Nachtkind (Wicca #15) – Cate Tiernan

Geplaatst op 26 december 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Nachtkind (Wicca #15) – Cate TiernanNachtkind door Cate Tiernan
Ook door deze auteur: Boek der Schaduwen
Serie: Wicca #15
Andere boeken in deze serie: Boek der Schaduwen
Uitgever: Boekerij | 2005
Genres: Young Adult, Bovennatuurlijk, Romantiek
Aantal pagina's: 335
ISBN: 9789022543177
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Maak kennis met Moira Byrne, dochter van een wonderkind... net als haar leven op instorten staat.
Twintig jaar geleden verscheen Morgan Rowlands ten tonele. Zij was de machtigste jonge bloedheks die men in generaties had gezien. Haar dochter, de vijftien jaar oude Moira, weet dat er in haar moeders verleden meer aan de hand was dan ze haar hebben verteld. En de geheimen die Morgan in haar hart bewaart kunnen Moira's wereld volkomen verwoesten. Als Moira twee pijnlijke feiten over haar familie te weten komt, begint ze de puzzel in elkaar te passen - en ze beseft dat iemand die haar zeer na staat in groot gevaar verkeert.
Een ongewone familie. Een eindeloze strijd. Een nieuw begin.

Zo langzaam mogelijk begon ik in dit extra dikke laatste deel van de Wicca serie, Nachtkind. Want het zou de laatste zijn. Zo’n boek geeft altijd een heel dubbel gevoel; aan de ene kant ben je blij dat je eindelijk het einde mag ervaren, aan de andere kant: het is voorbij. NEE. Ik wil niet dat het over is! Dat gevoel had ik bij elke pagina dichter bij het einde.

Nachtkind is een boek dat op eerste oog niet helemaal in de serie past. Natuurlijk hebben we al in eerdere boeken gezien dat Cate Tiernan best een andere kant van het verhaal kan laten zien om het totaalplaatje te kunnen weergeven, door andermans verhalen te vertellen. Dit boek is echter weer anders, omdat dit boek zich afspeelt in de toekomst, namelijk als Morgan volwassen is en – hoe kan het ook anders – zelf een dochter heeft. Moira is een meisje met power en die – in tegenstelling tot Morgan – wel is opgegroeid binnen een coven. Dat neemt niet weg dat ook zij met onzekerheden zit.. Laats staan dat ze alles van haar moeders erfgoed weet.

Aan het begin van het boek word je hart al meteen in duizend stukjes geslagen, waardoor je eigenlijk met je handen in het haar in het boek begint. Je smeekt om antwoorden die je nog niet krijgt, waardoor je (ik in ieder geval wel) zelf maar allemaal mogelijkheden gaat verzinnen. Stiekem was ik erg blij dat de meesten van mijn hersenspinsels waar bleken te zijn. (Wat overigens niet betekent dat het boek voorspelbaar is!)

Hoewel ik best wel moest wennen aan de nieuwe manier van vertellen – je zit immers op een nieuwe plek met een nieuwe setting en Morgan is opeens jaren ouder – vond ik het wel allemaal erg goed passen. Maar het einde. Dit kon het toch niet zijn? Is het nu echt over? Waarom? Hadden er niet gewoon nog 15 boeken kunnen zijn? Nee, dat is natuurlijk ook weer teveel van het goede. Maar het is wel erg rot om een serie te eindigen.

Dan nu over de inhoud; die bevat veel elementen van de voorgaande boeken. Dit is best misleidend, want soms dacht ik ‘weer meer van hetzelfde…’, maar dan wist Tiernan er uiteindelijk toch weer voor te zorgen dat er een andere draai aan kwam. Dit zorgt er meteen voor dat Moira niet precies hetzelfde mee begint te maken.

Moira is een leuk meisje, maar ik vond Morgan in de eerdere boeken leuker; familie, vrienden en andere belangrijke personages.. het leek allemaal een veel grotere invloed te hebben. Bij dit boek vond ik alles een beetje afstandelijk. Ik kan niet precies omschrijven wat ik daarmee bedoel. Het ligt er denk ik voornamelijk aan dat de setting zo veranderd is en je opeens heel erg moet wennen aan nieuwe mensen. De oude toffe personages krijgen soms maar één zinnetje om te verklaren hoe hun leven is geworden. Dat vind ik jammer. Dat doet misschien wel afbreuk aan de hele serie.

De wicca serie is voor mij afgelopen (al zal ik hem vast herlezen) en daar heb ik gemengde gevoelens over. Hoewel Nachtkind an sich echt een leuk boek is, weet ik niet of het voor mij echt een tevreden einde is van deze toffe serie. Ik denk dat ik in de spreekwoordelijke einde van de serie-dip ben gevallen.

nachtkind

 

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

One response to “Nachtkind (Wicca #15) – Cate Tiernan

  1. Ik heb de serie een paar dagen geleden uitgelezen, en heb nu een beetje een lees dip.
    Het laatste deel heb ik expres langzamer gelezen omdat ik niet wou dat het was afgelopen.
    Of ik helemaal tevreden ben met het einde… ja en nee. Want ik ben nieuwsgierig naar hoe het verder zou kunnen gaan xD
    Ik vond het een fijne serie om te lezen, en zal hem zeker een keer herlezen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.