In het bos daar woont de jager – Marijke F. Jansen

Geplaatst op 7 augustus 2023 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

In het bos daar woont de jager – Marijke F. JansenIn het bos daar woont de jager door Marijke F. Jansen
Ook door deze auteur: Brave new love
Serie: De Sprookjesjager #3
Andere boeken in deze serie: Kort en Gelukkig
Uitgever: Polder Publishers | Augustus 2023
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal pagina's: 240
ISBN: 9789082676532
Uitgave: eBook, Paperback
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-stars

Als haar vader met zijn dronken hoofd een aanrijding veroorzaakt, kan de dove Billie het amper geloven dat hij haar als onderpand achterlaat bij de jongen wiens auto hij vernield heeft. Als dan ook nog eens haar haren op magische wijze groeien in het bijzijn van die onbekende jongen, komt ze erachter dat het nog veel erger kan. De jongen blijkt namelijk niet zomaar een toevallige voorbijganger te zijn, maar de enige echte beruchte Sprookjesjager. En nu hij weet dat haar sprookje is begonnen, is hij niet van plan om haar weer netjes terug te geven aan haar vader.

In het bos daar woont de jager is het los te lezen derde en afsluitende deel van de serie De Sprookjesjager.

In het kader van de blogtour werd mij gevraagd of ik het derde deel van de Sprookjesjager trilogie wilde lezen. Ik heb de eerdere delen immers ook gelezen. Die vond ik erg leuk, want Marijke F. Jansen weet sprookjes in een nieuw jasje te gieten én geeft haar personages vaak een alternatief randje, wat mij enorm aanspreekt.

Ook in dit deel weet ze dit voor elkaar te krijgen. Daarnaast is hoofdpersoon Billie doof. Dit heeft Jansen erg goed uitgewerkt en het gaf Billie een diepere laag mee. Ik heb ervan genoten, vooral omdat de personages gedurende hun tijd samen meer en meer over elkaar (en vooral zichzelf!) te weten komen.

Daarbij leest het lekker vlot weg en blijft te vaart hoog. Hoewel Billie een tijdlang in handen is van de Sprookjesjager, had ik nergens het gevoel dat het te lang duurde.

Wat ik zo leuk vind aan deze sprookjesverhalen is dat de personages dromen hebben en passies, die verweven zijn met hun sprookjesfiguur. Het is nergens onnodig complex en daardoor toegankelijk. Daarbij krijg je in In het bos daar woont de jager ook het motief van de jager te weten en dat is erg bevredigend.

Dit boek is los te lezen, maar het is het leukst als je alle boeken gelezen hebt.

Al met al ben ik erg blij dat ik dit boek heb mogen lezen. Als je op zoek bent naar een lekker vlot verhaal met een fantasielaagje, zonder dat je te maken krijgt met extreem veel magie, dan is In het bos daar woont de jager (en de rest van de serie) een aanrader!

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.