Onyx (Lux #2) – Jennifer L Armentrout

Geplaatst op 23 augustus 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Onyx (Lux #2) – Jennifer L ArmentroutOnyx door Jennifer L. Armentrout
Ook door deze auteur: Witheet
Serie: Lux #2
Andere boeken in deze serie: Obsidian
Uitgever: Zomer & Keuning | Juli 2018
Genres: Young Adult, Fantasy, Paranormal Romance
Aantal pagina's: 475
ISBN: 9789401913720
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Katy valt tegen beter weten in steeds meer voor Daemon, terwijl het juist van het grootste belang is dat niemand weet dat zij met elkaar verbonden zijn. Dat zou namelijk haar dood worden. En die van Daemon net zo goed, trouwens. Ze moet tegen hem liegen om bij hem uit de buurt te blijven, hoe zwaar haar dat ook valt.

Hoewel ik normaal gesproken geen enorme sucker ben voor romance, is paranormal romance wel een van mijn guilt pleasures waar ik enorm van kan genieten. Ik was dan ook heel blij toen Onyx op de mat viel. Ik kreeg dit boek toegestuurd van de uitgever en ik had er echt intens veel zin in om het te lezen. Verboden romantiek, een boekblogger, bijzondere krachten.. Kom maar door! En ook heel tof; ik sta met een quote op de achterkant!

Daemon en Katy zijn met elkaar verbonden, of ze dit nu leuk vinden of niet. Katy begint steeds meer voor de arrogante en knappe jongen te voelen, maar niemand mag weten dat ze met elkaar verbonden zijn. Want als de een sterft, zal de ander ook sterven. Katy komt erachter dat zij ook speciale krachten begint te ontwikkelen en heeft de hulp van een andere jongen – die ook verbonden is met een Lux – nodig om haar krachten onder de knie te krijgen. Daemon mag daar niks van weten, want het is beter als hij uit haar buurt blijft.. Toch?

Hoewel ik Obsidian een heerlijk boek vond, stoorde ik me af en toe aan het gedrag van Daemon en Katy. Daemon was een klootzak en Katy nogal wispelturing. ‘WAT WIL JE NU?!’ schreeuwde ik geregeld naar haar. In Onyx had ik daar wat minder last van. Ik vond ze prettiger; alsof de personages allebei aan hun onontkomende lot begonnen te wennen en hierdoor wat normaler tegen elkaar begonnen te doen. Natuurlijk houden ze nog steeds vet veel voor elkaar achter, maar er ontstond een openheid die ik beter kon waarderen. En tja, wiens droom is het nu niet om toffe krachten te ontwikkelen? Ik vond het gaaf dat Katy dat ook begon te doen; hierdoor verloor ze de ‘ik ben een hulpeloos mens’-status waar veel paranormal romance boeken zich schuldig aan maken. Neem bijvoorbeeld Bella van Twilight, die is drie boeken lang een slappe dweil. Kan ik niks mee en wil ik ook niks mee. Ik wil GIRLPOWER. Katy gaf mij die voldoende in Onyx. 

Ik vind het ook nog steeds tof dat zij een boekblogger is. Ik kon me daardoor veel beter inleven in haar, omdat ze situaties tegenkwam die ik herken. Boeken krijgen, je blog onderhouden, alle ballen hoog proberen te houden. Misschien dat ik haar daarom ook leuker vond.

In Onyx gebeuren er ook wat zaken die ik – zeker aan het begin – soms wat verwarrend vond. Gelukkig wordt er gedurende het lezen veel duidelijk. Je leert ook veel meer over de wereld van de Luxen en hun situatie, dat kon ik waarderen. Ik heb eigenlijk gewoon nu al zin in het vervolg… Gelukkig geeft Zomer & Keuning elke twee maanden een boek uit!

Onyx was wederom ontzettend verslavend; deze serie behoort nu al tot een van mijn grootste guilty pleasures 

Onyx is een prettig vervolg op Obsidian waarbij ik meteen de personages ook een stuk leuker vond. Dat Daemon iets minder een klootzak was, hielp enorm en ik wende ook steeds meer aan Katy. Het is fijn om te zien dat zij geen hulpeloos meisje is dat gered moet worden door een man om stand te houden. Ze blijft voldoende haar eigen ding doen. De plot is meeslepend en spannend en draagt voldoende nieuwe dingen aan om vernieuwend te blijven. Het boek heeft dan ook geen last voor het tweede boek syndroom, waar veel series onder lijden. Ik heb echt heel veel zin in het derde deel en ik ben benieuwd wat Armentrout voor ons in petto zal hebben.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.