The Goddess Test – Aimee Carter

Geplaatst op 9 juli 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

The Goddess Test – Aimee CarterDe Godinnentest Serie: Goddess Test #1
| 22 januari 2013
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789034755858
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft... en nu is de beurt aan Kate!

Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen - zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt.

Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt - donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt.

Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en... zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd.

Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch... Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid!

Alleen... wat als het haar niet lukt?

Zodra ik mijn ereader had uitgepakt, kon ik eigenlijk niet wachten om er iets op te gaan lezen. Ik zette mijn verzameling ebooks  op het ding zonder ze sorteren en begon gewoon te bladeren voor een goede keuze zodra ik het boek elke dag uit had. Mijn keuze toen op The Goddess Test, aangezien ik deze al een hele tijd wilde lezen. Snel even een boekje tussendoor, vond ik, aangezien hij toch niet zo veel pagina’s had.

Het begon heel veelbelovend, dat geef ik toe, en zodra er iets meer over de mythologie genoemd werd, kon ik eigenlijk niet wachten tot dit beter naar voren kwam. Maar helaas was dit niet zo. Pas aan het einde kwamen de referenties weer bovendrijven en dit vond ik heeeeeeel erg jammer. Daar waar het concept van het verhaal heel goed bedacht is en leuk overeenkomt met de mythologie, is de invulling van het verhaal een beetje een zoetsappig liefdesverhaal. Het enige wat het een beetje pit gaf was het einde dus, en dan ook nog eens de onverwachte rol van een van Kate’s nieuwe vriendinnen (waarvan ik niet ga verklappen wie).

De rest was vrij voorspelbaar en ik had moeite om de daadwerkelijke mythologie aan de personages te koppelen. Geen van de uiteindelijk aangegeven personages vond ik ook daadwerkelijk lijken op de vertellingen over deze Griekse Goden.

Heel jammerlijk allemaal, maar verder vond ik The Goddess Test wel goed geschreven en las het lekker weg. Ik had gehoopt dat er meer in dit boek zat, maar helaas werd ik een beetje teleurgesteld bij het lezen. Ik kan dit boek uiteindelijk dus niet meer dan 3,5 ster geven, terwijl ik had gehoopt dat het een 5 sterren boek zou zijn. Als de personages echt beter in hun godenrol zaten, dan was het denk ik een stuk beter uit de verf gekomen.

 

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

4 responses to “The Goddess Test – Aimee Carter

  1. Goede review! I hou van mythologische boeken en niet echt van zoetsappige romantische boeken, dus ik denk dat ik dit boek voorlopig even oversla..
    Trouwens altijd leuk om een fellow Dutch book blogger tegen te komen:)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.