Mini recensies #15

Geplaatst op 15 januari 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Wat een heerlijke bevrijding vind ik het om de boeken waar ik niet heel veel over te vertellen heb wel op deze manier te kunnen bespreken! Vandaag bespreek ik een non-fictie boek over schrijven, een kleurboek en een graphic novel!

Sterke verhalen en hoe je ze schrijft

Mini recensies #15Sterke verhalen en hoe je ze schrijft Uitgever: Blossom Books | September 2019
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789463491785
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Dit is een praktische gids over schrijven: over doelen stellen, met tips over personages, plot en planning en advies voor het vinden van je eigen stem. De praktische hoofdstukken worden afgewisseld met essays van o.a. John Green, Marissa Meyer en Jennifer Niven en het voorwoord is geschreven door Jason Reynolds. Deze mix zorgt voor een toegankelijke schrijfgids, met als uitgangspunt dat iedereen een verhaal heeft dat het verdiend om verteld te worden.

Sterke verhalen en hoe je ze schrijft wilde ik al een langere tijd lezen. Ik heb hem onlangs opgepakt toen ik werd gevraagd een aantal lessen creatief schrijven te gaan geven in VMBO T-3. Ik wilde er wat inspiratie uit halen en dat lukte! Dit boek is behoorlijk gericht op NaNoWriMo, maar bevat sowieso wel een groot aantal tips (en een flinke boost motivatie) om aan de slag te gaan!

The Steel Prince

Mini recensies #15The steel prince door V.E. Schwab
Ook door deze auteur: A darker shade of magic
| Maart 2019
Genres: Graphic Novel
Aantal pagina's: 112
ISBN: 9781785865879
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Written by #1 New York Times bestselling author V.E. Schwab and torn from the universe of the Shades of Magic sequence, this all-original comic book prequel to A Darker Shade of Magic is perfect for fans of bloody, swashbuckling adventure and gritty fantasy!

Delve into the thrilling, epic tale of the young and arrogant prince Maxim Maresh, long before he became the king of Red London and adoptive father to Kell, the lead of A Darker Shade of Magic!

The youthful Maresh is sent to a violent and unmanageable port city on the Blood Coast of Verose, on strict orders from his father, King Nokil Maresh, to cut his military teeth in this lawless landscape.

There, he encounters an unruly band of soldiers, a lawless landscape, and the intoxicatingly deadly presence of the newly returned pirate queen, Arisa...

Collects Shades of Magic: The Steel Prince #1-4.

Ik ben een groot fan van V.E. Schwabs Shades of magic serie. Ik heb de boeken nu al een paar keer gelezen en ik kan er geen genoeg van krijgen! De graphic novels stonden dan ook hoop op mijn verlanglijstje. Het is een prequel over de koning als jongen. Het is een erg flitsend verhaal met flink veel actie. Als ik dan toch wat kritiek moet noemen is dat de karakters qua uiterlijk soms wat op elkaar leken, waardoor het af en toe onduidelijk was wie wie is.

Een wereld vol Wicca

Het kleurboek waar ik het over had is Wereld vol Wicca! Zoals jullie ongetwijfeld weten ben ik al jaren bezig met hekserij: nu weer meer dan de afgelopen jaren het geval was. Dit kleurboek zit vol mooie platen en ik heb er al een paar ingekleurd. Vooral met waterverf want ik heb geen geduld en kleur niet altijd binnen de lijntjes. Lukt prima, al gaat het papier soms wat rimpelen. Ik kijk er naar uit om als stress-relief de rest ook de gaan kleuren.

Welk van deze boeken zou jij oppakken?

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Mini recensies #15

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.