Ik ga naar Amerika en ik neem mee…

Geplaatst op 18 oktober 2014 door Emmy in Boeken, Persoonlijk / 11 Comments

Oh mensen, ik ben zó positief zenuwachtig. Want gisteravond ben ik al naar Rhenen vertrokken (woon mama) en als jullie dit lezen sta ik op Schiphol of ben ik al in het vliegtuig gestapt naar the States! Alles is geregeld en al weken kijk ik er naar uit, maar nu is het eindelijk zo ver! Via Housten (no problems?) komt ik als het goed is om half 6 ’s avonds (plaatselijke tijd) aan in New Orleans, waar ik een kleine week zal verblijven met mijn moeder. Waarom maar een week? Helaas hebben we maar een week herfstvakantie zullen we maar zeggen.

In ieder geval: ik ga daar heen om mijn zusje op te zoeken, omdat zij daar een aantal maanden studeert. Ik ben mega trots op mijn kleine zusje en stiekem vind ik het heel erg stoer van haar. Niet eens stiekem. Maar ik ben wel blij dat ik haar heb overgehaald voor New Orleans te kiezen. New Orleans is immers de stad van de Jazz, de voodoo en van De Prinses en de Kikker.

Maar zoals een echte boekenwurm het betaamd zat ook ik al weken voordat ik ging met een mega belangrijke vraag.

‘Welke boeken ga ik meenemen?’

Aan het gewicht in de koffer zal het niet liggen. Ik mag 23 kilo meezeulen het ruim in. Genoeg natuurlijk, maar ik houd er rekening mee dat ik spullen van mijn zusje mee terug moet nemen. Maar zo krap aan zoals het naar Londen (koffer over de 10 kilo, lalalalalala) werd, zal het niet worden, hoor. Echt niet. Heus niet. Maar 23 kilo dus. En een reis van 15 uur op de heenweg, niet te vergeten dat ik gisteren ook een treinreis had van 2 uur om bij mijn moeder te komen. Dat betekent dus: BOEKEN MEE. Mijn vriend maakte de volgende idiote (sorry) opmerking:

Je kan toch ook gewoon alleen je ereader meenemen?’

Nou mijn liefste meneer, NEE, want dan zal je altijd zien: stijgen we op en bzzrm, ereader kadoek. En wat moet ik dan?! 15 uur met mijn ogen twichen? Nee ik ga die gok niet wagen, dus heb ik ook een aantal boeken uitgezocht die gewoon keihard mee moeten. Lekkere dikkers. En als ik ze uit heb (en geen zin meer in de ereader), dan koop ik in New Orleans ook gewoon wat boeken. Er zijn vast ook toffe boekwinkels daar en goedkope boeken. DAT MOET. Gelukkig heb ik de yellow pages al bekeken en schijnen er al 9 Nobles & Barns in New Orleans te zien. Pfiew. Ik hoop er wat toffe boeken te kunnen scoren, of ik ieder geval een poging te wagen.

Maar goed, eigenlijk was dit blogje bedoeld om te laten zien welke boeken ik dan wél mee ga nemen, naast mijn trouwe ereader (die ik overigens hopelijk wel heb opgeladen).

foto-8

Zoals jullie kunnen zien is de planning als ik dit schrijf (ver voor dat jullie dit lezen, moewahaha) dat ik drie dikkerds meeneem. Boeken die al een tijdje op mijn TBR staan.. Nee, wacht dat lieg ik.. Ze zijn allemaal nog best nieuw.. Al wil ik ze wel al een hele tijd lezen!

Robijnrood - Eindeloos verliefdRobijnrood – Kirstin Gier. Deze kocht ik eind september over van een gesloten kinderboekenhandel voor een mooie prijs. Ik wil deze boeken al ZO lang lezen dat ik echt moeite heb moeten doen om dit deel niet al te lezen en een ander deel mee te nemen. Maar ik ben sterk. Echt. Sterk. Moet. Wachten.

 

ShadowShadow – P. Dahlin & L. Johansson. Want in New Orleans hoort een verhaal over Voodoo. Heb ik dat niet slim bedacht? Ik ben erg benieuwd naar dit boek, maar hij schijnt wel vrij langzaam te lezen. Ik denk dus dat ik dit boek niet het vliegtuig in meeneem, maar gewoon daar ga lezen.

