De kleine instragram voor dummies – Jaap de Bruijn

Geplaatst op 7 april 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

De kleine instragram voor dummies – Jaap de BruijnDe kleine instagram voor dummies door Jaap de Bruijn
Uitgever: BBNC | Augustus 2016
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 159
ISBN: 9789045351872
Uitgave: Paperback
three-half-stars

Facebook is Facebook, maar Instagram heeft de toekomst. Zegt men. Instagram zit in de lift. Na tieners en hobbyfotografen kiest een steeds groter wordende groep 'gewone' en professionele gebruikers voor het sociale netwerk waar alles draait om beeld. Foto's, maar ook video's. Van snapshots tot slimme campagnes, alles is mogelijk. Dit boek biedt veel praktijkvoorbeelden en een toegankelijke uitleg van alle mogelijkheden van Instagram.

Jaap de Bruijn heeft jarenlange ervaring met het professioneel gebruik van internet en sociale media. Hij was begin deze eeuw het eerste Hoofd Nieuwe Media bij de Rijksvoorlichtingsdienst en is inmiddels social media manager bij een zorgverzekeraar.

Veel non-fictie lees ik niet. Als ik dan wel een non-fictieboek lees, dan wil ik er eentje lezen die 1) aansluit bij mijn belevingswereld (en dus thema’s bevat waar ik iets mee kan of wil kunnen. En 2) mij daadwerkelijk nieuwe kennis geeft. Onlangs las ik De kleine instagram voor dummies en ik was ontzettend benieuwd of dit boek zou voldoen aan mijn kleine eisenlijstje.

De kleine instagram voor dummies is een dun, pocketformaat boekje uit de voor dummies lijn. Het populaire social media platform instagram wordt uitvoerig besproken aan de hand van duidelijke voorbeelden en helder opgeschreven stappen.
Punt een is natuurlijk gehaald. Ik gebruik instagram ontzettend vaak en ik vind het ook heel erg leuk. Ik ben heel beeldend ingesteld en zwijmel dan ook graag weg bij mooie plaatjes (van boeken).
Omdat ik het al zo veelvuldig gebruik, bood het boek mij helaas relatief weinig nieuwe informatie. Sommige hoofdstukken heb ik zelfs overgeslagen, omdat ik niet hoef te leren hoe je een account maakt. Het ging mij er meer om hoe ik mijn instagram accounts nog succesvoller in kan zetten. Ik heb een aantal tips meegenomen, maar om nou te stellen dat punt twee behaald is. Nee. Niet helemaal.
Schrijver Jaap de Bruijn kaart meteen duidelijk aan dat dit boek verouderd kan zijn. Een kenmerk van social media is immers dat het zich snel ontwikkeld en dus kan het voorkomen dat bepaalde functies niet meer bestaan of al uitgebreid zijn. Of dat er alweer heel wat nieuws is. Gelukkig voor mij was dit boek nog steeds behoorlijk up-to-date.
Ondanks dat ik weinig nieuws geleerd heb, is De kleine instagram voor dummies toch een verrassend compleet boekje. Het naslagwerk is niet zo dik, maar behoorlijk volledig. En ook nog eens prettig geschreven. Het is geen saaie en moeilijke kost om door te komen en er wordt veel gebruik gemaakt van voorbeelden. Al met al een prima boekje.

De kleine instagram voor dummies is een prima naslagwerk voor iedereen die instagram wil leren kennen.

Als je al veel met instagram bezig bent, zal De kleine instagram voor dummies niet veel vernieuwende kennis opleveren, toch is het altijd goed om het even te herhalen. Het boekje is nuttig voor zowel nieuwe gebruikers die nog nooit met instagram gewerkt hebben, als mensen die er juist al een tijdje mee bezig zijn.
three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “De kleine instragram voor dummies – Jaap de Bruijn

  1. Ik heb een tijd terug Pinterest voor Dummies gelezen. Het nadeel was dat dit boekje hopeloos verouderd was. Veel punten kon ik niet eens meer terugvinden in Pinterest zelf, omdat Pinterest al een paar keer een update had gehad. Ben blij dat jij deze gelezen hebt, nu weet ik weer dat ik deze dus ook kan skippen 🙂

  2. Larissa

    Deze boekjes zijn vooral fijn – vind ik – voor mensen met weinig kennis van internet of die weinig online zijn en in een keer een inhaalslag moeten maken.

    Maar inderdaad, de informatie verouderd zo snel dat ze hier beter een goede website voor kunnen opzetten die ze bij houden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.