Jenna (Middernacht #8) – Lara Adrian

Geplaatst op 31 mei 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Jenna (Middernacht #8) – Lara AdrianJenna door Lara Adrian
Ook door deze auteur: Gabrielle
Serie: Middernacht #8
Andere boeken in deze serie: Gabrielle
Uitgever: LS Amsterdam | Januari 2015
Genres: Paranormal Romance, Urban Fantasy
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789024566037
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

In de bevroren wildernis van Alaska ontsnapt oud-politieagent Jenna Darrow ternauwernood aan een aanslag op haar lichaam én ziel. Maar de traumatische ervaring laat iets achter vanbinnen, een nieuw soort honger. Om hiermee te leren leven, zoekt ze onderdak bij de Broederschap, een mysterieus, eeuwenoud genootschap van vampiers dat de wereld wil beschermen tegen hun woeste tegenstanders.

Het is daar dat ze Brock leert kennen, de woest aantrekkelijke vampier met donkere ogen die Jenna niet alleen helpt te genezen, maar haar ook doet verlangen naar iets bovennatuurlijks. Samen met Brock ontdekt ze een wereld vol vuur en verlangen. Maar ook een wereld van dood en verderf, met name als ze zich gaat inzetten voor het doel van de Broederschap.

Het grote voordeel van de boeken in de middernachtreeks is dat je ze niet perse op volgorde hoeft te lezen. Elk boek bevat een eigen verhaal met een begin en een einde, ook al zit er ook een globale rode draad in het verhaal. Dit komt omdat er in elk boek een andere vrouw de hoofdrol speelt. In dit achtste boek is dit natuurlijk, zoals de titel al doet vermoeden, Jenna.

middernacht4

Waar de eerste zeven boeken van de Middernacht serie over speciale vrouwen die verbonden zijn met vampiers – stamvrouwen – gaat, is Jenna bijzonder. Zij is namelijk gewoon een mens! Een mens met iets bijzonders, dat wel. Ook Jenna begint wat voor een van de vampiers van het Broederschap te voelen: Brock dit keer. Weer even stoer en knap als al die andere vampiers.

middernacht3

Ondanks dat erotiek een grote rol speelt in de serie, is het geen gevalletje 50 tinten. De seksscenes zijn smaakvol, niet zo overdreven en zijn daadwerkelijk van belang voor het verhaal; het illustreert de samenkomst tussen de twee personages maar ook waar ze mee worstelen. Gelukkig is het ook geen enorm gedeelte van het boek; het is er gewoon. Mocht je niet tegen pikante scenes kunnen, dan is deze serie misschien minder jou ding.

Waar ik vooral erg blij van wordt is dat het boek ook nog eens spannend is. Het zit boordevol actie en gevaar, wat erg goed past bij de vampierclan. Daarnaast is het boek dus ook onderdeel van een lange serie, waarbij er een rode draad is die wordt gevolgd. De actie komt vooral voort uit die rode draad en dat werkt prima. Samen is er een goede balans tussen het verhaal uit dit boek en het verhaal over de gehele serie.

middernacht2

Ikzelf heb ervoor gekozen om de serie op volgorde te lezen en dat bevalt me prima. Ik wil namelijk niets missen of al gespoiled worden over het verhaal. Maar – zoals ik al aangaf – is het prima te doen de boeken apart van elkaar te lezen. Dit is goed te doen omdat de boeken zich steeds op een bepaald koppel focussen, en niet op alleen maar dezelfde personages. Ja, ze komen er in voor en ja, zij maken ook een aantal ontwikkelingen door, maar het zijn geen enorme sprongen.

Jenna is weer een heerlijk boek. Het is spannend, romantisch (maar niet zoetsappig), sexy en stoer. Daarnaast lijkt deze serie met elk boek spannender te worden. Wat mij betreft een echte aanrader voor liefhebbers van urban fantasy en new adult. Ik kijk nu al uit naar het lezen van deel negen, waar ook al een hint naar wordt gegeven in dit boek.

middernacht1

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

One response to “Jenna (Middernacht #8) – Lara Adrian

  1. Leuk effect met die voile als achtergrond. Ik kocht vroeger steeds meteen het nieuwste boek via The Book Depository. Jammer genoeg was het laatste exemplaar plots duurder (waarschijnlijk doordat de schrijfster haar boeken nu in eigen beheer ging uitgeven) en staat het dus al even op mijn wishlist. Eigenlijk hoop ik dat LS Amsterdam ze allemaal blijft vertalen want ik vind de Nederlandstalige covers veel mooier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.