New In: April Haul

Geplaatst op 29 april 2014 door Emmy in Boeken, Haul / 14 Comments

Het leek mij eens een goed plan om inplaat van af en toe een haul, dit keer gewoon een maandoverzicht te maken. April was namelijk niet echt een maand waarin ik veel boeken kocht of ontving, dus dit was een prima oplossing. Maar ik beloof wel een aparte haul te maken voor het boekenfestijn van mei hoor!

 photo AC86E8F3-CD93-4B60-9DE2-7D63CD690441_zps1jrzvobb.jpg

Als eerste ontving ik van Unieboek het boek ‘Eerwraak’ van Helen Vreeswijk. Ik heb ooit Loverboys van haar gelezen geloof ik en omdat Uniboek haar boeken heeft overgenomen en ik bij Imagicon heb geholpen, kreeg ik dit boek als cadeautje! Ik ben er erg benieuwd naar, wat het verhaal spreekt me wel aan. Ik kreeg hem overigens eind maart, dus ik speel meteen al een beetje valt deze maand. Maar ik wil hem graag aan het lijstje toevoegen omdat hij ook nog eens gesigneerd is! JOEPIE!

Eerwraak

Sam wordt smoorverliefd op een beeldschoon Afghaans meisje, Letiva. Zij is geboren en opgegroeid in Nederland maar is grootgebracht volgens de Afghaanse cultuur. Het is een moeizame maar innige relatie, zij weet dat het een taboe is om met een niet-moslimjongen thuis te komen. Als hun relatie aan het licht komt, beginnen de problemen pas echt.

Ik hoop dit boek komende maand een keertje te lezen.

Vervolgens ontving ik van uitgeverij Palmslag het boek: Mannenpakken/vrouwenhakken, wat de eerste Nederlandse en Belgische lesbische chicklit beloofde te zijn. Zodra ik Jessica Maes er over hoorde praten op twitter, was ik nieuwsgierig. Ik was erg benieuwd hoe dat ingevuld zou worden.

Mannenpakken/VrouwenhakkenDe 25-jarige Milou stort zich na een relatiebreuk weer in het liefdesleven. Wat ze niet verwacht is dat ze tijdens een afspraakje met een man geïntrigeerd raakt door de lange benen van een vrouw. Ze is toch niet…? Of wel?

Milou trekt haar hoge hakken aan en gaat op pad. Bij iedere stap ontmoet ze meer vrouwen, leert ze haar vriendinnen beter kennen en ontdekt ze meer over de vrouw die ze zelf is.
Tijdens haar zoektocht stuit ze op clichés en botst ze tegen de liefde op. Maar dan ontdekt ze dat liefde op hoge hakken in het begin soms nog wat wankel blijkt te staan…

Mannenpakken/Vrouwenhakken is een bruisende en vernieuwende chicklit met een wel heel erg vrouwelijk tintje: het is de eerste Nederlandse en Vlaamse chicklit waarin het hoofdpersonage op vrouwen blijkt te vallen. Niet voor niets betitelde de media Mannenpakken/Vrouwenhakken daarom als de allereerste chick-on-chicklit.

Mannenpakken/Vrouwenhakken heb ik al gelezen. Ben je benieuwd wat ik er van vond? Klik dan hier!

Vervolgens zag ik dat Dromendochter een herdruk zou krijgen, dus ben ik op de dag van uitkomst Tilburg ingedoken om hem te scoren. Nou, echt niet dus. Maar gelukkig stond ik bij voormalig Polarewinkel nog een exemplaar dat ik voor vijf euro mee kon nemen. Voor dit soort prijsjes breek ik graag mijn Book Buying Ban!Dromendochter (Daughter of Smoke & Bone, #1)

Over de hele wereld verschijnen zwart geschroeide handafdrukken op deurposten De tandenvoorraad van de duivel slinkt gevaarlijk hard En in Praag wordt een jonge vrouw meegesleurd in een wrede oorlog. Karou studeert kunstgeschiedenis en vult haar schetsboeken met monsters die al dan niet bestaan. Ze verdwijnt regelmatig voor mysterieuze ‘klusjes’ en spreekt een heleboel talen, waaronder een aantal niet-menselijke. En haar helderblauwe haar is níét afkomstig uit een flesje. ‘Wie ben ik?’ dat is de vraag die Karou dag en nacht achtervolgt. En ze staat op het punt erachter te komen.

