Aantal pagina's: 190
ISBN: 9789491773
Uitgave: Paperback
Goodreads
De 25-jarige Milou stort zich na een relatiebreuk weer in het liefdesleven. Wat ze niet verwacht is dat ze tijdens een afspraakje met een man geïntrigeerd raakt door de lange benen van een vrouw. Ze is toch niet...? Of wel?
Milou trekt haar hoge hakken aan en gaat op pad. Bij iedere stap ontmoet ze meer vrouwen, leert ze haar vriendinnen beter kennen en ontdekt ze meer over de vrouw die ze zelf is. Tijdens haar zoektocht stuit ze op clichés en botst ze tegen de liefde op. Maar dan ontdekt ze dat liefde op hoge hakken in het begin soms nog wat wankel blijkt te staan...
Mannenpakken/Vrouwenhakken is een bruisende en vernieuwende chicklit met een wel heel erg vrouwelijk tintje: het is de eerste Nederlandse en Vlaamse chicklit waarin het hoofdpersonage op vrouwen blijkt te vallen. Niet voor niets betitelde de media Mannenpakken/Vrouwenhakken daarom als de allereerste chick-on-chicklit!
Via twitter kwam ik in aanraking met schrijfster Jessica Maes, die fanatiek haar boek Mannenpakken / Vrouwenhakken aan het promoten was. Ergens was mijn interesse meteen gewekt en ik wilde die lesbische chicklit wel eens proberen, zeker omdat er aangegeven wordt dat ze de eerste chicklit met deze insteek zijn. Ik had het boek de volgende dag al in huis en was erg benieuwd.
Het eerste wat me opviel: wat een kleine lettertjes! Zo’n ramp is dat natuurlijk niet (behalve ’s avonds, als ik blinder word), maar het staat behoorlijk ouderwets! Een hipper, iets grotere letter zal er denk ik voor zorgen dat veel meer mensen dit boek zouden oppakken, want ik denk dat er zeker behoefte is aan dit soort boeken! Voor lesbiennes, vrienden/familie van of gewoon geïnteresseerden. Juist een kijkje in de keuken is waar veel mensen behoeften aan hebben.
Er achter komen dat je wellicht (ook) op vrouwen is niet gemakkelijk en brengt veel gedoe met zich mee. In mannenpakken / vrouwenhakken wordt dit allemaal aangekaart, waardoor je een goed beeld krijgt waar men mee kan kampen. Wel vond ik het soms een beetje over de top, maar dat is denk ik wel iets wat weer bij het karakter van Milou past.
Het verhaal is hip en is heel erg modern qua banen, spullen en gedachten, wat goed past bij de huidige maatschappij. Dit maakt het goed leesbaar en gemakkelijk om je in te leven in de karakters. Wat ik fijn vind is dat de focus eens niet ligt op mensen die negatief op homoseksualiteit reageren, maar meer op de manier waarop je er als vrienden mee om moet gaan. Hoe je het accepteert en gedachten naast je leer legt. De vooroordelen worden op zo’n manier gebruikt dat je er als lezer iets van leert. Dit vind ik zelf erg prettig. Alle personages hadden hun eigen persoonlijkheid, al had ik graag nog net iets meer over ze te weten gekomen. Net wat meer uitdieping van de omgevingen plaatsen had al heel veel gescheeld.
Mannenpakken / Vrouwenhakken was een heel erg leuk boek wat naast ook nog eens lekker leest, ook een maatschappelijk thema aangeeft. Beide schrijfsters mogen bewust trots zijn op het feit dat zij met dit boek ook voor chick-on-chick fans de chicklit wereld bestormen. Eindelijk eens geen perfecte man, maar gewoon op zoek naar een leuke vrouw. Toch is het alsof de vormgeving van het binnenwerk is blijven steken in de 80-ies. En dat is zo zonde!
Ziet er goed uit 😉
In het kader van dat was toch wel een érg korte reacties =P
Ik heb hem net op mijn ‘want to read’ lijstje gezet, ik vind chicklits namelijk vaak best wel leuk om te lezen. (als het maar niet te veel is xD) En dit onderwerp vind ik ook best interessant, dus … Over de 80’s-look kan ik dan vast wel heen lezen 😉