Mini recensies #30

Geplaatst op 4 maart 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Ik heb de laatste tijd best wel wat boeken gelezen die ik even kort wil bespreken. Boeken waar ik geen hele recensie over wil schrijven, maar waar ik wel even aandacht aan wil besteden.

Ctrl-A

Mini recensies #30CTRL-A door Juultje van den Nieuwenhof
Uitgever: Kluitman | Maart 2021
Genres: Thriller, Young Adult
Aantal pagina's: 104
ISBN: 9789020609646
Uitgave: Hardcover
Source: Gekregen
Goodreads
two-half-stars

Robin lijkt een normale jongen uit 4 havo. Op school gaat alles goed en hij brengt veel tijd door met zijn vriendinnetje Elin en zijn beste vriend Appie. Het lukt hem bijna om alles verborgen te houden, tot mevrouw Van Erven, zijn irritante mentor, besluit zich ermee te gaan bemoeien. Ook Elin en Appie krijgen het idee dat er iets met Robin aan de hand is. Hij liegt over waar hij geweest is en heeft steeds vaker agressieve uitbarstingen. En waarom worden ze eigenlijk nooit bij hem thuis uitgenodigd? Maar als ze te dicht bij de waarheid komen, zouden ze daar nog wel eens spijt van kunnen krijgen…

Ctrl-A is een spannende jeugdthriller. Van mij had het boek wat meer body mogen hebben en ik werd er op sommige vlakken wat naar van.

Een steekjes los

Mini recensies #30Een steekje los door Iris ter Haar
Uitgever: Blossom Books | Oktober 2021
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 232
ISBN: 9789463492713
Uitgave: eBook
Source: Bibliotheek
Goodreads
four-stars

‘Adem in, twee, drie, adem uit, twee, drie, vier. Herhaal ik als een mantra in mijn hoofd. Ik probeer mijn longen te vullen, maar de typische ziekenhuislucht lijkt steeds minder zuurstof te bevatten.’

Fris afgestudeerd psycholoog Iris ter Haar begint vol goede moed aan haar carrière als ondernemer. Voor de buitenwereld lijkt alles haar goed af te gaan, maar ongemerkt wordt haar wereld kleiner en kleiner, tot ze haar huis niet meer uit durft. Als bezigheidstherapie borduurt ze zich de blaren op de vingers terwijl ze op een eindeloos lijkende wachtlijst staat voor een psycholoog. In 2018 krijgt ze de diagnose paniekstoornis en agorafobie. Inmiddels heeft Iris een succesvolle borduurwebshop en lukt het haar (meestal) weer om zonder klamme handen de deur uit te gaan. In dit boek vertelt ze op luchtige wijze hoe het is om opgeslokt te raken door angsten tot je jezelf verliest. Maar ook hoe ze - met ups en downs - de draad weer oppakt. Inclusief handige lijstjes met wat je kunt doen als je een paniekaanval hebt, hoe je een wachtlijst doorkomt en de wetenschap achter angststoornissen.

Dit boek zat vol met herkenbare punten. Soms wist Iris op een pijnlijke plek te drukken. Onze diagnoses zijn niet hetzelfde, maar ik kon me enorm inleven in haar gevoel. Erg indrukwekkend.

The Boy, the Mole, the Fox and the Horse

Mini recensies #30The boy, the Mole, the Fox and the Horse door Charlie Mackesy
Uitgever: Ebury Press | Oktober 2019
Genres: Graphic Novel
Aantal pagina's: 128
ISBN: 9781529105100
Uitgave: Hardcover
Source: Bibliotheek
Goodreads
five-stars

Enter the world of Charlie's four unlikely friends, discover their story and their most important life lessons. The boy, the mole, the fox and the horse have been shared millions of times online - perhaps you've seen them? They've also been recreated by children in schools and hung on hospital walls. They sometimes even appear on lamp posts and on cafe and bookshop windows. Perhaps you saw the boy and mole on the Comic Relief T-shirt, Love Wins?

Wat een prachtig boek. Zowel visueel als inhoudelijk. Ik moest echt heel hard huilen. Vrijwel elke pagina zou op een tegeltje kunnen.

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.