Infinity Son (Infinity Cycle #1) – Adam Silvera

Geplaatst op 23 november 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Infinity Son (Infinity Cycle #1) – Adam SilveraInfinity Son door Adam Silvera
Ook door deze auteur: Op het einde gaan ze allebei dood
Serie: Infinity Cycle #1
Uitgever: Simon and Schuster | Januari 2020
Genres: Fantasy, Young Adult, Sciencefiction
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9781471187803
Uitgave: Paperback, ARC
Goodreads
two-half-stars

Balancing epic and intensely personal stakes, bestselling author Adam Silvera’s Infinity Son is a gritty, fast-paced adventure about two brothers caught up in a magical war generations in the making.

Growing up in New York, brothers Emil and Brighton always idolized the Spell Walkers—a vigilante group sworn to rid the world of specters. While the Spell Walkers and other celestials are born with powers, specters take them, violently stealing the essence of endangered magical creatures.

Brighton wishes he had a power so he could join the fray. Emil just wants the fighting to stop. The cycle of violence has taken a toll, making it harder for anyone with a power to live peacefully and openly. In this climate of fear, a gang of specters has been growing bolder by the day.

Then, in a brawl after a protest, Emil manifests a power of his own—one that puts him right at the heart of the conflict and sets him up to be the heroic Spell Walker Brighton always wanted to be.

Brotherhood, love, and loyalty will be put to the test, and no one will escape the fight unscathed.

Op YALC had iedereen maar één missie: een arc scoren van Adam Silvera’s eerste echte fantasyboek: Infinity Son. Dankzij Esmee lukte het mij ook om met een exemplaar terug naar Nederland te gaan en onlangs kwam ik er eindelijk aan toe om het boek te lezen. Ik was namelijk toch wel een beetje huiverig: Adam Silvera staat bekend om zijn contemporaryboeken die weliswaar meestal een wat sciencefiction-achtige twist hebben, en niet om zijn worldbuilding, iets wat ik zelf nogal essentieel vindt bij een fantasyboek. Daarnaast vond ik zijn hoofdpersonages qua karakter altijd erg op elkaar lijken en ik vreesde dat het hier niet anders zou gaan zijn. Ik was in ieder geval benieuwd of Silvera er in zou slagen dit genre te tackelen.

infinity son

Tweelingbroers Emil en Brighton zijn groot fans van de Spell Walkers, een groep die er alles aan doet om de specters te stoppen. Spell Walkers en andere celestrials hebben bijzondere krachten en specters willen ze stelen. Brighton zou niks liever dan krachten willen en Emil wil gewoon dat er niet meer gevochten wordt in de straten van New York. Maar dan blijkt Emil eigen krachten te hebben.. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar kan ook nog eens een breuk veroorzaken tussen hem en zijn broer…

Het idee van het verhaal vond ik erg tof: een ogenschijnlijk normale wereld waarin mensen superkrachten kunnen hebben. Dat is echt heel erg mijn ding. Infinity Son deed me qua sfeer en idee nogal denken aan Alter Ego van Marissa Meyer, zij het dat is de wereld bij lange na niet zo overtuigend vond. Infinity Son mist namelijk iets essentieels: een overtuigende setting.

Als lezer wordt je in het verhaal geduwd en worden er een aantal begrippen en zaken op je afgegooid, zonder dat er concreet wordt uitgelegd wat het inhoud. Als lezer moet je zelf maar opmaken welke rol bepaalde krachten in het verhaal hebben en waarom mensen dit zo vrezen. Ik vond het soms echt te onduidelijk en dat vond ik jammer.

Het boek leest zeker vlot en ik vond het leuk dat de personages te maken hadden met alledaagse zaken als YouTube, Buzzfeed, bloggen. Dat maakte het toegankelijk en droeg bij aan de beeldvorming. Toch was dit voor mij niet voldoende: ik denk dat de auteur meer tijd had moeten besteden om de wereld duidelijker te schetsen. Ik was zooo graag in deze wereld gedoken, maar het bleef enorm oppervlakkig. Als ik dit moet vergelijken met Alter Ego, dan voelt dit incompleet. Ik raakte gewoonweg niet betrokken bij de wereld en ook niet bij de personages (die wederom voelde alsof ze uit elk van zijn andere boeken hadden kunnen komen).

Daarnaast wordt er nogal tussen POVs gewisseld. Dat is prima, maar dan moeten personages wel dusdanig van elkaar verschillen qua vertelstem dat je het ook zonder aankondiging door kan hebben. Ik moest geregeld terugbladeren om te zien wiens verhaal we ook al weer volgde.. Dat is geen goed teken en het zorgt er alleen maar voor dat het verhaal alle kanten op schiet.

Ik merk dat Silvera heel graag iets als dit wilde schrijven omdat hij enorm houdt van fantasy en fanfics. Helaas vond ik dit boek een vrij hoog fanfic gehalte hebben, mede door de typische chosen one trope. Het is ook niet echt fantasy, maar meer sciencefiction.

Tja… Ik had er meer van verwacht en ook op andere zaken gehoopt. Adam Silvera kan zeker schrijven, maar ik denk dat zijn kracht niet ligt in het scheppen van nieuwe werelden maar meer in het aankaarten van belangrijke thematiek. Ik baal er gewoon van dat dit boek niet is geworden zoals ik had gehoopt.

Infinity son maakt de verwachtingen helaas niet waar: clichés, onduidelijkheden en onopvallende personages deden het verhaal voor mij de das om.

Als je op zoek bent naar een boek met een fantastische worldbuilding, dan is Infinity son helaas niet wat je zoekt. Aan het eind van het boek is er nog veel onduidelijk over de magische elementen en dat stoorde me enorm. Ja, het boek las vlot, maar liever lag het tempo lager en werd de wereld beter uitgelegd. Er zijn heel veel beter fantasy – of eigenlijk sciencefiction – boeken op de markt.

infinity son
two-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Infinity Son (Infinity Cycle #1) – Adam Silvera

  1. Ik zie letterlijk alleen maar negatieve recensies over dit boek, ik geloof dat ik mijn vooruitbestelling maar ga annuleren. Want als ik het dan niet leuk vind, is het wel echt mijn eigen schuld. Ik was dus ook meteen heel erg nieuwsgierig toen ik deze blog post voorbij zag komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.