Inferno (Talon #5) – Julie Kagawa

Geplaatst op 24 juni 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Inferno (Talon #5) – Julie KagawaInferno door Julie Kagawa
Ook door deze auteur: De IJzerkoning
Serie: Talon #5
Andere boeken in deze serie: Pupil
Uitgever: Harper Collins | Mei 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 382
ISBN: 9789402701135
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Een jong drakenmeisje raakt verwikkeld in een epische strijd.

Ember weet inmiddels wel dat de drakenorganisatie Talon verraderlijk is en alleen maar uit op macht. Maar dat ook haar eigen broer haar heeft verraden, is een klap in haar gezicht.

Samen met Riley en haar grote liefde Garrett raakt ze verwikkeld in levensgevaarlijke situaties, en als klap op de vuurpijl moeten ze het opnemen tegen een heel leger van drakenklonen.

In de vurige finale van de Talon Saga komen alle thema's uit de voorafgaande delen samen: heldendom, verraad, opoffering en een verboden liefde.
Nog één keer gooit Julie Kagawa alles in de strijd in het zenuwslopende laatste deel.

Join them... or burn!

De boeken van Julie Kagawa zijn over het algemeen boeken die ik echt heerlijk vind om te lezen. Maar draken zijn niet echt helemaal mijn ding, dus op sommige vlakken heb ik me door de Talon saga heen moeten worstelen (dat ligt dus enorm aan mij) en vooral het vierde boek was voor mij echt een beetje een tegenvaller. Een tussenboek zonder toegevoegde waarde, vond ik het. Maar toch bleef de serie ergens aan me knagen; kon ik het over mijn hart verkrijgen om het laatste deel niet te lezen? Terwijl het misschien de hele serie goed zou maken? Die onzekerheid trok ik niet, waardoor ik besloot Inferno toch te willen lezen.

Ember en haar vrienden maken zich klaar om samen met de vroegere vijanden de kwaadaardige drakenorganisatie Talon te verslaan. Haar broer heeft haar verraden en ze hebben dringend extra hulp nodig om de Oudste Draak te kunnen verslaan. En die ellendige en krachtige drakenklonen! Ember moet alles op alles zetten om te kunnen overleven en om de toekomst van het drakenras veilig te stellen. Wat is daarvoor de prijs?

Een van de grootste problemen die ik met deze serie heb, is dat ik me niet emotioneel betrokken voelde bij de hele situatie. De personages wisten mijn hart niet te stelen en daardoor kon het eigenlijk mijn reet roesten wat ze zou overkomen. Daarnaast waren de keuzes die Kagawa voor de personages heeft gemaakt nogal vanzelfsprekend; het was al boekenlang duidelijk hoe en vooral met wie personages zouden eindigen. Deze voorspelbaarheid vond ik erg tegenvallen en in bepaalde mate ook enorm geknutseld om dingen kloppend te krijgen. View Spoiler » Dit beviel me niet en was een van de elementen die mij gewoon niet zo lagen. Vet jammer.

Wat ik wel tof vind is hoe draken – met hun statigheid en smacht naar macht – hoge functies in het bedrijfsleven hebben. Dit past goed bij het ras. Maar ik heb er denk ik gewoon moeilijk mee dat draken zich een menselijk jasje hebben aangemeten. Ik snap nog steeds niet zo goed waarom een machtige draak een fragiel mens zou kunnen en willen zijn. Maar goed, het is natuurlijk een vrij romantisch verhaal met wortels in de paranormal romance, dus eigenlijk zeur ik een beetje. Draken zijn gewoon niet mijn ding; ik heb er niets mee en ik vind ze zelden goed tot hun recht komen in Young Adult boeken.

Inferno leest – net als eigenlijk alle boeken van Julie Kagawa – wee ontzettend vlot weg. Maar omdat ik er geen echte klik mee had, lag er ook een gevaar in dat je een beetje skimmend gaat lezen. Zo nu en dan betrapte ik mezelf daar ook op. Ergens wilde ik er gewoon klaar mee zijn.

Toch zal ik dit boek en de serie niet heel laag beoordelen. Want dat verdient het gewoonweg niet. Het zit prima in elkaar en is vooral voor de wat jongere lezer heus wel een toffe serie. Het was alleen geen serie voor mij. Kan gebeuren. Dat betekent absoluut niet dat het slecht is!

Inferno zit weer boordevol actie met een romantische twist.

Inferno was uiteindelijk eigenlijk wat ik er van had verwacht; een afsluitend boek vol actie waarbij de laatste vragen werden beantwoord. Het was echter niet heel verrassend. Julie Kagawa had van mij wel wat meer risico mogen nemen en wat minder bestaande wegen mogen bewandelen. Toch is het geen slecht boek en zijn er vele mensen heel erg fan van deze serie. Het was gewoon niet mijn serie.

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Inferno (Talon #5) – Julie Kagawa

  1. Chardonay

    Ik moet hem nog steeds lezen… Maar ben na boek 2 ook even gestopt met deze serie. Ik vind julie kagawa een ontzettend leuke YA schrijfster… Maar deze serie vind ik persoonlijk ook iets minder. Deze ligt nu nog op mijn tbr stapel, maar mocht ze nieuwe boeken/series uitbrengen, zal ik het zekers gaan lezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.