Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes #2 – Elena Favilli

Geplaatst op 9 januari 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes #2 – Elena FavilliBedtijdverhalen voor rebelse meisjes #2 Uitgever: ROSE stories | Oktober 2018
Genres: Jeugd
Aantal pagina's: 212
ISBN: 9789082834345
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Hét vervolg op de New York Times-bestseller die miljoenen meisjes over de hele wereld inspireert om je hart te volgen, je hoofd te gebruiken en je bovenste best te doen. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2 is een nieuwe verzameling van honderd bedtijdverhalen over buitengewone vrouwen, van Nefertiti tot Beyoncé, van Rosalind Franklin tot J.K. Rowling. Koninginnen en activisten, ballerina's en advocaten, piraten en computerdeskundigen, astronauten en uitvinders - een bont gezelschap van vrouwen die je het gevoel geven dat de mogelijkheden onbegrensd zijn.

Ik denk dat het belangrijk is om elk kind te inspireren om het beste uit het leven te halen. Om het kind te inspireren en aan te moedigen, maar ook om te laten zien dat jong zijn geen beperking is om grootste dromen waar te maken. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes #2 is het vervolg op het eerste deel en staat weer boordevol inspirerende verhalen.

In Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes #2 komen er weer 100 inspirerende meisjes en vrouwen aan bod. Piraten, wetenschappers, schrijfsters, activisten en nog veel meer. We gaan weer de wereld én de tijd rond om jonge lezers te inspireren. Elk verhaal is weer voorzien van een prachtige illustratie – gemaakt door vrouwen van over de hele wereld.

Ook dit boek vond ik weer prachtig. Er stonden wat meer onbekendere vrouwen in dan in het eerste deel, maar ook nog genoeg vrouwen die ik herkende.

Ik vond de verhalen fijn geschreven. Ideaal om ’s avonds voor te lezen en door de vele mogelijkheden is er ook voldoende keuze. Het ziet er aantrekkelijk en verzorgd uit en elk verhaaltje heeft een goede structuur: informatief en verhalend zijn goed in balans.

Wat me het meest aantrekt in deze boeken is dat er allerlei disciplines aan bod komen. Hierdoor zal er altijd wel iemand tussen zitten die een lezer kan inspireren.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes #2 is niet alleen een fantastisch cadeau voor ouders met kinderen, maar ook prachtig om zelf in de kast te hebben staan.

four-stars

Tags: , ,

Divider

One response to “Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes #2 – Elena Favilli

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.