De Paladijnse Voorspelling (De Paladijnse voorspelling #1) – Mark Frost

Geplaatst op 24 maart 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De Paladijnse Voorspelling (De Paladijnse voorspelling #1) – Mark FrostDe Paladijnse Voorspelling Serie: De Paladijnse Voorspelling #1
| februari 2015
Aantal pagina's: 559
ISBN: 9789045206080
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Ik kon zijn gezicht niet zien. Radeloos rende hij over een bergpad, achternagezeten door zwarte,
graaiende silhouetten, weinig meer dan gaten in de lucht. Wat hun bedoeling was, was overduidelijk. De jongen verkeerde in onbeschrijflijk gevaar en had mijn hulp nodig. Ik deed mijn ogen open. Gordijnen wapperden voor het donkere raam. IJskoude lucht fluisterde door een kier in het kozijn, maar ik lag te baden in het zweet. Mijn hart bonsde. Was het maar een droom? Nee. Ik had geen idee wie die jongen was. Hij leek ongeveer net zo oud als ik. Maar één ding wist ik heel zeker: hij bestond echt, en hij kwam mijn kant op.

Will West doet zijn best om onder de radar te blijven. Zijn ouders hebben hem op het hart gedrukt dat zijn cijfers gemiddeld moeten zijn en dat hij tijdens de gymlessen niet opvalt. Maar dan maakt hij een foutje en haalt hij per ongeluk het hoogste cijfer op een landelijk examen en wordt hij gerekruteerd voor een exclusieve en mysterieuze particuliere school.

Tegelijkertijd, de vraag is of het toeval is of niet, krijgt Will in de gaten dat hij gevolgd wordt door mannen met donkere hoeden die rondrijden in zwarte auto's en een ernstige bedreiging voor zijn familie vormen. Will heeft geen andere keus dan te vluchten naar het Centrum, waar hij leert om met zijn verborgen talenten fysieke en mentale prestaties te leveren die voor een gewone sterveling onmogelijk zijn.

Wat volgt is een aaneenschakeling van gebeurtenissen en een serie onthullingen waardoor Will erachter komt dat hij midden in een duizenden jaren oude strijd tussen twee reusachtige machten terecht is gekomen... Mark Frost opent zijn spectaculaire trilogie met een klapper, mis hem niet!

Een tijdje geleden kon ik pakketje ophalen bij de Albert Heijn waarvan ik eigenlijk geen idee had wat het was. Daar hou ik eigenlijk wel van. Eenmaal opengemaakt, bleek het een van de nieuwe Young Adult van Karakter te zijn, De Paladijnse Voorspelling. Dit boek trok in de catalogus al de aandacht, dus ik kon niet wachten het te gaan lezen. Het enige wat me een beetje af wist te schrikken was de ruime omvang.

Toch merkte je daar tijdens het lezen niet eens zo veel van. Het las lekker vlot en wist me meteen te grijpen. Waar ik Ik ben nummer vier niet zo boeiend vond, was de prettige opbouw van het verhaal al een goede reden om het een stuk leuker te vinden. Gooi daar een school bij waarbij menig nerd om begint te kwijlen en een ongelimiteerde creditkaart die ik ook wel wil hebben.

Hoewel de daadwerkelijk actie over de Paladijnen echt pas bij de laatste 200 pagina’s aan de orde komt, is er voldoende spanning en mysterie in de pagina’s daarvoor. Je leert op prettige wijze de personages kennen en zij maken al voldoende mee om echt door die pagina’s te vliegen.

Hoewel ik tijdens de eerste helft van het boek echt het idee had dat ik het 4,5 ster zou gaan geven, vond ik de laatste helft wat minder sterk. Ja, er zaten echt awesome stukken in, maar toch werd het wat langdradig. Ik weet niet zo goed hoe ik het uit moet leggen, maar in de laatste helft gebeurde er zo veel actie en waren er zo veel draden die opeens samenkwamen, dat het af en toe wat verwarrend werd.

Toch is het een sciencefiction verhaal dat realistisch is geschreven en een goede theoretische onderbouwing heeft. Het is niet te extreem sci-fi, want het is voornamelijk onze wereld met een aantal bijzondere elementen. Laten dat nou ook meteen elementen uit de geschiedenis zijn en dan ben ik een gelukkig mens. Geschiedenis en technologische ontwikkeling komen in dit boek samen in jongeren met bijzondere gaven en een school waar zo veel mysterie hangt dat je je het liefst vandaag nog zou willen inschrijven.

Laat je niet afschrikken door de omvang, want er zit zo veel spanning in dit boek dat je er echt doorheen schiet. Mij heeft de spannende sciencefictionsetting in een toffe school met een vleugje historische legende ervoor gezorgd dat ik aangenaam verrast werd.

Zoek jij spanning en sensatie? Hou je van kinderen met bijzondere gaven? Droom jij weg van luxe kostscholen? Lezen dan De Paladijnse Voorspelling!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.