Ook dit boek heb ik al gelezen, want ik kon gewoon niet wachten! Bekijk hier mijn recensie.

Als vierde boek van deze maand werd ik door uitgeverij Clavis verwend met een recensie-exemplaar van ‘De zaterdag van het onweer’. Ik was online al helemaal lekker gemaakt voor dit prachtig vormgegeven boek en ik kan je zeggen: alleen de cover is al genieten!

de zaterdag van het onweerCassandra (Cassie) is opgegroeid in Leiden, maar haar moeder wil per se verhuizen naar een dorp in Oost-Nederland. Waarom weet Cassie niet. Cassie voelt er zich in elk geval niet thuis. Ze heeft een baantje bij de vreselijke supermarktbaas Stroe. Met het geld dat ze daar verdient, kan ze af en toe wegvluchten naar de stad. Op een broeierige zaterdag fietst Cassie naar huis. Er is onweer op komst. Ze wordt onderweg aangerand door vier jongens, onder wie Edwin de Backer, de zoon van de machtigste man in het dorp. Om aan hen te ontkomen klimt ze over het hek van de Borgerhof, waar een zonderlinge vrouw woont. Een heks, zeggen sommigen, een veroordeelde crimineel, zeggen anderen. Cassie valt bij de klimpartij en de zonderlinge vrouw, Coba, rijdt haar met de kruiwagen naar het grote, wat vervallen huis om haar te verzorgen. Moet ze aangifte doen van de aanranding? Zal ze Coba bedanken en haar opnieuw ontmoeten? De zaterdag van het onweer zal haar leven ingrijpen veranderen.

Ik heb echt ontzettend genoten van dit boek. Hier kan je mijn mening lezen.

Tot slot wist ik op de vrijmarkt een super tof boek op de kop te tikken. Ongelezen en dus in prachtige staat en welgeteld een hele euro: Gone – verlaten, het eerste deel van de Gone serie moest en zou mee naar huis. Nu heb ik de eerste 5 boeken van de serie al gelezen en ditzelfde eerste boek al in pocketvorm in bezit.. Maar komop.. Een euro voor zo’n prachtig boek. Dag pocket. Hallo mooie hardcover. Mocht iemand interesse hebben in die pocket: spreek me maar even aan.

Verlaten (Gone, #1)Tijdens een doodgewone schooldag ziet de veertienjarige Sam tot zijn verbijstering zijn leraar pal voor zijn ogen verdwijnen. Zomaar ineens… weg! Algauw blijkt dat iedereen die ouder is dan vijftien jaar op hetzelfde moment is verdwenen. Bovendien is er een ondoordringbare barrière rond de stad opgetrokken, waardoor internet, televisie en mobieltjes geen enkel signaal meer ontvangen. Een enorme chaos breekt uit. Er zijn geen artsen en politieagenten meer. En wie zorgt er voor de achtergebleven baby’s?
Net buiten de stad neemt Caine de leiding over zijn internaat en daarna ook over het stadje. In het begin weet hij enige orde te scheppen, maar gaandeweg voert hij met een aantal volgelingen een waar schrikbewind.
Hoewel sam helemaal geen leidende rol wil, besluit hij ten slotte toch dat hij de kwaadaardige Caine en zijn terreurbende moet tegenhouden. En dat kan alleen als hij Caine uitschakelt. Maar intussen komt de dag dat hij zelf vijftien jaar zal worden steeds dichterbij…

Hier kan je mijn recensie lezen.

 photo A0FC0EFF-CFF0-420B-B66F-A63BBC9B2202_zpsbnoa04p1.jpg

Ik heb dus een aantal boeken gekregen en een aantal boeken gekocht, maar over het algemeen vind ik dat ik het allemaal redelijk beperkt heb weten te houden. Zeker met het oog op naderend boekenfestijn… Gaan jullie daar ook heen?

Vinden jullie het leuk als ik dit nu elke maand ga doen?

 photo 941C9918-A159-467F-9782-5B6E296748EF_zpssryfrzdq.jpg

Tags:

Divider

14 responses to “New In: April Haul

  1. Jaaa boekhauls zijn echt awesome<3 Eerwraak vond ik echt een mooi boek. Gone heb ik ook gelezen en de zaterdag van het onweer ben ik nu aan het lezen.

  2. Winnie

    Leuk! Ik vind die laatste foto trouwens echt baas! Je hebt echt zown schuldig gezicht, van *oeps, toch weer boeken erbij*

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.