Het Rosie effect (Don Tillman #2) – Graeme Simsion

Geplaatst op 24 november 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Het Rosie effect (Don Tillman #2) – Graeme SimsionHet Rosie effect Serie: Don Tillman #2
Andere boeken in deze serie: Het Rosie Project
Uitgever: LS Amsterdam | 23 oktober 2014
Aantal pagina's: 426
ISBN: 9789024565719
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Don Tillman is en Rosie Jarman zijn terug

Als je hebt genoten van de internationale bestseller Het Rosie Project, dan mag je Het Rosie Effect niet missen!

Don Tillman en Rosie Jarman zijn getrouwd en wonen in New York. Juist als Don wil vertellen dat Gene, zijn schuinsmarcherende beste vriend uit Australië komt, heeft Rosie nieuws: ze is zwanger.

Op zijn geheel eigen wijze verwerft de autistische Don in no time alle kennis over vader worden. Maar zijn oude zwakheden komen weer boven en brengen hem in de problemen. Terwijl hij opgaat in het perfectioneren van alle praktische details, verliest hij zijn emoties totaal uit het oog. Hij dreigt Rosie kwijt te raken op het moment dat ze hem het hardste nodig heeft.

De Australiër Graeme Simsion is de auteur van de internationale bestseller Het Rosie Project. Het Rosie Effect is de opvolger van deze wereldwijde hit. Simsion werkte als consultant voor hij fulltime schrijver werd.

Het lijkt al een hele poos geleden dat ik het vorige boek las. Het Rosie Project werd ontzettend populair en iedereen leek er wel een mening over te hebben. Al vrij snel hoorde ik dat er een vervolg op zou komen. En tja, daar was ik uiteraard wel benieuwd naar! En dus las ik Het Rosie effect.

Ik wil mijn recensie dan ook beginnen met een anekdote. Stel je dit voor: ik kwam uit werk en zat met Het Rosie Effect op het station te wachten. Ik moest naar een stagegesprek en probeerde door middel van het boek mijn kriebels in mijn buik (en het feit dat ik naar de wc moest) naar de achtergrond te schuiven. De trein kwam er aan en met het boek in mijn hand stapte ik de coupe in. Ik parkeerde mijn kont op een nog vrije stoel, trok mijn jurk recht en opende het boek. Tik tik. Een vrouw tikte me op mijn schouder.
‘Mag ik een brutale vraag stellen?’ vroeg een mevrouw.
‘Dat ligt er natuurlijk aan,’ antwoordde ik. ‘Is dat boek leuk? Ik heb deel 1 gelezen en had het gevoel dat het verhaal toen wel klaar was. Is het het waard om ook dit deel te lezen?’
Ik knikte. ‘Ja hoor. Ik ben pas halverwege maar ik vind het tot nu toe erg leuk. Ik snap wel dat het misschien overbodig voelt, maar het is leuk de personages weer terug te zien. En ja, Don is weer helemaal Don.’
‘Ah, super bedankt!’ de vrouw ging terug naar haar plaats en dook in haar ereader. Ik las verder.

Ja, dat vat ook wel samen wat ik van het boek vond. Leuk, maar misschien niet helemaal nodig. Deel 1 alleen was ook wel voldoende geweest. Toch zijn de doldwaze avonturen van Don weer geweldig. Maar soms net to much. Dan denk ik: ja, we weten nu wel dat hij het niet handig aanpakt. Rosie vond ik overigens ook absoluut niet spontaan in dit boek.

Ik vond het boek niet echt verrassend en ik had best wel wat moeite om door de eerste helft van het boek te komen. Daarna kwam er gelukkig een lekkere vaart in het verhaal wat het aangenamer om te lezen maakte.

Weet je wat het vooral is? Deel 1 was zo verfrissend en nieuw door het personage Don dat het bij deel 2 gewoon net niet opvallend genoeg was. Het is echt een leuk boek, dat wel.. Maar het is geen boek wat het eerste deel zal overtreffen. Ik had liever gezien van Simsion een nieuwe standalone had geschreven.

Het Rosie effect is een vermakelijk boek wat iedereen die na Het Rosie Project nog niet genoeg had zeker zal bekoren.

Lees ook mijn recensie van Het Rosie Project.

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Het Rosie effect (Don Tillman #2) – Graeme Simsion

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.