Mini recensies #24

Geplaatst op 26 augustus 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Ik heb de laatste tijd heel veel boeken gelezen en niet bij alle boeken voel ik de behoefte veel te schrijven. Toch wil ik ze even laten zien!

Heks

Mini recensies #24Heks door Susan Smit
Ook door deze auteur: Heks
Uitgever: Lebowski | januari 2021
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 240
ISBN: 9789048860937
Uitgave: Audiobook
Goodreads
four-stars

Toen Susan Smit haar debuut Heks uitbracht, werd hekserij nog gezien als hype. Nu, zeven jaar later, duurt de belangstelling voor de oude Europese
natuurreligie voort en zijn magie, het vrouwelijke goddelijke en de kracht van de natuur populairder dan ooit. Susan Smit groeide in die jaren uit van 'nationale troetelheks' tot columniste en veelgevraagd spreekster die met een kritische blik en de nodige zelfspot haar licht over spirituele zaken laat schijnen.

Smit herschreef haar bestseller en voegde er een nieuw voorwoord aan toe. Hierin gaat ze in op de verwantschap van de principes van magie met die van The Secret, beantwoordt ze vragen die haar vaak worden gesteld en overdenkt ze haar eigen ontwikkeling als heks.

Ik las Heks voor het eerst toen ik een tiener was. Het was een van de eerste boeken op mijn heksenpad en maakte veel indruk op me. Ik heb het boek nu opnieuw geluisterd (met nieuw voorwoord) en dat was nog even indrukwekkend. Ik beleefde het boek misschien zelfs wel intenser.

Bad boys for life!

Mini recensies #24Bad boys for life! door Vrank Post
Uitgever: Manteau | Januari 2008
Genres: Contemporary, Misdaad, Young Adult
Aantal pagina's: 208
ISBN: 9789022326305
Uitgave: Paperback
Source: Bibliotheek
Goodreads
three-stars

Omar en Joost ontmoeten elkaar in de jeugdgevangenis. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de twee vrienden en sluiten ze een verbond om het harde leven in de jeugdgevangenis het hoofd te bieden. Maar als hun gevoelens voor Meriam gaan meespelen, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Uiteindelijk barst de bom en komen beide jongens lijnrecht tegenover elkaar te staan. Hun leven wordt op zijn kop gezet. Zal hun vriendschap overleven of is het verleden bepalend voor de toekomst? Een rauw en realistisch verhaal over de spanningen in de westerse samenleving, waar moslim - en westerse jongeren scherp in contrast staan met elkaar, waar jeugd steeds grenzelozer wordt en waar de jeugdgevangenis steeds vaker het antwoord is.

Bad Boys for life! is een boek dat ik – ondanks dat ik hem zelf niet had gelezen – vaak meegeef aan jongens die niet zo veel zin hebben om te lezen. Ik wist namelijk dat het gaat over jongeren in een jeugdgevangenis en dat spreekt ze vaak aan. Nu was het tijd om zelf eens in het boek te duiken! Het is een boek waar je goed over kunt spreken, want zowel Joost als Omar maken bepaalde keuzes. Makkelijk geschreven en goed leesbaar.

De bijzondere woorden van Gioia

Mini recensies #24De bijzondere woorden van Gioia door Enrico Galiano
Uitgever: LS Amsterdam | April 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 419
ISBN: 9789024584147
Uitgave: Hardcover
Source: Bibliotheek
Goodreads
three-stars

De 17-jarige Gioia is anders dan haar klasgenoten. Ze draagt geen make-up, en haar oude flanellen blouse en kapotte broek zijn écht versleten en gescheurd. Ze houdt van fotograferen (alleen ruggen van mensen, nooit de voorkant) en verzamelt onvertaalbare woorden en zinnen. Gioia heeft één vriendin die eerlijk en onomwonden zegt waar het op staat – helaas bestaat ze alleen in het hoofd van Gioia. Op een avond ontmoet Gioia een jongen, Lo. Met hem kan ze goed praten, ontdekt ze. Maar is hij wel wie hij zegt dat hij is?

Ik ben een groot deel van het boek al vergeten. Ik weet nog wel dat ik het mooi vond, maar dat het uiteindelijk niet veel indruk op me maakte. Super jammer, want ik had best hoge verwachtingen van het boek. Ik vond het vrij traag en hoewel de schrijfstijl inderdaad betoverend is – zoals iedereen zegt – wist het boek mijn aandacht niet echt vast te houden.

Tags: , ,

Divider

2 responses to “Mini recensies #24

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.