Koningin (The Blackcoat Rebellion #3) – Aimee Carter

Geplaatst op 21 februari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Koningin (The Blackcoat Rebellion #3) – Aimee CarterKoningin door Aimee Carter
Ook door deze auteur: De Godinnentest
Serie: Blackcoat Rebellion #3
Andere boeken in deze serie: Marionet
Uitgever: Harper Collins | Januari 2017
Genres: Young Adult, Sciencefiction
Aantal pagina's: 320
ISBN: 9789402718409
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Nadat Kitty en de Blackcoat-rebellen met succes een opstand in de gruwelijke gevangenis Elders hebben geleid, willen ze nog maar één ding: ook de rest van het land bevrijden. Om dit voor elkaar te krijgen moeten ze zien te bewijzen dat de dictator Daxton Hart niet is wie hij lijkt te zijn, maar een regelrechte bedrieger... Is het echter de moeite waard als ze hiermee levens in gevaar brengt, niet in de laatste plaats dat van de jongen die al zo lang belangrijk voor haar is?

Ik leerde de boeken van Aimee Carter kennen door haar Goddinnentest trilogie. Vervolgens kwam ze met een nieuwe serie, de Blackcoat Rebellion. En die vond ik aardig. Goed genoeg om in ieder geval volledig gelezen te willen hebben, en dus las ik onlangs het derde en laatste deel: Koningin.

Kitty (de hoofdpersoon, vermomd als Lila Hart) heeft samen met de Blackcoat rebellen voor elkaar gekregen dat iedereen is bevrijd uit de gevreesde Elders gevangenis. Nu de rest van het land nog. En dat kan alleen maar als ze de bedrieger die het land nu regeert ontmaskeren. Is Kitty bereid om de prijs daarvoor te betalen, vooral als het om het leven gaat van de jongen waar ze van houdt?

Waar veel mensen helemaal weg zijn van deze serie, heeft hij mij niet helemaal weten te raken. Er zitten heel interessante elementen in, zoals de maakbaarheid van de mens, en de vreemde bochten waarin een leider zich kan wringen. Ik vond het echter wel allemaal erg voor de hand liggend. Als ik het vergelijk met een boek als De Hongerspelen, waarbij ik echt pijn in mijn buik kreeg van het idee alleen al, wist de Blackcoat Rebellion dit onderbuikgevoel niet neer te zetten.

Ik vond Koningin echter wel een sterke afsluiter van de trilogie. Het voelt als een afgerond geheel en bevat bovendien niet opeens allemaal vreemde elementen om het verhaal kloppend te krijgen (wat ik bij Divergent en the Hunger Games dus wél vond bij boek drie). Natuurlijk zou ik boeken eigenlijk niet op deze manier moeten vergelijken, maar met een vrij groot dystopisch aanbod, doe ik dat onbewust dus wel. Koningin zit net zo vol actie als de vorige delen en werkt duidelijk naar een ontknoping toe.

Ik denk dat veel mensen de trilogie fantastisch zullen vinden en ik ben ook erg blij dat ik het laatste deel gelezen heb. Koningin heeft er voor gezorgd dat ik de serie toch met een tevreden gevoel afsluit. Het boek las ontzettend vlot, zat qua gebeurtenissen logisch en goed in elkaar en wist van begin tot eind te boeien. Voor mij zat het echter zo logisch in elkaar dat het boek me weinig meer wist te verrassen. Slechts even kwam ik op een punt dat ik dacht verrast te worden.

De personages en wat hen overkomt vind ik duidelijk overkomen, maar het is vooral de worldbuilding die voor mij te wensen overlaat. Ik heb niet de indruk gehad dat de wereld die Aimee Carter in deze serie heeft neergezet echt heel vernieuwend is.

Actie, ontknoping en overwinning; als je daar naar zoekt, dan wil je Koningin lezen.

Ik ben dus tevreden met het einde van Koningin, maar ik denk niet dat ik de serie opnieuw zal gaan lezen. Voor mij was hij daarvoor iets te onopvallend om bij te blijven. Het is een weinig verrassend verhaal over een revolutie waarin een vrij onbelangrijk meisje de sleutel blijkt te zijn. Hou je daarvan? Lezen!

Bewaren

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.