De ondergrondse orde (De Paledijnse Voorspelling #2) – Mark Frost

Geplaatst op 4 april 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De ondergrondse orde (De Paledijnse Voorspelling #2) – Mark FrostDe Ondergrondse Orde door Mark Frost
Ook door deze auteur: De Paladijnse Voorspelling
Serie: De Paledijnse Voorspelling #2
Uitgever: Karakter Uitgevers | Februari 2016
Genres: Young Adult, Avontuur, Sciencefiction
Aantal pagina's: 374
ISBN: 9789045210346
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Na de sinistere ondergrondse studentenorde, die bekend staat als de Ridders van Karel de Grote, ontmaskerd te hebben, blijft Will tijdens de zomer in het Centrum om verder aan zijn net ontdekte en zich nog ontwikkelende fysieke en mentale krachten te wennen.
Zijn studiegenoten onderzoeken ondertussen de schimmige bedoelingen van de Ridders en ontdekken verontrustende informatie over hun eigen achtergronden. Will en zijn vrienden moeten er, voordat het te laat is, achter zien te komen wat er precies aan de hand is en de vijanden van hun vrienden zien te scheiden, terwijl ze zich voorbereiden op de overmijdelijke strijd.

Mark Frost studeerde theaterwetenschappen aan Carnegie Mellon University. Hij vormde samen met David Lynch het team dat de grensverleggende serie Twin Peaks schreef en produceerde. Daarnaast schreef hij mee aan de scenario's van Fantastic Four en Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer. De ondergrondse orde is na de Paladijnse Voorspelling het tweede deel in zijn succesvolle YA-trilogie.

"Razendspannend ... moordend tempo ... dit boek is een popcorn blockbuster." The New York Times.

orde2

Ik weet nog goed dat het eerste boek van Mark Frost, De Paledijnse Voorspelling, mij aangenaam wist te verrassen. De spanning spatte van de pagina’s af en ik genoot met elke teug van de actie. Ook de setting wist me te prikkelen. Ik keek dan ook reikhalzend uit naar het vervolg. Een tijdje terug kreeg ik De ondergrondse orde binnen en ik stond echt te springen om er in te kunnen beginnen.

Laat ik beginnen met het feit dat ik dit boek mega snel heb uitgelezen, ondanks zijn dikte. De Ondergrondse Orde leest namelijk ontzettend vlot. Daaraan is duidelijk te merken dat schrijver Mark Frost ook meewerkt aan tv-series. Het tempo daarin is heel herkenbaar; actie staat voorop en het mag allemaal lekker flitsend tot uiting komen. Toch heb ik een moeizame relatie met dit soort boeken, kijk maar naar De Nieuwe Orde, een boek in dezelfde klasse; geschreven door een iemand die schrijft voor een visueel narratief medium. Het probleem voor mij is vaak dat de actie een te grote rol speelt, waardoor ik mezelf minder weet te hechten aan personages.

In dit boek miste ik de klik ook. Meerdere personages spelen een rol, maar Will heeft de hoofdrol. Ik wil graag dat personages aan mijn gedachten blijven knagen, maar dat deden ze niet. Ik begon het boek met niet veel herinnering aan het eerste en hoewel dit snel terug kwam, toch deed het me weinig. Her boeide me niet of ze het zouden overleven of een been kwijt zouden raken. En daar baal ik van. Ik wilde net zo overdonderd zijn als het eerste boek!

Naast mijn worsteling met de personages, liepen ook niet alle gebeurtenissen lekker in mijn leesbeleving. Niet alle gebeurtenissen voelde even relevant of netjes uitgewerkt. Het hele verhaal is op een hoog tempo, waardoor alles een grote climax lijkt. Ik wil een pauze tijdens het lezen; het gevoel krijgen dat ik net als de personages even op adem kan komen om de boel te evalueren. Het gevolg hiervan is dan ook dat ik een echte climax tegen het eind miste.

Toch is De Ondergrondse Orde een boek wat veel mensen zal aanspreken. Dat ik zelf even geen zin had in actie, betekent niet dat het geen goed boek is. Liefhebbers van De Labyrint Renner en I am number four zullen dit boek waarderen; veel actie, veel mysterie en een gevaarlijke setting waar niets is wat het lijkt. Ben je fan van dat soort verhalen? Dan raad ik je deze trilogie zeker aan!

De Ondergrondse Orde is een verhaal vol actie en avontuur. Will neemt je mee een gevaarlijk mysterie in, waarin hij moet leren te vertrouwen op zijn eigen vermogens en vriend en vijand moet zien te scheiden. Spannend van kaft tot kaft.

orde1

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “De ondergrondse orde (De Paledijnse Voorspelling #2) – Mark Frost

  1. Vera Pellos

    Door je recensie van dit boek ben ik nieuwsgierig geworden naar deze trilogie. Ga hem op mijn TBR op Goodreads zetten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.