De jacht (The Cage #2) – Megan Shepherd

Geplaatst op 23 augustus 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

De jacht (The Cage #2) – Megan ShepherdDe Jacht door Megan Shepherd
Ook door deze auteur: The Cage
Serie: The Cage #2
Andere boeken in deze serie: The Cage
Uitgever: Van Goor | Juni 2016
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789000321513
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Het bloedstollende vervolg op The Cage!

Na hun mislukte ontsnappingspoging zijn Cora, Lucky en Mali gedegradeerd naar het laagste niveau van gevangenschap. Ze worden samen met wilde dieren en ander menselijk uitschot in een safari-achtige omgeving geplaatst. Daar moeten ze nieuwe Kindred dienen en nieuwe regels volgen. Ondertussen zijn Nok en Rolf verplaatst naar een gigantisch poppenhuis, waar ze dag en nacht geobserveerd worden door Verwanten-wetenschappers die geïnteresseerd zijn in Noks zwangerschap. En Leon, de enige die daadwerkelijk ontsnapt is, heeft een team gevormd met schurkachtige zwartemarkthandelaren.
Gescheiden van elkaar proberen Cora en de anderen in leven te blijven, terwijl ze constant in de gaten worden gehouden. Als Cassian in het geheim aanbiedt om Cora’s psychische vaardigheden te ontwikkelen, moet Cora razendsnel beslissen of ze hem nog durft te vertrouwen of dat ze liever zelf haar vrijheid afdwingt.

The Cage, een boek waar alle promoteams die Best of YA ooit gekend heeft wel een mening over hadden. En vooral over de omslag. Uiteindelijk las ik het boek zelf ook (waaronder voor de Leesclub) en vond ik het wel een aardig boek. Leuk, maar niet dat ik omver was geblazen. Toch was ik enorm benieuwd naar het vervolg; zou het meer van hetzelfde worden, of ook iets compleet nieuws?

jacht

De hoofdpersonen – waarbij we ook dit keer steeds wisselen van Point of Views – zijn van elkaar gescheiden. Nok en Rolf zitten met hun ongeboren baby in een soort poppenhuis, terwijl Cora, Lucky en Mali in een nieuwe leefomgeving worden gegooid; de Jacht, een plek waar Verzamelaars kunnen jagen voor hun plezier. Van Leon lijkt elk spoor te ontbreken. Naast dat ze moeten proberen te overleven, moeten ze ook leren vertrouwen. Cassian biedt Cora namelijk lessen aan, zodat zij mee kan doen met de Vuurproef om zo de mensheid te redden.

Ik moet toegeven dat ik De Jacht uiteindelijk leuker vond dat ik had verwacht. Mijn verwachtingen waren namelijk niet zo hoog. Ik had echt mijn twijfels of Megan Shepherd een stevig vervolg zou kunnen neerzetten zonder dat ik veel what the f gevoelens zou hebben. Uiteindelijk moet ik toegeven dat ik het best wel lekker te lezen boek vond. Het las lekker weg en was vooral lekker voor tussendoor. Ik zal mezelf nooit een echte fan noemen, maar ik vond het boek wel vermakelijk.

jacht2

Waarom ik het wel vermakelijk vond? Omdat het zo’n aparte wereld is waarin mensen op een heel vervreemde manier worden onderdrukt. Als mens weet je alles over je ras, maar de Verzamelaars niet en het is soms gewoon lachwekkend hoe zij de mensheid zien. Waar ik in The cage nog eens dacht; verdiend, die aliens zijn gewoon slimmer, vond ik in De Jacht juist dat de mensen aan het opstaan waren. Dat zij inderdaad recht hebben om verheven te worden tot de vijfde. Ik hoop dat dit in het derde deel tot uiting gaat komen.

Er wordt zo nu en dan van perspectief gewisseld; dan wordt een ander stuk verhaal verteld. Toch blijft het overduidelijk dat Cora de ware hoofdpersoon is. Zij wordt veruit het meest besproken en heeft ook de meeste power meegekregen. Rolf en Nok voelen voor mij meer als aanhangsels… Maar waar ik in het eerste boek vooral Mali interessant vond, was het nu Leon voor wie ik meer begrip kreeg. Ik denk dat hij een heel complex karakter heeft waarin de grenzen tussen goed en kwaad verwerkt zijn. Hij krijgt in dit boek meer ruimte en daardoor krijg je een betere indruk over zijn motieven. Dat vond ik heel interessant.

De Jacht is uiteindelijk een prima vervolg; vermakelijk, spannend en een beetje vreemd.

Om nou te zeggen dat De Jacht qua verhaal heel erg vernieuwend is? Nee. Het bevat ontzettend veel standaard Young Adult elementen. Vooral de aparte wereld en de mogelijkheden die dit biedt maakt het verhaal interessant, omdat het heel erg inspeelt op de handelingen en motieven van de mens.

jacht3

Bewaren

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.