Iko (Wires and Nerve #1) – Marissa Meyer

Geplaatst op 20 oktober 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Iko (Wires and Nerve #1) – Marissa MeyerIko door Marissa Meyer
Illustrator: Douglas Holgate
Ook door deze auteur: Cinder
Serie: The Lunar Chronicles #7, Iko #1
Andere boeken in deze serie: Cinder, Opstand
Uitgever: Blossom Books | September 2017
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Fantasy, Graphic Novel
Aantal pagina's: 285
ISBN: 9789463490177
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

Het nieuwste deel in The Lunar Chronicles-serie: de graphic novel IKO!

Na een roerige periode lijkt de vrede teruggekeerd op zowel de aarde als de maan. Maar Iko weet wel beter: ze jaagt op losgeslagen genetisch gemanipuleerde wolfsoldaten. Zij zwerven nog steeds rond en lijken gevaarlijker dan ooit. Iko moet daarnaast samenwerken met een knappe lijfwacht die alles haar tegenpool is en haar bovendien laat twijfelen over alles wat ze weet over liefde, loyaliteit en haar eigen menselijkheid.

Met fantastische illustraties van Douglas Holgate wordt de populaire wereld van The Lunar Chronicles op een nieuwe manier tot leven gebracht. IKO is het eerste deel in een graphic novel-serie en gaat verder waar Winter en Alle sterren ophielden.

Ik ben dol op graphic novels, dus toen ik hoorde dat Blossom Books het boek Wires and Nerve zou gaan vertalen (als Iko) was ik echt heel erg blij. Ik keek er onmiddellijk naar uit en het was een flinke klus om de geduld op te brengen tot de Nederlandse editie was verschenen.

Iko gaat verder waar Winter is geëindigd. Het is alweer een paar maanden geleden dat de gemene koningin Levana is verslagen en alle meiden vinden hun nieuwe rol in deze veranderende wereld. Zo ook onze favoriete androïde, die op rebelse gemuteerde wolven begint te jagen. Ze is haast onoverwinnelijk, maar wordt gedwongen samen te werken met een kwal van een jongen… Ook al is hij heel erg klap. Iko’s idee van liefde, loyaliteit en menselijkheid wordt zwaar op de proef gesteld.

Hoewel de serie natuurlijk tot z’n einde is, gaat het verhaal toch verder, maar dan wel via een ander medium. En wat werkt dit goed! Marissa Meyer heeft zelf de tekst voor deze graphic novel aangeleverd en dat merk je; de personages komen weer perfect tot leven. En wat is het leuk om ze via tekeningen tot leven zien te komen!

Misschien houdt de prijs je een beetje tegen, maar ik vind het het zeker waard om 20 euro neer te tellen voor een goede graphic novel. Hij is namelijk lekker dik en staat boordevol goed uitgewerkte tekeningen. Geen grijze, want ze hebben een beetje een blauwige kleur.

Ik vond de illustraties sterk. Ze lijken op eerste oog heel simpel, maar toch komen de emoties goed naar voren. De personages waren herkenbaar en het geheel heeft een fijne sfeer meegekregen. Een sfeer die past bij de boeken, zonder dat het jouw beeld perse aanpast.

Natuurlijk is het zo dat de illustrator, Douglas Holgate, zijn interpretatie van de personages heeft gebruikt. Maar ik moet zeggen dat ze allemaal wel passen bij de beschrijvingen uit de boeken. Natuurlijk kan het zijn dat het beeld in je hoofd toch heel anders is, maar op een of andere manier stoorde het me niet. Een tekening is denk ik minder ‘schadelijk’ dan een foto.

Ik vond het lezen van Iko echt een feestje. Sowieso was zij een van mijn favoriete personages van de serie en verdiende ze het om ook haar eigen verhaal te krijgen. Ik heb er echt enorm van genoten en kijk nu al uit naar het volgende deel, want het einde is natuurlijk ontzettend gemeen op dat vlak.

MEER MEER MEER MEER. Ik wil méér van Iko.

Een echte Lunartic wil de graphic novel Iko gewoon niet missen, al is het alleen al omdat het verhaal doorgaat. De tekeningen zijn van goede kwaliteit en passen bij de mix van actie, humor en romantiek. Ik had gehoopt dat ik deze graphic novel tof zou vinden en gelukkig is dit helemaal waargemaakt. Het was elke cent waard. Wanneer komt deel twee?

 

five-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

One response to “Iko (Wires and Nerve #1) – Marissa Meyer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.