Legendborn (Legendborn #1) – Tracy Deonn

Geplaatst op 19 oktober 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Legendborn (Legendborn #1) – Tracy DeonnLegendborn door Tracy Deonn
Ook door deze auteur: Bloodmarked
Serie: Legendborn #1
Andere boeken in deze serie: Bloodmarked
Uitgever: Margaret K. McElderry Books | September 2020
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 501
ISBN: 9781534441606
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

After her mother dies in an accident, sixteen-year-old Bree Matthews wants nothing to do with her family memories or childhood home. A residential program for bright high schoolers at UNC–Chapel Hill seems like the perfect escape—until Bree witnesses a magical attack her very first night on campus.

A flying demon feeding on human energies.

A secret society of so called “Legendborn” students that hunt the creatures down.

And a mysterious teenage mage who calls himself a “Merlin” and who attempts—and fails—to wipe Bree’s memory of everything she saw.

The mage’s failure unlocks Bree’s own unique magic and a buried memory with a hidden connection: the night her mother died, another Merlin was at the hospital. Now that Bree knows there’s more to her mother’s death than what’s on the police report, she’ll do whatever it takes to find out the truth, even if that means infiltrating the Legendborn as one of their initiates.

She recruits Nick, a self-exiled Legendborn with his own grudge against the group, and their reluctant partnership pulls them deeper into the society’s secrets—and closer to each other. But when the Legendborn reveal themselves as the descendants of King Arthur’s knights and explain that a magical war is coming, Bree has to decide how far she’ll go for the truth and whether she should use her magic to take the society down—or join the fight.

Legendborn was een boek dat me meteen aansprak op allerlei vlakken. Allereerst zou het gaan over magie en ten tweede zouden Arthur-legenden ook een grote rol spelen. Nou, daar hou ik natuurlijk wel van! Ik hoopte heel erg dat het boek net zo leuk zou zijn als ik hoopte. Ik hoorde heel veel goede dingen over het boek dus mijn verwachtingen waren hooggespannen.

Bree’s leven staat op z’n kop: haar moeder is overleden door een auto-ongeluk en ze is toegelaten tot een voortraject aan de universiteit. Omdat ze het liefst alles van thuis wil vergeten, gaat ze naar de universiteit met haar beste vriendin Alice. Alles lijkt fantastisch, tot ze op de allereerste avond getuige is van van een magische aanval. Voor ze het weet raakt ze verwikkeld in een magische orde die strijden tegen demonen. Maar niets is wat het lijkt en wie weet hebben deze mensen wel wat te maken met de dood van haar moeder.

Vanaf de allereerste pagina brak mijn hart en wist ik het: ik ben hooked! Ik wilde dolgraag weten hoe het verhaal zou gaan verlopen en dat er heel snel helemaal in. Ik wilde continue weten hoe de vork in de steel stak en daardoor genoot ik enorm van het boek. Maar ik merkte wel dat ik Bree vrij snel ontzettend irritant begon te vinden. Ze was erg impulsief en trok snel conclusies en dat zat enorm in mijn allergie. Ze maakte keuzes die ik erg onverstandig vond, vooral omdat erop gehamerd werd hoe slim ze is en hoe makkelijk ze kan leren.

Van school krijgen we niet veel mee, al snel is Bree’s leven verweven met de orde. Zo nu en dan zijn er consequenties van haar acties, waardoor ze weer meer in het hier en nu wordt getrokken. Ik vond dat fijn, want waarom zou het anders afspelen op deze school? Het gaf ook de ruimte om een aantal belangrijke zaken aan te kaarten. Het trauma dat Bree heeft opgelopen door de dood van haar moeder bijvoorbeeld, en het rouwproces dat daarbij hoort. Maar ook hoe het is om als jonge zwarte tiener op de universiteit te zitten. Er zaten thema’s in waarbij we te weinig stil staan en die juist belangrijk zijn om te benoemen. De manier waarop het rouwproces wordt overgebracht vond ik erg indrukwekkend.

Ik heb genoten van het boek. Op een aantal vlakken wist het me ook eens te verrassen. Ik had namelijk een idee en dat bleek compleet verkeerd te zijn. Daar hou ik van. Ook hoe het werd uitgelegd: het is heel mooi verweven met de geschiedenis van de personages en dat vond ik heel goed gedaan.

Waar ik ook van hield was de manier hoe magie werkte en hoe cultuur en afkomst daarin een rol speelde. En ook hoe de Arthurlegende in het boek verwerkt is sprak me enorm aan. Het hield me enorm bezig. Zo zijn er veel personages en niet allemaal zijn ze nog helemaal tot uiting gekomen. We zijn bedolven onder veel informatie en dat moet ik nog allemaal een plekje geven. Ik weet echter zeker dat die puzzelstukjes straks allemaal logisch zijn.

Na het hartbrekende begin duurde het wel weer even voor de plot op gang komt. Maar als deze trein eenmaal rijdt: wow. Wat ben ik blij dat ik Legendborn heb gekocht en zo snel heb gelezen. Ik heb nu al zin in het vervolg, want ik verwacht er heel veel van. Vooral omdat er nog veel onduidelijk is.

Ik vond Legendborn echt een leuk boek. De romantiek boeide me heel weinig, maar alles er omheen? Geef me meer! Dit boek is een absolute aanrader voor Arthur-fans.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.