Love Potion – Cindy Paul

Geplaatst op 15 maart 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Love Potion – Cindy PaulLove potion door Cindy Paul
Illustrator: Renée Zonneveld
Ook door deze auteur: People notice the rain
Uitgever: Ever After Print | December 2020
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 94
ISBN: 9789083012674
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

A witch, a princess fall in love

Blair has been secretly pining for the pretty princess across the road.

She is okay with that.

Until one day, the princess visits her shop and asks for a love potion.

Vorig jaar deed ik mee met de kickstarter van EverAfterPrint voor het boek Love Potion. De illustraties zagen er fantastisch uit en ik heb natuurlijk een enorme zwak voor heksenverhalen. Daarnaast zou ik er een aantal fantastische goodies bij krijgen en tja, daar heb ik ook een zwak voor! Pas kreeg ik het boek binnen: een prachtige hardcover.

Blair de heks heeft stiekem een oogje op de prinses van de overkant. Niet gek, want Cinnamon is prachtig. En dan staat de prinses bij haar in de winkel en vraagt ze om een liefdesdrankje.

Love potion is geen dik boek: het is echt een novelle. Bijna een leeftijdloos prentenboek dat zweeft tussen graphic novel en novelle. Ik noem het leeftijdloos omdat het meer een sprookje is dan dat je er een leeftijd aan kan verbinden. Jongere lezers kan je dit boek best voorlezen en ook volwassenen zullen wegdromen bij het verhaal van Cinnamon en Blair.

Van Cindy’s andere werk wist ik al dat ze veel gebruik maakt van witte regels. Dit stoort niet, maar vind ik wel wennen. Soms had ik het gevoel alsof ze meer wilde vertellen, maar niet goed wist hoe. Ik voelde dan een bepaalde aarzeling tussen de regels. Misschien is het ook een taal-ding. Ik weet het niet, het is alleen iets wat me opviel.

De illustraties zijn prachtig: sfeervol, afwisselend en goed passend bij het verhaal. Ze ondersteunden de tekst heel goed en brachten het verhaal tot leven. Het verhaal zelf was vooral zoet en schattig. Het voelde als een heel zacht verhaal: alles was knus en lief en dat vond ik fantastisch. Hiermee bedoel ik niet dat het boek zoetsappig is.

Het verhaal is wel klein, en niet mega uitgebreid. Maar het is natuurlijk een novelle, dus ergens had ik het moeten weten. Ik vond het tof dat er een girl/girl relatie in het boek zit en daar er niet al te veel rompslomp om alles heen zit. Ergens had ik wel meer diepgang gewild, want ik denk dat dit boek nog meer had kunnen zijn.

Ik ben heel blij dat ik Love potion heb aangeschaft. Het voelde als een heerlijk knus verhaal waar je hoe dan ook een lach van op je gezicht gaat krijgen. Dit is terecht een geslaagde kickstarter en ik kijk nu al uit naar het volgende project.

Wil je Love Potion ook lezen? Bestel hem dan hier.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.