De kleine Bloggen voor dummies – Evelien Bruins

Geplaatst op 2 december 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De kleine Bloggen voor dummies – Evelien BruinsDe kleine bloggen voor dummies door Evelien Bruins
Uitgever: BBNC | Augustus 2016
Genres: Non-fictie
ISBN: 9789045351926
Uitgave: Paperback
four-stars

Voor iedereen die er weleens over heeft gedacht om een eigen blog te beginnen is er nu De kleine Bloggen voor Dummies. Of je nu je passie voor haken wil delen, of je bedrijf online beter zichtbaar wil maken: dit boekje laat je alle aspecten van het bloggen zien en wijdt je in in de wereld van bloggers en vloggers. Je leert hoe je zelf een website bouwt, hoe je je lezers bereikt via social media, hoe je lekker leesbare blogs schrijft en hoe je geld kunt verdienen met bloggen. Er is veel aandacht voor zakelijk bloggen en het bereiken van je doelgroep online.

Evelien Bruins is freelance blogger voor bedrijven, en schrijft op haar eigen blog Evelien Eet over producten uit de supermarkt. Ze heeft Nederlands gestudeerd en werkt veel voor webshops en startups.

Ken je de voor dummies boeken al? Over allerlei onderwerpen worden er voor dummies boeken geschreven. Van filosofie tot autotechniek, van wijn tot de Franse taal. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een boek van. Zo hebben ze ook kleinere – en dus heel handzame – boekjes en daar is De kleine Bloggen voor dummies geschreven door Evelien Bruins er een van. Ik kreeg dit exemplaar van BBNC uitgevers en ik was erg benieuwd of ik er nog wat van kon leren.

kleineblogger

In De kleine Bloggen voor dummies wordt in heldere en duidelijke taal uitgelegd hoe dat nou werkt, dat bloggen. Er wordt uitgelegd hoe je een blog kunt maken, wat er allemaal bij bloggen komt kijken en wat je er mee zou kunnen bereiken. Hierbij wordt er erg ingespeeld op de actualiteit.

Vooral voor beginnende bloggers (of mensen die willen gaan beginnen met bloggen) is De kleine Bloggen voor dummies is compact, handzaam en niet dik. Tevens lees je er door Eveliens schrijfstijl lekker vlot doorheen. Het bevat weinig opvulling; er staat gewoon precies in wat je zou moeten weten, zonder al te veel poespas. Daar hou ik wel van, als het niet mooier wordt gemaakt dan het is.

kleineblogger2

SEO, betaald krijgen, de layout, hoe om te gaan met afbeeldingen; alles komt aan bod. Het blijft wel aardig algemeen. Mensen gaan er snel vanuit dat je alles op elke blogniche kunt toepassen, maar ik ben van mening dat dit (nog) niet het geval is. Toch was het goed om mijn kennis weer even bij te spijkeren, al staat er voor mij weinig nieuws in het boekje. Het was meer een reminder. De meeste bloggers zullen zich immers wel al bezig houden met de thema’s die in De kleine Bloggen voor dummies worden besproken.

Omdat het boek is opgedeeld in duidelijke hoofdstukken, is het niet moeilijk om de informatie te vinden die je nodig hebt. Als lezer bepaal je zelf wat nuttig is en wat je mee kunt nemen. Ook kreeg ik nergens het gevoel dat Evelien me bepaalde informatie wilde opdringen. De schrijfstijl en sfeer heb ik als erg prettig ervaren.

Als ik dan toch wat mis, dan is het een hoofdstuk waar bepaalde blogniches meer in uitgewerkt werden, of kennis waar een ervaren blogger iets mee kan. Ook hadden er van mij wat meer bloggers als voorbeeld genoemd mogen worden. Afgezien daarvan vond ik het een erg informatief boekje wat zeker zijn nut heeft.

Vooral beginnende bloggers zullen veel waardevolle informatie uit De kleine Bloggen voor dummies halen.

Al met al is De kleine Bloggen voor dummies een klein en compact boekje met waardevolle informatie. Omdat er weinig poespas in zit, is het gemakkelijk om de informatie te vinden die je nodig hebt. Ook speelt het boekje goed in op de actualiteit.

kleinebloggen3

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.