It’s a wrap – mei

Geplaatst op 31 mei 2020 door Emmy in Boeken / 4 Comments

Mei ging snel voorbij en was voor vele een nogal bewogen maand: het dagelijkse leven – zij het met de nodige aanpassingen – kwam weer op gang. Bij mij stond er een grote cirkel rondom 26 mei: de dag waarop ik weer moest beginnen met werken. Tot die tijd konden Lily en ik nog fulltime van elkaar genieten. Er kwam een ritme in onze dag en ik kreeg meer ruimte om te lezen.

Gelezen in mei

Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes
De weg van de Heks
Het geheime bondgenoodschap
Incarnate (luisterboek)
Orphan X
De dubbele Helix
The Gentleman’s Guide to getting Lucky (luisterboek)
Ignis
To kill a kingdom
Buren with benefits
Creatieve handletterprojecten voor kinderen
Demonen van Myradé

Nog bezig in Sneeuw en as, The Beholder (luisterboek) en Vrees en wraak.

Met die 10 gelezen boeken ben ik erg blij.

Mijn favorieten van de maand

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes is niet alleen prachtig geïllustreerd: het verteld ook het verhaal van 100 inspirerende vrouwen. Wat een mooi boek vond ik dit! Ik kijk er naar uit deze later voor te lezen aan Lily.

Buren with Benefits is het nieuwste boek van Lisette Jonkman en ik vond hem HEERLIJK. Wat een humor heeft die vrouw. Man man man. Ferdi is een zak, maar laat in deze serie zijn zachte kant zien. Sexy, grappig en meeslepend. En ik heb hem alweer aangesmeerd aan mijn zusje. Gelukkig komt deel 2 volgende maand.

De weg van de heks behoorde tot een van mijn favorieten omdat het me deed herinneren aan het feit dat ik hekserij zo interessant vind. Het motiveerde me om er weer meer mee aan de slag te gaan en dat vind ik enorm waardevol.

Nieuwe boeken

Omdat ik op dit moment geen dagboekjes bijhou, waar ik ook altijd vertelde welke boeken ik aan mijn collectie toevoegde, besloot ik dat ik ze dan graag hier even uitlicht. Vroeger had ik soms lijsten van 30 nieuwe boeken in een maand: ik hoop dat het niet meer zo drastisch zal zijn!

Ik heb deze maand niet bijster veel boeken toegevoegd aan mijn TBR. Wat fijn is, want hij is nog steeds behoorlijk groot! Wel heb ik echt het doel om hem in te korten. Ik zit nu rond 125 ongelezen boeken en ik hoop echt dat ik aan het eind van het jaar rond de 100 zit! Misschien kijk ik over een paar maanden nog eens kritisch naar welke boeken er allemaal tussen staan, om het hoge aantal op een andere manier te helpen dalen.

Afijn, eerst eens kijken naar welke boeken ik heb toegevoegd. Allereerst ontving ik deze maand De weg van de heks van Lunadea. Ik heb al jaren interesse in hekserij en spiritualiteit, dus ik was blij dit boek te mogen ontvangen. Het las heerlijk weg én was informatief. Het is ook een fijn instapboek.

Van een vriendin kreeg ik Fierce Fairytales en van een uitgever mocht ik het nieuwe boek van Marlies Allewijn ontvangen: Barsten.

Vervolgens kreeg ik op moederdag het Supernatural cookbook waar ik heel wat lekkere dingen in heb zien staan en ontving ik bij mijn cursus het boek Het wonder van mindfullness. Ik volg namelijk sinds deze maand de cursus Aura- en chakra healing (waar ik binnenkort meer over schrijf) en daar zat dit boek bij.

Tegen het einde van de maand ontving ik nog twee boeken: Buren with benefits van Lisette Jonkman (echt, die vrouw eet humor met ontbijt) en People notice the rain van Cindy Paul. Allebei de boeken het ik gekregen.

Tegen het eind van de maand kwam er nog een baksteen binnen. YES! Een ballade van slangen en zangvogels mocht ik eindelijk toevoegen aan mijn TBR! Hij kwam natuurlijk bovenop te liggen. Nu ik eraan denk, trouwens… ik kreeg deze maand ook een Karin Slaughter boek binnen.

Deze maand heb ik dus eigenlijk alleen maar boeken gekregen, waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Ik ben me erg bewust van het feit dat ik in een luxepositie verkeer en wil alle uitgevers en auteurs dan ook bedanken van hun vertrouwen in mij en in mijn blog.

TBR Juni

Ik heb natuurlijk weer een aantal boeken op mijn tbr liggen voor de maand juni. Ik wil nu elke maand een stapeltje boeken maak die ik hoop te lezen die maand. Een afwisseling tussen mijn eigen boeken en recensie-exemplaren en als ik er een paar niet van lees is er niks aan de hand.

Allereerst wil ik The beholder afluisteren en Een ballade van slangen en zangvogels uitlezen. Ik hoor zo veel goeds op dit boek. Ook wil ik de beer en de nachtegaal lezen, want deze gaan we bespreken met de Leesbeesten Leesclub. Verder hoop ik De kleuren van licht en De nevelen van Avalon te lezen. Ik ontving afgelopen maand ook People notice the rain en mijn voornemen is om ook dit boek te lezen. Tot slot hoop ik ook eindelijk Zilvergaren te lezen!

Tags: ,

Divider

4 responses to “It’s a wrap – mei

  1. De beer en de nachtegaal vond ik een heel mooi boek maar om de een of andere reden is het me tot nu toe nog steeds niet gelukt om in het tweede deel te geraken. Ik heb het al tweemaal geprobeerd en moest telkens vrij snel beslissen dat het me niet lukte. Hopelijk is het derde keer goede keer wat dat boek betreft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.