Kindred Spirits – Rainbow Rowell

Geplaatst op 8 april 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Kindred Spirits – Rainbow RowellKindred spirits door Rainbow Rowell
Ook door deze auteur: Eleanor & Park
Uitgever: Macmillan | Maart 2016
Genres: Young Adult, Contemporary, Kort verhaal
Aantal pagina's: 62
ISBN: 9781509820832
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

‘Everybody likes everything these days. The whole world is a nerd.’
‘Are you mad because other people like Star Wars? Are you mad because people like me like Star Wars?’
‘Maybe.’

If you broke Elena’s heart, Star Wars would spill out. So when she decides to queue outside her local cinema to see the new movie, she’s expecting a celebration with crowds of people who love Han, Luke and Leia just as much as she does.

What she’s not expecting is to be last in a line of only three people; to have to pee into a collectible Star Wars soda cup behind a dumpster or to meet that unlikely someone who just might truly understand the way she feels.

Kindred Spirits is an engaging short story by Rainbow Rowell, author of the bestselling Eleanor & Park, Fangirl and Carry On. Kindred Spirits has been specially produced for World Book Day.

Dankzij Eline mocht ik ook genieten van Kindred Spirits, een dun boekje dat Rainbow Rowell (bekend van o.a. Fangirl en Eleanor & Park) heeft uitgegeven voor World Book Day.

Hoewel ik altijd riep dat ik liever genoot van lange verhalen, heeft dit korte verhaal mij toch helemaal weten in te palmen. In dit kleine en alledaagse verhaal ontstond – zonder dat er iets schrikbarend gebeurt – toch iets moois. Iets wat me intrigeerde. Het maakte echt iets in me los en dat vond ik mooi.

Kindred spirits gaat over Elena, die door haar vader verliefd is geworden op star wars. Met de komst van de nieuwe film besluit ze in de rij te gaan staan. Wat ze niet verwacht is dat ze achteraan aan moet sluiten. Achter twee andere nerds. Ze brengen een aantal dagen samen door (in de rij), voordat de andere fans in de rij komt staan. Tot grote ergernis van haar moeder zet Elena door, waardoor ze vrienden voor het leven maakt. Plassen in een beker achter een vuilnisbak schept namelijk een band.

Dit boekje voelde actueel, lief, nerdy en vooral heel puur aan. Ik kon me echt helemaal inleven in Elena’s situatie en hoe ze er mee omging. Ik vloog door het boekje heen en ik wilde eigenlijk alleen maar meer. Als ik dit gevoel bij een hedendaags verhaal heb, dan weet ik dat het goed zit.

Rainbow Rowell is een meester in het creëren van personages waar je jezelf mee kan identificeren omdat ze – net als vele lezers – net een beetje anders zijn. Of misschien juist daardoor heel echt. Echte mensen, geen perfecte. Mix daar een gezonde dosis nerdness bij, en je hebt iets wat mij een heel gelukkig meisje maakt. Terwijl ik eigenlijk niks met star wars heb, kan ik me helemaal voorstellen dat mensen in de rij gaan staan. Net als Elena krijg je een band met de rij en dat vond ik heerlijk.

Kindred spirits is voor iedereen die stiekem een beetje nerdy is, en daar best wel voor uit durft te komen. Het is een mooi verhaaltje over hoe vriendschap – en misschien wel meer – kan ontstaan op de meest onverwachte plaatsen.

kindredspirits

four-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.