Pakt uit! (Geek Girl #1.5) – Holly Smale

Geplaatst op 1 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Pakt uit! (Geek Girl #1.5) – Holly SmalePakt uit! door Holly Smale
Ook door deze auteur: Geek Girl
Serie: Geek Girl #1.5
Andere boeken in deze serie: Geek Girl
Uitgever: Gottmer | Oktober 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 96
ISBN: 9789025766450
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

'Geek Girl pakt uit' is een hilarische geek-novelle uit de serie 'Geek Girl' van Holly Smale. Maak kennis met deze superleuke serie!

Geeky model Harriet Manners
De serie 'Geek Girl' gaat over Harriet Manners: een charmante allesweter die een heleboel (vrij nutteloze) feitjes kan opsommen. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model. Een heerlijke serie klunzige avonturen over de hele wereld is het gevolg.

Holly Smale
De Geek Girl boeken zijn geschreven door Holly Smale, een Britse schrijfster die zelf een modellencarrière achter de rug heeft. Daar vond ze niet zo veel aan; schrijven des te meer. Het eerste boek in de reeks werd bekroond met de Waterstones Children's Book Prize en genomineerd voor de Roald Dahl Funny Prize. In 26 landen werden al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht!

Geek Girl pakt uit
Maak nu kennis met deze topserie. In de grappige geek-novelle 'Geek Girl pakt uit' is het bijna Kerstmis en gaat Harriet op haar eerste date met Nick. Maar of al haar kennis over Rudolf het rendier, kerstbomen en de Kerstman haar daarbij van pas zal komen... Grijp je kans - get your geek on!

Naast het vijfde deel van de Geek Girl serie, is er nu ook een novelle uitgegeven! En niet alleen als ebook; het boekje van zo’n 70 pagina’s is ook als fysiek boek te koop voor slechts €2,50. Pakt uit! is een echt kerstverhaal en past daarom perfect bij de decembermaand.

geekgirl4

In Pakt uit! maakt mijn favoriete geek Harriet zich klaar voor haar eerste date met Nick (dit boekje is deel 1,5 van de serie). Natuurlijk wordt het boekje weer volgegooid met gekke feitjes en Harriets’ bijzondere kijk op de wereld.

geekgirl

Dit boekje is ontzettend schattig en niet alleen door het formaat. Het is namelijk doordrenkt van het kerstgevoel, maar ook van de onschuldigheid van een eerste date. Alles wat fout zou kunnen gaan, gaat natuurlijk fout, al is dit absoluut niet op een overdreven dramatische manier.

Ik vond het erg leuk om Pakt uit! te kunnen lezen. Ik had al een hele tijd gehoopt dat dit boekje ook vertaald zou gaan worden. Ik hoop dat Gottmer de andere twee boekjes ook op zal gaan pakken, want Geek Girl is natuurlijk tijdloos (en ontzettend leuk!)

geekgirl2

Ondanks dat je het misschien kunt zien als ‘meer van hetzelfde’, heb ik dit geen moment gehad tijdens het lezen. Misschien omdat ik er heel snel doorheen was, maar misschien ook wel omdat Pakt uit! speelt met de feestdagen. Ik denk niet dat kerst ooit gaat vervelen. En Harriets onhandigheid ook niet. Want Holly Smale weet alles op zo’n manier te beschrijven dat het aantrekkelijk blijft, ook al is het iets wat we al kennen. Ik vind dat heel erg knap. Het blijft in ieder geval heerlijk!

Pakt uit! is een ideaal cadeauboekje voor deze winter. Het is grappig, cute en lekker geeky.

Ik vond het heel erg leuk om Pakt uit! te kunnen lezen. Hoewel ik het boekje zo uit had, heb ik me er toch erg mee vermaakt. Ik kwam onmiddellijk in een kerstsfeer en kreeg ook meteen zin om het vijfde boek in de serie te gaan lezen. En natuurlijk ben ik er ook erg trots op dat mijn quote op de achterkant van het boekje staat.

geekgirl5

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Pakt uit! (Geek Girl #1.5) – Holly Smale

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.