 

Reiziger-Serie / Terug Naar InvernessTerug naar Inverness – Diana Gabaldon. Nu de outlander serie op tv is, is de hype rond deze boeken opgeblazen en hoewel ik deel 1 echt een tijd terug al las, vond ik het nu de hoogste tijd om me weer eens in de Schotse Hooglanden te wagen. Het is een lekker dik boek, wat prima past bij een lange reis. Laat mij maar lekker zwijmelen op die grote hoogte.

Ik vind het goed doordachte keuzes, al zeg ik het zelf. Maar ik neem dus ook mijn ereader mee, waar ik bewust een aantal boeken op het gezet die ook nog op mijn TBR staan. Als ik daar dan uit lees en ik kom thuis, kan ik meteen meer boeken wegzetten van mijn nog-te-lezen-plank. Zoals ik al zei: weldoordachte keuzes. Zo zette ik onder andere Silence, the Elites, deel 8 en 9 van The House of Night en Shadow Kiss op het ding. Ik kan dus wel even vooruit en ik hoop dat, wanneer ik weer terug ben, ik meteen een stuk plank heb vrij gelezen (voor het boekenfestijn).

Je kunt dus wel stellen dat ik aardig goed ben voorbereid. Er staan ook blogjes voor de komende week ingepland, dat ook jullie nog wat te lezen hebben en als het goed is heb ik WiFi in het hotel, zodat ik al jullie comments gewoon kan lezen. Of ik snel kan reageren kan ik echter niet beloven, want ik ben immers op vakantie! Helaas heb ik wel besloten dat er aankomende week even geen Expeditie Boekblogginson verschijnt, maar ik maak het goed in de week er op. Ik beloof het!

Heb jij nog goede tips voor New Orleans, dan hoor ik het graag.. En dan voor nu: tot volgende week, ik duik het vliegtuig in met mijn boeken!

Tags: , , , , ,

Divider

11 responses to “Ik ga naar Amerika en ik neem mee…

 1. Gaia Steinbuch

  Veel plezier Emmy! Het is altijd lastig welke boeken mee te nemen, het liefst zou ik al mijn boeken meenemen op reis :P.

 2. Kim

  Het scheelt dat je maar een weekje weg gaat, dan kunnen die dikke boeken wel mee 😉
  New Orleans is een leuke stad. Ik was er in augustus. French Quarter is leuk om doorheen te lopen. Ik ben toen ook buiten de stad naar zo’n plantage gegaan. Dat was ook de moeite waard. Je waant je dan helemaal in Gone with the Wind 😀

 3. Pas op dat je Klaus uit The Originals daar niet tegen het lijf loopt 😀 Lijkt me een waanzinnig bevreemdende stad, zo anders dan hier maar ook dan de rest van Amerika! En ik heb nu al zo’n voorgevoel dat je met inspiratie voor een verhaal gaat terugkomen 😉 Veel plezieeeeer!

 4. Whahah heeeeel herkenbaar dit.
  Toen ik naar Amerika ging mocht ik van mijn ouders geen boeken meenemen: ‘Dat weegt veel te veel en je hebt immers een e-reader waar je genoeg boeken op kan zetten.’ Na enig gediscussieer had ik een overeenstemming bereikt: Oké, ik zal geen boeken meenemen, alleen mijn e-reader, maar dan mag ik wel losgaan bij de Barnes & Noble en die boeken mogen dan wel mooi mee terug naar huis!
  Het viel mij op dat de boeken in Amerika best goedkoop zijn eigenlijk in vergelijking met Nederland dus tja…
  Maar heel veel plezier in The States! T is daar echt geweldig! En echt super gaaf dat je zusje daar studeert, stiekem ben ik nu heel jaloers, hihi.

 5. Veel plezier in Amerika en met je boeken. Hoe je aan deel 1 van Outlander kan beginnen en niet meteen de hele serie uitlezen begrijp ik niet, maar goed. Genoeg te lezen is ook een reden zeker 😛

 6. Nicole

  Veel plezier in Amerika en in New Orleans .
  Leuke boeken heb je mee genomen. Ik heb Robijnrood net uit. Erg leuk boek.
  Ben benieuwd welke boeken je misschien koopt 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.