Nachtrijder (De Laatste Wachter #3) – Alexandra Penrhyn Lowe

Geplaatst op 6 november 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Nachtrijder (De Laatste Wachter #3) – Alexandra Penrhyn LoweNachtrijder door Alexandra Penrhyn Lowe
Ook door deze auteur: Sevenster
Serie: De Laatste Wachter #3
Andere boeken in deze serie: Sevenster
Uitgever: A.W. Bruna | November 2016
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789400507487
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Met het openen van de Rode Poort heeft Eveline een vernietigende kracht losgelaten: een horde demonen – de Wilde Jacht – trekt over de aarde en zaait dood en verderf. Geen Wachter is meer veilig.
Verteerd door schuldgevoel zoekt Eveline samen met de overgebleven Wachters en Cleo naar een oplossing. Maar de Wilde Jacht wordt elke dag sterker en moordt doelgericht de laatst overbleven Wachters uit.
Al is Eveline nu ingewijd als volwaardig Wachter en beschikt ze eindelijk over de dodelijke kracht om terug te vechten, alleen een levensgroot offer lijkt de demonen te kunnen stoppen, voordat de nacht voor altijd zal neerdalen over Evelines wereld.

Na Sevenster moesten we lang wachten op het vervolg, maar Alexandra Penrhyn Lowe laat ons dit keer minder lang in spanning. Onlangs is namelijk Nachtrijder verschenen, het derde deel in de serie. Ik mocht van A.W. Bruna meedoen met de blogtour en ik mocht het boek daarom voor verschijnen lezen.

nachtrijder2

In Nachtrijder gaan we verder waar Wolfsbloed is geëindigd. Eveline heeft de Rode Poort geopend en daarom is de Wilde Jacht vrijgekomen; een horde demonen die alles vernietigen op hun pad. Eveline en de wachter moeten alles in de strijd gooien om dit te stoppen. Maar is de kracht van slechts enkele wachters wel voldoende? En wanneer is het offer te groot?

nachtrijder4

Al na een paar pagina’s zat ik helemaal in Nachtrijder. Vooral de hints naar allerlei mythes – De Wilde Jacht, Atlantis e.d. – trokken mij bijzonder aan. Daarnaast vind ik het concept van de Wachters gewoon erg leuk (en fijn dat het door een Nederlander is geschreven) en weet Alexandra ons goed te vermaken. Haar manier van schrijven is erg filmisch, wat mede door haar achtergrond komt.

Dit boek bevat ontzettend veel actie en heftige momenten. Toch voelde ik niet echt de emotie die ik had willen voelen. Alle schokkende momenten voelde voor mij wat vlak, wat misschien kwam door Eveline’s reactie. Ik vond haar op sommige momenten emotieloos en wanneer zij emotie toonde, voelde ik het niet. De overtuiging miste. Ook vond ik haar een beetje jong in vergelijking met hoe ze zich gedroeg. Twee jaar extra was voor mij overtuigender en realistischer geweest, bijvoorbeeld in het auto rijden. Wel vond ik het tof dat ze af en toe ontzettend egoïstisch is, of als enige echt denkt aan het grotere geheel. Dit was verfrissend, want veel heldinnen willen altijd iedereen redden. In Nachtrijder vallen er nu eenmaal slachtoffers. Wel vond ik de hoofdrolspeelster zo nu en dan iets te krachtig. Het ligt er nogal dik bovenop dat zij de wereld een soort van moet redden.

nachtrijder

Nachtrijder weet te verassen en is absoluut niet voorspelbaar. Ik heb er echt van genoten om dit derde deel te mogen lezen en ik denk dat deze serie voor heel veel (jongere) fantasylovers een gulden vondst is.

Nachtrijder heeft een fijne afwisseling tussen fantasy, actie en keuzes maken.

Ik ben erg blij dat het geen trilogie is, maar dat de serie nog lekker verder gaat. Maar die cliffhanger. ALEXANDRA PENRYN LOWE, wat doe je me aan! Potverdrie. Maar het echt heel goed; aan de ene kant rond het af, en aan de andere kant wil je meteen meer.

nachtrijder3

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Nachtrijder (De Laatste Wachter #3) – Alexandra Penrhyn Lowe

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.