Oprecht – Colleen Hoover

Geplaatst op 7 november 2016 door Emmy in Uncategorized / 4 Comments

Oprecht – Colleen HooverOprecht door Colleen Hoover
Ook door deze auteur: Onvoorwaardelijk
Uitgever: Zomer & Keuning | Oktober 2016
Genres: New Adult, Contemporary, Romantiek
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789401905800
Uitgave: eBook
Goodreads
four-stars

Auburn heeft een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen. Auburn voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze Owen. Maar hij heeft geheimen. Hele grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan. Vooral als hij ze niet opbiecht...

Romantische new adult boeken; vaak is het niet helemaal mijn ding. Tot op heden. Want Zomer & Keuning is een kei in het uitzoeken van een boek wat wellicht wel bij je past. Toen ik van hen een mailtje kreeg of ik Oprecht wilde lezen, omdat het deels met kunst te maken heeft, had ik meteen interesse. Niet veel later opende ik het boek op mijn ereader en begon ik te lezen.

oprecht

Het verhaal gaat over Auburn, een jongedame die onlangs is verhuisd naar de grote stad. Ze heeft geld nodig, en snel. Het toeval wil dat zij op weg van haar kappersbaantje naar huis de kunstenaar Owen tegenkomt. Hij vraagt haar te helpen bij zijn verkoopavond. Vanaf die avond kunnen ze eigenlijk niet zonder elkaar en groeien ze naar elkaar toe. Maar beiden hebben geheimen. Kunnen ze deze geheimen aan elkaar opbiechten en daar mee leven?

Veel van de new adult boeken die ik tot op heden gelezen heb zitten vol soapachtige drama. Personages met duistere en verschrikkelijke geheimen die tot uiting komen in (vreemd) gedrag. Veel van de boeken draaien om het uitkomen van geheimen, het daar mee om leren gaan en een flinke dosis seksuele spanningen. In Oprecht is dat niet anders. Toch heeft Colleen Hoover het voor elkaar gekregen mij mee te sleuren.

oprecht2

Zowel het verhaal van Owen als van Auburn is natuurlijk behoorlijk over de top, toch vond ik het aangenaam omschreven. Hert voelde realistisch aan en wist mij te intrigeren. Misschien is het omdat ik Owen’s kunstenaarsgeest een beetje begreep, of omdat Auburns motivatie mij volkomen logisch in de oren klonk. Hoe dan ook; het waren vooral die twee die mij mee wisten te trekken. Hun lot hield mij bezig.

Hoewel vele andere Colleen Hoover fans mij op het hart hebben gedrukt dat de andere boeken die zij schreef nóg veel beter zijn, heb ik natuurlijk maar weinig vergelijkingsverhaal. Ik kan alleen maar aangeven dat ik het een prettige leeservaring vond. De erotische scenes waren een toegevoegde waarde aan het verhaal en de ontwikkeling van Auburn en Owen stond ten alle tijden voorop.

Met slechts enkele personages weet Colleen Hoover met Oprecht een intrigerend verhaal te vertellen waarbij de karakters bespeelt worden door het lot door hun eigen geheimen. Als lezer word je daarin meegesleurd.

Je hoeft geen diehard contemporary romance lover te zijn om te kunnen genieten van Oprecht. Dit boek is namelijk geen eenzijdig liefdesverhaal vol drama. Ik heb er oprecht veel plezier aan beleefd.

oprecht3

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Oprecht – Colleen Hoover

  1. Emmy, had je gezien dat de link naar je webshop niet werkt? Er mist een dubbele punt na http (Ik bedoel de link die moet werken als je op het logo van je webshop klikt.)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.