd ik benaderd door de auteur van People notice the rain of ik interesse had het boek te lezen. D&D zou een rol spelen, dus jullie snappen vast wel dat mijn interesse meteen gewerkt was. Niet veel later ontving ik een prachtige paperback met een bijzondere vormgeving / schrijfstijl. Niet veel later was ik in het boek gedoken.

Silas baalt er enorm van wanneer hij zijn wiskundetoets heeft verkloot en ondanks dat hij een groep fijne vrienden heeft (waar hij D&D mee speelt), zit hij niet zo lekker in zijn vel. En dan ontmoet hij een mysterieuze jongen. Hij kan die jongen niet loslaten… zelfs niet als hij zelf gevaar loopt.

Het is niet moeilijk om verwikkeld te raken met het verhaal van People notice the rain. Cindy Paul heeft namelijk een bijzondere schrijfstijl en er ook voor gekozen om dit een extra tandje door te voeren door veel gebruik te maken van witregels. Dit maakt het een bijzondere leesbeleving waar ik met plezier mijn tanden in vastgegrepen heb. Wel merkte ik soms dat – zeker de dialogen – de tekst wat geforceerd aanvoelde. Samen met een aantal zinnen die letterlijk uit het Nederlands naar het Engels leken vertaald, maakte het dat ik me soms afvroeg of dit boek niet veel sterker was overgekomen in het Nederlands. Toch voelen de personages realistisch en hun emoties puur.

People notice the rain is een mix van contemporary met een fantasytwist. Daar hou ik wel van. Toch voelde het fantasyelement soms nog wat vlak en had het wat meer uitgediept mogen worden, vooral omdat het hedendaagse element echt heel stevig in z’n schoenen stond. Het voelde totaal random dat er opeens sprake was van een weerwolf.

Voor mij was dit een bijzonder boek vol krachtige personages, die ook een bepaalde zachtheid hadden die me enorm aansprak. Hun worstelingen en emoties voelde levensecht en dat vond ik erg prettig. Het was alsof ik er zelf bij was en ik hun gevoelens ook kon voelen. Daar hou ik van! Zoals ik al aangaf: het contemporary element zit er overtuigend in elkaar.

Al met al vond ik People notice the rain een boek zoals ik nog nooit ben tegenkomen. Dit komt voornamelijk door de unieke vormgeving van de tekst. Inhoudelijk had ik graag een iets meer uitgewerkt fantasy-gedeelte gezien en soms voelde de zinnen te Nederlands-Engels aan. Desondanks is dit een erg leuk verhaal waarbij Cindy Paul haar personages een fantastische stem heeft meegegeven.

three-half-stars

Tags: , , ,

Divider

3 responses to “People notice the rain – Cindy Paul

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.