Mijn 6 favoriete boeken van oktober

Geplaatst op 28 oktober 2018 door Emmy in Boeken / 6 Comments

In oktober las ik minder boeken dan voorgaande jaren. Het leven is druk, ik heb er niet altijd de puf voor en – ook best een belangrijke – ik reis minder met het openbaar vervoer. Echt, de hoeveelheid boeken die ik weglees in de trein is altijd gigantisch dus dat maakt mijn leeshoeveelheid tijd wat minder indrukwekkend. Toch las ik weer een aantal toffe boeken en ik wil die nog even op een rijtje zetten.

Kingdom of Ash – Sarah J Maas

Kingdom of Ash (Throne of Glass, #7)View Spoiler »

Ik denk dat niemand echt om de release van Kingdom of Ash heen kon. Als ik deze blogpost schrijf heb ik het boek nog niet uit (dat boek is bijna 1000 pagina’s! Ik denk dat nog weinig van jullie vaak zo’n dik boek hebben gelezen!). Ik ga er maar even van uit dat ik dit boek echt heel tof vind, ook al heb ik op sommige elementen van SJM’s schrijfstijl altijd wel commentaar.

 

 

The Last Kingdom – Bernard Cornwall

The Last Kingdom (The Saxon Stories, #1)

In the middle years of the ninth-century, the fierce Danes stormed onto British soil, hungry for spoils and conquest. Kingdom after kingdom fell to the ruthless invaders until but one realm remained. And suddenly the fate of all England—and the course of history—depended upon one man, one king.

From New York Times bestselling storyteller Bernard Cornwell comes a rousing epic adventure of courage, treachery, duty, devotion, majesty, love, and battle as seen through the eyes of a young warrior who straddled two worlds.

 

 

Dit boek heeft ontzettend veel indruk op me gemaakt; ik vond het echt een fantastisch boek en heb er voor mij doen ook lang over gedaan; ik wilde namelijk alle details echt goed tot me nemen. Als je van Vikingen en geschiedenis houdt, dan is dit echt een aanrader.

 

Truth or dance – Chinouk Thijssen

Truth or Dance (Truth or Dance #1) Hoe ver ga jij voor je danscarrière?

Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

Het eerste mysterieuze en zenuwslopende deel van ‘Truth or Dance’, een trilogie over de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults.

 Truth or dance voeg ik graag toe aan het lijstje omdat ik trots ben op Chinouk; ze heeft een superspannend boek neergezet en ik vond het een eer om dit boek te mogen proeflezen. Het was echt heel gaaf om het eindresultaat te kunnen lezen.

 

Like a river glorious – Rae Carson

Like a River Glorious (The Gold Seer Trilogy, #2) After a harrowing journey across the country, Leah Westfall and her friends have finally arrived in California and are ready to make their fortunes in the Gold Rush. Lee has a special advantage over the other new arrivals in California—she has the ability to sense gold, a secret known only by her handsome best friend Jefferson and her murdering uncle Hiram.

Lee and her friends have the chance to be the most prosperous settlers in California, but Hiram hasn’t given up trying to control Lee and her power. Sabotage and kidnapping are the least of what he’ll do to make sure Lee is his own. His mine is the deepest and darkest in the territory, and there Lee learns the full extent of her magical gift, the worst of her uncle, and the true strength of her friendships. To save everyone, she vows to destroy her uncle and the empire he is building—even at the cost of her own freedom.

The second epic historical fantasy in the Gold Seer trilogy by Rae Carson, the acclaimed author of The Girl of Fire and Thorns.

Er zijn onderwerpen die ik normaal niet zo boeiend vind, maar die – mits op de juiste manier geschreven – toch heel gaaf kunnen zijn. Deze trilogie speelt zich af tijdens de Goudskoorts in Amerika (een tijdje die me niet boeit), maar omdat de hoofdpersoon de magische kracht heeft goud te kunnen voelen en omdat het zo goed geschreven is, vind ik het toch een heel gaaf boek.

 

Romeo & Julia – opnieuw verteld door Tiny Fissher.

Romeo & Julia “Zou een roos minder zoet geuren als ze een andere naam zou dragen? Zelfs als je geen Romeo meer zou heten, zou je nog steeds dezelfde verrukkelijke man zijn.”

Het wereldberoemde verhaal over Romeo & Julia, verteld door Tiny Fisscher in helder en begrijpelijk proza.

 

 

 

 

Super leesbare klassieker. Dit is hét moment om kennis te maken met klassiekers zonder dat je vast hoeft te lopen op ouderwets taalgebruik.

Tot slot Een nieuwe dageraad – Alwyn Hamilton

Een nieuwe dageraad (Rebel of the Sands, #3) Toen Amani het slaapstadje waar ze opgroeide achter zich liet, had ze nooit gedacht dat ze aan een revolutie zou meedoen, laat staan dat ze er een zou leiden. Maar ze heeft weinig keus als Rebellenprins Ahmed gevangengenomen wordt door de wrede sultan. Gewapend met haar revolver en haar gezonde verstand zet ze een bevrijdingsmissie op touw. Maar wanneer de strijd met de vijand steeds grimmiger wordt en Amani veel verliezen lijdt, vraagt ze zich af of ze wel de juiste leider is…

 

 

 

 

Wat een fijne conclusie van de trilogie. Ik heb echt intens genoten van de woestijnsetting en de zinderende magie van Djinns en halfdjinns. Het was spannend en meeslepend van begin tot einde en deze trilogie raad ik jullie dan ook van harte aan!

 

Dit waren mijn zes favoriete boeken van oktober. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie leesmaand!

 

Wat was jouw favoriete boek van afgelopen maand?

 

Tags:

Divider

6 responses to “Mijn 6 favoriete boeken van oktober

  1. Tof dat The last Kingdom erbij staat 🙂 Hebben we toch maar goed uitgekozen voor je haha.
    Voor mij is het deze maand De Vrouwe van Myrdin van Cathinca van Sprundel. Ben er nog in bezig (zal voor einde van de maand uit zijn), maar dit is weer zo’n boek dat ik tussen alle drukke kinder/eigen zaak/parttime job/huishouden door kan doen en me ook meetrekt 🙂 Dat is voor mij in deze tijd belangrijk, dat ik de paar bladzijdes van het boek verkies boven slapen en dat kunnen op het moment niet veel boeken 😛

  2. Roos

    Momenteel ben ik nog in Tower of Dawn bezig, maar die is bijna uit en komt zeker in mijn favoriete lijstje van de maand. Daarnaast las ik ook Vicious uit van V.E. Schwab en The Poet X van Elizabeth Acevedo, beide echt fantastische boeken en aanraders

  3. Andrea

    Heel blij dat je de Rebel in de Woestijn trilogie nog een keer noemt. Zoals ik al zei bij je recensie, deze boeken verdienen meer bekendheid. Ik hoop dat meer mensen ze gaan lezen (en kopen). Ik zou trouwens ook graag een spin-off lezen over Albië 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.