Origin (Lux #4) – Jennifer L. Armentrout

Geplaatst op 7 februari 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Origin (Lux #4) – Jennifer L. ArmentroutOrigin door Jennifer L. Armentrout
Ook door deze auteur: Witheet
Serie: Lux #4
Andere boeken in deze serie: Obsidian
Uitgever: Zomer & Keuning | November 2018
Genres: Young Adult, Fantasy, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 456
ISBN: 9789401913768
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Origin' is het vierde deel in Jennifer L. Armentrouts Lux-serie, waarin Daemon en Katy van elkaar gescheiden zijn geraakt omdat Katy gevangen is genomen. Daemon zet alles op alles om haar terug te vinden - hij zou zelfs zijn eigen soort verraden. Ondertussen doet Katy, omringd door de vijand, wat ze maar kan om te overleven. Ze is doodsbang, maar wat kan ze doen? Nu de Lux-serie de ontknoping nadert, wordt het verhaal alleen maar spannender. Jennifer L. Armentrout heeft met 'Origin' een pageturner vanjewelste geschreven.

Paranormal romance is mijn ultieme guilty pleasure genre en dus keek ik er erg naar uit om te beginnen in het vierde deel van de Lux serie, Origin. Velen van ons zwijmelen helemaal weg bij Daemon Black en zijn vrienden. Zou dit boek ook weer een ultieme leeservaring worden?

Katy is gevangen genomen en dus zijn de tortelduifjes van elkaar gescheiden. Daemon zal alles op alles zetten om haar terug te krijgen, zelfs als hij zijn eigen soort daarvoor moet verraden. Katy probeert te bedenken wat ze kan doen, nu de vijand haar heeft vastgezet en verschrikkelijke dingen met haar uithaalt. Ze vertellen haar over de origins: kinderen van Luxen en hybriden zoals haarzelf. Katy begint te vrezen voor wat ze met haar van plan zijn.

Dit is het een na laatste deel van de serie dus dan verwacht ik altijd dat er alvast naar de climax toegewerkt wordt. Op het einde is dit ook wel; ik vond het oprecht spannend worden. Toch had ik zeker de eerste helft van het boek best wel wat worstelingen om er in te komen. Ik had steeds het gevoel alsof we nog steeds bezig waren de personages te leren kennen, terwijl ik op deze fase van de serie juist het idee moest hebben dat ik de personages al tijden ken. Dat vond ik lastig.

Het feit dat er wat dingen gebeuren tussen Daemon en Katy vond ik… apart. Geforceerd, Twilight-like en totaal niet passen bij de leeftijd van de twee. Ik vond het niet passen en ik stoorde me er eigenlijk best wel aan. Alsof dat het hoogtepunt van je relatie is… de ultieme prijs.

God, volgens mij ben ik een van de weinigen die dit boek geen miljoenmiljard sterren geeft.

Hoewel ik de interactie tussen Katy en Daemon echt op prijs kan stellen, vind ik dit typisch zo’n serie waarbij er elk boek meer drama bijkomt. Net als dat er elke keer weer een sterkere vijand komt bij Dragonball Z komen er steeds meer stenen en rassen bij die het leven van een Lux of Hybride positief/negatief/een soort van beïnvloed. Dit geeft het wat mij betreft een beetje een fanfic gehalte, waarbij de drama ook vaak op een ‘en toen en toen en toen dit ook nog’ manier wordt toegevoegd.

De plot is voor mij niet heel bijzonder. Wat mij betreft had dit geen serie van vijf boeken hoeven worden. Dingen worden uitgesmeerd en daar hou ik niet zo van; ik ben meer van de wat avontuurlijkere tempoboeken. Zoals ik al aangaf voelt het net alsof Jennifer er maar dingen bleef bij verzinnen om maar aan de vijf boeken te komen.

Origin vervaagt de lijnen tussen YA en NA een beetje en dat vind ik dan wel weer goed. Veel YA boeken zijn te braaf en niet realistisch in het feit dat tieners veel hormonen hebben en dus op den duur met elkaar in bed duiken. Armentrout doet dit wel en dat vind ik top. Wel kan je je afvragen of de liefde tussen de twee hoofdpersonages niet meer lust dan liefde is. Beiden weten eigenlijk niet echt wat liefde is of kan zijn, maar gaan er van uit dat dit het is. Dat Daemon speciaal is omdat hij Katy troost wanneer ze zich rot voelt. Sorry meid, maar dat zouden alle vriendjes bij voorbaat moeten doen. Dat maakt hem nog niet de ware.

Origin is de ultieme paranormal romance: drama, sexy scenes en gevaar

Ik denk dat het wel duidelijk is dat Origin niet mijn favoriete deel in de reeks is. Ik vind het heus wel leuk om te lezen, maar het is absoluut niet mijn favoriete serie. Ik moet er ook echt in de stemming voor zijn wil ik er echt van kunnen genieten. Zoals ik ook bij het vorige boek aangaf: ik kan er gewoon niet bij dat ze de bloemetjes en bijtjes vrolijk buiten gaan zetten terwijl hun vrienden om hen heen worden aangevallen en gedood. Eh… prioriteiten? Ach, ze zijn verliefd…

Bestel Origin hier
three-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.