Ignis (Als de maan breekt #1) – Imke Smeets

Geplaatst op 14 juni 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

door Imke Smeets
Uitgever: Zilverbron Genres: Fantasy
Uitgave: Paperback

Een tijdje geleden werd ik door Imke Smeets benaderd of ik haar boek, Ignis, wilde lezen. Ignis is het eerste deel in de Als de maan breekt serie en beloofde een verhaal vol magische wezens en avontuur. Ik was geïntrigeerd! Daarnaast vind ik ook dat er meer aandacht voor fantasy voor eigen bodem mag zijn.

Tirego is half mens, half wolf en woont in een wereld waar woudgeesten en rituele dansen de orde van de dag is. Tirego is niet helemaal wie hij zegt dat hij is en heeft grote moeite om zijn verleden te vergeten. Hij wordt echter gedwongen terug te keren naar de landen waar niemand van het woud heen durft: de Verre Wereld. Daar dragen de mensen metalen kleding en bouwen ze gigantische torens. Zijn vriendin Arki volgt hem en samen krijgen ze te maken met een botsing tussen twee culturen. Tirego zit in een spagaat: tot welke cultuur behoord hij?

Ignis is een bijzonder fantasyboek, omdat het op eerste plaats niet lijkt of aanvoelt als de meeste andere fantasyboeken binnen het genre. Het is een unieke mix tussen personages, dieren en een fantasierijke wereld vol goden. Ook de kijk naar de mens is interessant: het zette me wel aan het denken.

Het verhaal zelf voelde als een groot avontuur, meer een queeste zelf. Ik heb me laten meeslepen met het verhaal en ondanks dat ik er even in moest komen – wat (denk ik) vooral ligt aan de vele personages waar je als lezer kennis mee maakt – last het vlot weg.

Ergens zag ik ook wel een link met de Warrior Cats boeken, maar dan met veel meer fantasyelementen en ander soort dieren. Het had een zelfde soort vibe door de unieke vertelstem.

Ik vond het tof hoe we als lezer werden meegenomen van het vredige bos naar een wereld vol mensen. De karakters kregen kans om te ontwikkelen en het boek had een geloofwaardig plot en dito personages. Echter is het geen verhaal (voor mij) geweest dat een blijvende indruk op me heeft gemaakt. Ik vond het leuk, dat zeker, maar van mij had het boek meer uitgesproken mogen zijn zodat alles beter zou blijven hangen.

Ik vond het heel leuk om te lezen over het woud en hoe de overgang naar de mensenwereld werd ervaren door de personages.

Kortom, ben je op zoek naar een fantasy van eigen bodem met een eigenzinnige wereld en dito personages, dan is Ignis wellicht wel wat voor jou! Ik genoot van alle goden, dieren en bijzonder beschreven plekken.

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.