Penryn en Het gevecht om hemel en aarde (Angelfall 3) – Susan Ee

Geplaatst op 11 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Penryn en Het gevecht om hemel en aarde (Angelfall 3) – Susan EePenryn & Het gevecht om hemel en aarde door Susan Ee
Ook door deze auteur: Penryn en het einde der dagen
Serie: Angelfall #3
Andere boeken in deze serie: Penryn en het einde der dagen
Uitgever: LS Amsterdam | augustus 2015
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 302
ISBN: 9789021809397
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Het lot van hemel en aarde ligt in handen van één meisje...

Na een gewaagde ontsnapping zijn Penryn en Raffe op de vlucht voor de engelen. Ze hebben zo snel mogelijk een arts nodig om de gruwelijke veranderingen ongedaan te maken die de engelen hebben uitgevoerd op Raffe en op Penryns zusje Paige. Maar ze worden onverwacht geconfronteerd met een schokkende onthulling uit Raffes verleden.

Wanneer de engelen een nachtmerrie loslaten op de mensheid, maken beide kampen zich op voor oorlog. Penryn en Raffe worden gedwongen een kant te kiezen in het gevecht om de aardse heerschappij. Kiezen ze voor hun eigen soort, of voor elkaar?

Het kan gewoon niet over zijn. Dat kan niet. WAAROM HEB IK DIT BOEK UIT? Angelfall, een van mijn favoriete trilogieën, is uit. Ik weet even niet meer wat ik aanmoet in mijn leesbestaan. Wat een fantastische reeks boeken. Wat was Penryn en Het gevecht om hemel en aarde een fantastische afsluiter.

Waarom vind ik deze drie boeken nou zo tof? Allereerst is er geen sprake van instalove, maar groeien Raffe (sexy angelalert) en Penryn langzaam naar elkaar toe terwijl ze in een extreme rot situatie zitten. Daarnaast is het lekker gruwelijk en heftig (wat ik een eis vind bij een dystopische wereld) en ten derde zijn de engelen echte klootzakken. Precies zoals ik ze graag heb. Natuurlijk kan je a la zweefkees engelen als pure liefdeswezens zien, maar ik hou er wel van als ze jaloers zijn, of strijders die maar weinig ophebben met mensen. Angelfall tikt alle boksen aan en dat maakt het voor mij een trilogie om nooit meer te vergeten.

Het derde deel werkt duidelijk naar de heftige ontknoping toe. Uriel (klootzak engel eerste klas) doet een poging om verkozen te worden tot Boodschappen (hoofdengel) en de enige manier om dat tegen te houden, is voor Raffe om zijn vleugels terug te krijgen. Maar zijn op de vlucht en Penryn’s zusje Paige (met haar schorpioenmonsters) is nog aan het herstellen. Het is een grote brij van herenigingen en verscheuring, die naar de hel en terug lopen.

Het derde deel, wat toepasselijk Het gevecht om hemel en aarde, heet, was het wachten waard. Wat een afsluiter en wat zit het goed in elkaar. De romantiek tussen Raffe en Penryn ontwaakt eindelijk (dit is geen spoiler, want iedereen verwacht het al) en het goede hiervan vind ik dat Penryn zich van alles afvraagt en ook Raffe zijn twijfels duidelijk laat merken. Ze weten dat hun liefde gevolgen gaat hebben en ze moeten afwegen of het verstandig is. Dit maakt het een van de meest realistische romances is vele Young Adults (contemporary meegerekend!).

Echt, er zijn wel duizend verder die ik in Susan Ee’s kont wil proppen. Angelfall is een verrassend goede serie omdat het dystopische sfeertje ontzettend goed tot z’n recht komt en het lijden van Penryn heel realistisch aanvoelt. Haar gevoelens voor Raffe komen pas langzaam op gang, en ze is net zo kickass als Tris of Katniss. Wat? Ik vind haar toffer. En engelen. Liefde voor engelen.

Lees deze boeken. Het eerste deel is nu goedkoop, dus geen smoesjes.

Het gevecht om hemel en aarde

five-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

4 responses to “Penryn en Het gevecht om hemel en aarde (Angelfall 3) – Susan Ee

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.