Opgesloten (The Lone City #1.5) – Amy Ewing

Geplaatst op 26 februari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Opgesloten (The Lone City #1.5) – Amy EwingOpgesloten door Amy Ewing
Ook door deze auteur: The Jewel
Serie: The Lone City #1.5
Andere boeken in deze serie: The Jewel
Uitgever: Young & Awesome | Februari 2017
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Dystopia, Fantasy
Aantal pagina's: 128
ISBN: 9789025872168
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Ik ben geen nummer. Ik ben Raven.
Raven wordt tijdens de veilig verkocht aan de gravin van de Steen.
Ze voelt meteen aan dat deze dame niet deugt.
Met gruwelijke experimenten probeert de gravin Ravens wil te breken.
Kan Raven dit overleven?
Extra uitgave bij trilogie The Jewel: lees wat er met Raven gebeurde na de veiling...

Toen ik met The Jewel begon, wist ik nog niet dat de serie ook vertaald zou gaan worden. Ik las de hele serie in het Engels, maar wat het Engels miste, was een paperbackuitvoering van het tussenboek over Raven. Young & Awesome heeft daar perfect gebruik van gemaakt, want in het Nederlands is het wél verschenen. YES. Voor slechts €5,00 kan iedereen genieten van Opgesloten.

Opgesloten speelt zich af tijdens The Jewel, en volgt juist het verhaal van Raven, de beste vriendin van Violet. Raven wordt gekocht door een verschrikkelijke vrouw, die alles doet om haar wil te breken.

Dat Raven verschrikkingen heeft moeten doormaken, dat wist ik natuurlijk al door het lezen van de hele serie. Zij is een van mijn favoriete personages, vooral omdat zij zo ontzettend sterk is. En man man man, wat kwam die kracht in Opgesloten naar voren. Arme mooie Raven, haar verhaal is zo droevig en wat heeft ze toch een vechtlust. Dit boek was een en al strijd tegen de vreselijke mensen en ik voelde het.

Wat ik dan wel weer jammer vind is dat het verhaal zo snel voorbij was. Er gebeurt niet echt iets, omdat het boek natuurlijk niet kan afwijken van de plotlijn. Toch gaf dit boekje van zo’n 100 pagina’s een goed inzicht in Raven’s beleving en een extra kijk op hoe verschrikkelijk de surrogaten behandeld worden.

Het is niet nodig om Opgesloten te lezen om de hele trilogie te snappen. Het is ook geen vervolg op The Jewel, maar het is wel een leuke toevoeging. Ik heb het boekje met veel plezier gelezen en ondanks dat ik er echt zo doorheen was, heb ik me wel enorm vermaakt. Raven is gewoon een erg inspirerend personage.

Opgesloten laat nog maar eens zien hoe verschrikkelijk de maatschappij van de Jewel in elkaar zit.

Opgesloten was een leuke toevoeging aan de serie, maar is niet nodig om de hele serie te snappen. Ik vond het wel een erg treurig verhaal en ik heb nog meer bewondering gekregen voor Raven’s kracht. En zeg nou zelf, voor die 5 euro kan je het toch niet laten?

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “Opgesloten (The Lone City #1.5) – Amy Ewing

  1. Teun

    Ik heb ook heel erg genoten van die boekje, maar ik had wel het gevoel dat het iets miste. Van mij had het wel iets langer mogen zijn, maar hoe dan ook heb ik er erg van genoten en ik kan niet wachten op het The Lone City #2

  2. Andrea

    Deze staat al op mijn lijstje, maar ik heb nog even gewacht met hem te kopen, omdat de boekwinkel hem (nog) niet had en ik bijna jarig ben en nou ja, ik moet toch iets hebben voor op mijn verlanglijstje. Ik wist niet dat hij zo goedkoop was, dus ik ga hem zeker kopen (als ik hem niet krijg 😉 ) Ik kijk trouwens heel erg uit naar deel 2.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.