Ketting van goud – Cassandra Clare

Geplaatst op 2 oktober 2023 door Emmy in Boeken, Recensie, Uncategorized / 0 Comments

Ketting van goud – Cassandra ClareKetting van goud door Cassandra Clare
Ook door deze auteur: City of Ashes
Serie: De laatste uren #1
Andere boeken in deze serie: Ketting van IJzer
Uitgever: LS Amsterdam | September 2021
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 608
ISBN: 9789024595914
Uitgave: Hardcover, Luisterboek
Goodreads
four-stars

Cordelia Carstairs is een Schaduwjager, een strijder die getraind is om te vechten tegen demonen. Als haar vader beschuldigd wordt van een verschrikkelijke misdaad, reist ze af naar Londen om de reputatieschade van haar familie zoveel mogelijk in te perken. Daar komt ze twee jeugdvrienden tegen en ze voelt zich aangetrokken tot hun wereld vol schitterende balzalen, geheime opdrachten en bovennatuurlijke salons met vampiers, heksenmeesters en goochelaars. Al die tijd houdt ze haar geheime liefde voor James, die met iemand anders is verloofd, verborgen. Dan vallen demonen de stad aan en Cordelia ontdekt dat zij en haar vrienden iets te maken hebben met een duistere erfenis…

Cassandra Clare flikt het hem weer. Het zoveelste Shadowhunter boek en toch heb ik er weer enorm van genoten. Ongelofelijk. En het is ook nog eens geen dun boekje ook.

Ketting van goud speelt zich speelt af na de Clockwork Angel-trilogie. Oude personages komen terug en je krijgt te maken met een nieuwe generatie schaduwjagers, maar dan ook met een groot aantal bekende personages (en de rest is familie van). En dat is tof. Eén en al herkenbaarheid. En dat is fijn, want er zijn nogal wat personages om te volgen.

Was het helemaal nieuw? Nee. Maar toch was het ontzettend verslavend en was ik helemaal invested. Ik ben dan ook erg blij dat ik deel twee ook al op mijn plank heb staan.

Veel lezers stellen dat dit hun favoriete shadowhunters boek is van allemaal. En ik kan me daar wel in vinden. In de eerste serie draaide het vooral om te drama, in de boeken over Tessa leek Clare de boel nog te verkennen en nu komt echt alles samen. De wereld staat als een huis, de personages zijn uitgekristalliseerd en er is een balans tussen spanning, romantiek, actie en drama.

En ja, er is nog steeds heel veel drama, maar genieten we daar stiekem niet van?

Het enige echte lastige is, is dat Clare probeert alle personages main characters te laten zijn. En dat werkt niet altijd even goed. (Ik wil meer Anna, zij is baas). Toch heb ik van de personages genoten. En ik vond het ook top dat de tijdgeest een rol speelde. Als in: vrouwen met mannen en eer en nu moet je trouwen en dat soort zaken.

Toppertje weer dit. Erg verslavend. Net een reep chocolade: je weet dat het niet perse goed voor je is, maar hij moet toch op he.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.