Nettle & Bone – T. Kingfisher

Geplaatst op 6 november 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Nettle & Bone – T. KingfisherNettle & Bone door T. Kingfisher
Uitgever: Tor | April 2022
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 245
ISBN: 9781250244048
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

After years of seeing her sisters suffer at the hands of an abusive prince, Marra—the shy, convent-raised, third-born daughter—has finally realized that no one is coming to their rescue. No one, except for Marra herself.

Seeking help from a powerful gravewitch, Marra is offered the tools to kill a prince—if she can complete three impossible tasks. But, as is the way in tales of princes, witches, and daughters, the impossible is only the beginning.

On her quest, Marra is joined by the gravewitch, a reluctant fairy godmother, a strapping former knight, and a chicken possessed by a demon. Together, the five of them intend to be the hand that closes around the throat of the prince and frees Marra's family and their kingdom from its tyrannous ruler at last.

Ik had Nettle & Bone al best vaak langs zien komen dus ik dacht: yes, gaan we proberen! Het klonk namelijk als een lekker duister en avontuurlijk verhaal.

En zo was het ook. Ik heb genoten van Marra’s karakter en vastberadenheid, maar ook enorm van het bonte gezelschap dat ze gedurende het boek om zich heen verzameld. Het voelde echt als een soort f-cked up found family en dat vond ik geweldig.

Het boek heeft iets horrorachtigs qua sfeer, maar ik vond het geen eng boek. Het is meer dat de sfeer van Nettle & Bone een beetje eerie is te noemen. Niet eng, maar je merkt aan de atmosfeer in het boek dat het niet pluis is. En dat gevuld met wonderlijke sprookjeskarakters maar dan net op een andere manier. Er werd echt overal een interessante draai aan gegeven, waardoor ik me enorm vermaakt heb tijdens het lezen.

Ik wil eigenlijk niet teveel verklappen over Nettle & Bone, want het is zo’n verhaal waarvan ik vind dat je het echt zelf moet beleven. Het is sfeervol, vol bijzondere personages en een tocht om nooit te vergeten.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.