Ketting van ijzer – Cassandra Clare

Geplaatst op 22 november 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Ketting van ijzer – Cassandra ClareKetting van IJzer door Cassandra Clare
Ook door deze auteur: City of Ashes
Serie: De laatste uren #2
Andere boeken in deze serie: Ketting van goud
Uitgever: LS Amsterdam | Januari 2022
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 672
ISBN: 9789024594863
Uitgave: eBook, Hardcover
Goodreads
four-stars

Na Ketting van goud van Cassandra Clare is er nu Ketting van ijzer: het spannende vervolg in De laatste uren-serie over de Schaduwjagerswereld. Deze eenmalige luxe editie wordt geleverd als een gebonden boek met een prachtig stofomslag met koudfolie, een leeslint, gratis e-book en een extra katern. Alles lijkt goed te gaan in Cordelia’s leven: ze is verloofd met James, ze woont in Londen met haar vrienden en ze ziet haar vader binnenkort weer. Ook heeft ze Cortana, een legendarisch zwaard, in haar bezit. Maar schijn bedriegt: de verloving is een list, ze kan het zwaard niet aanraken zonder zich eraan te branden en er loopt een massamoordenaar rond die het gemunt heeft op de Schaduwjagers. Terwijl ze samen met haar vrienden jacht maakt op de moordenaar ontdekt Cordelia dat iedereen een geheim met zich meedraagt. Wie kan ze nog vertrouwen?

Soms dan kies ik ervoor om dikke boeken uit mijn kast digitaal te lezen. Dus ik was lekker bezig met Ketting van IJzer op de online bibliotheek, wordt mijn account eruit geknikkerd. Lekker dan. Toen heb ik hem toch maar fysiek verder uitgelezen. Eigenlijk maar goed ook, want anders had ik die leuke illustraties van de personages helemaal gemist.

De wereld van de Shadowhunters is er eentje die op een of andere manier heel nostalgisch en vertrouwd voelt. Er verschijnen immers al zo lang verhalen in deze wereld dat het eigenlijk niet meer weg te denken is. Clare heeft een complexe wereld in elkaar gezet waar personages gedurende verschillende series verwant aan elkaar zijn. Dat betekent terugkerende personages, herkenbare familienamen en gebeurtenissen waar naar verwezen wordt. Dat vind ik ontzettend knap gedaan.

Het eerste deel van deze trilogie vond ik erg leuk – leuker dan ik had verwacht – en ik hoopte dat deel twee ook leuk zou worden. Dat was ook zo! En ik vond het erg verrassend dat het niet één en al herhaling bleek.

Kijk, is het perse de beste serie? Nee. Ik vind het wel een van de leuke series binnen het geheel. Het is voornamelijk gewoon vertrouwd. Ik hoef niet na te denken om alles voor me te zien en Cassandra Clare weet ook de historische setting gemakkelijk te schetsen. De personages zijn levendig en de drama houdt het tempo er lekker in.

En ik kan alleen maar zeggen wat bijna iedereen roept als je Ketting van ijzer uit hebt: ik wil deel drie!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.