Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – E. Favilli & F. Cavallo

Geplaatst op 27 mei 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – E. Favilli & F. CavalloBedtijdverhalen voor rebelse meisjes door Elena Favilli
Ook door deze auteur: Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes #2
Serie: Good Night Stories for Rebel Girls #1
Uitgever: ROSE stories | Oktober 2017
Genres: Non-fictie
Aantal pagina's: 212
ISBN: 9789082470130
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

Met trots brengt ROSE stories de Amerikaanse bestseller Good Night Stories for Rebel Girls naar Nederland. Van Jane Austen en Cleopatra tot Michelle Obama en Serena Williams: Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes zet sprookjes in een geheel nieuw daglicht met 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen, die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd - als schrijfster, piraat of wiskundige. Met illustraties van 60 vrouwelijke kunstenaars van over de hele wereld is dit boek een unieke uitgave boordevol inspiratie, speciaal voor iedereen die zijn eigen pad kiest.

Ik ben een feminist: ik ben dol op sterke vrouwen en nog doller op vrouwen die de wereld laten zien dat zij gezien mogen worden, vanalles durven en hun kracht laten zien. Dit hoop ik later ook aan Lily door te mogen geven en dus leek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes een fantastische aanschaf. Dit boek zit namelijk vol verhalen van vrouwen die iets bijzonders hebben gedaan. Ik wilde hem alvast lezen voordat ik hem in Lily’s boekenkast zou zetten!

bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Van Jane Austen en Cleopatra tot Michelle Obama en Serena Williams: Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes bestaat uit 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen. 60 illustratoren van over de hele wereld hebben een bijdrage geleverd om deze vrouwen te portretteren.

Wat ik zo gaaf vind is dat er steeds in één pagina een heel verhaal wordt verteld over een inspirerende vrouw. Vrouwen uit de geschiedenis, uit de wetenschap, vrouwen die iets hebben betekent voor vrouwenrechten of gewoon vrouwen die ons weten te inspireren. Hun verhaal is kort, bondig en aantrekkelijk geschreven. Het is makkelijk om iedere avond één verhaaltje voor te lezen.

Elk verhaal en dus elke vrouw, heeft ook zijn eigen illustratie. Illustratoren van over de hele wereld (vrouwen!) hebben de vrouwen uit het boek vereeuwigd.

bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Ik vond de illustraties prachtig en treffend. Ze bevatten prachtige kleuren en passen – ook al zijn alle stijlen verschillend – goed bij elkaar. Ook lijken de tekeningen écht op de vrouwen.

De keuze van vrouwen vond ik goed: het was een fijne afwisseling tussen oudheid en modern, tussen wetenschap en sportvrouw. Veel van hen kende ik, maar een aantal ook helemaal niet. Heerlijk om zo geïnspireerd te kunnen worden en fantastisch dat zo’n boek jonge meiden kan inspireren en activeren om hun dromen achterna te gaan. Deel twee van Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes gaat er dan ook zeker komen!

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes is een must voor vrouwen van iedere leeftijd.

Wil jij geïnspireerd worden? Wil jij je eigen pad bewandelen? Wil jij op sprookjesachtige wijze lezen over honderd verschillende vrouwen die de wereld hebben gekleurd? Dan is Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes echt een must voor in je boekenkast!

bedtijdverhalen voor rebelse meisjes
five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

2 responses to “Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – E. Favilli & F. Cavallo

  1. Mirte

    Oeh, ik heb deze ook in de kast staan (samen met de jongens en kinderen versie). Binnenkort ook maar eens oppakken!

  2. Ik zag deze een tijdje terug al in een boekhandel en maakte idd direct een mentale notitie dat ik dit boek echt MOET hebben als ik later een kind krijg!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.