Het gefluister achter de deur – T.J. Klune

Geplaatst op 25 november 2022 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het gefluister achter de deur – T.J. KluneHet gefluister achter de deur door T.J. Klune
Ook door deze auteur: Het weeshuis in de azuurblauwe zee
Uitgever: Volt | September 2022
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 440
ISBN: 9789021467924
Uitgave: Hardcover
Source: Recensie-exemplaar
Goodreads
four-stars

Wallace Price is een gehaaide advocaat voor wie macht en aanzien de belangrijkste ingrediënten zijn voor een geslaagd leven. Wanneer Wallace plotseling overlijdt en als geest zijn eigen uitvaartdienst bijwoont, komt een gids hem halen en brengt hem naar een ongewoon theehuis.

Hugo, de eigenaar van het theehuis die over bijzondere gaven beschikt, belooft hem te helpen bij het maken van de passage naar het hiernamaals. Wallace accepteert niet zonder slag of stoot dat hij dood is, maar dankzij Hugo en de andere markante bewoners van het theehuis leert hij op wonderbaarlijke wijze als geest menselijker te zijn dan tijdens zijn leven.

Na Het weeshuis in de azuurblauwe zee was ik betoverd en moest ik Het gefluister achter de deur – dat zich afspeelt in hetzelfde universum maar met andere personages – natuurlijk ook lezen. Ik hoopte dat ik weer net zo verslingerd zou raken aan dit boek.

Wallace is een gehaaide advocaat die denkt dat hij alles in zijn leven kan bepalen. Tot hij opeens wakker wordt bij zijn eigen uitvaart. Een gids neemt hem mee naar een theehuis, waar hij kennismaakt met Hugo. Hugo, een veerman voor de doden, zal hem helpen de oversteek naar het hiernamaals te gaan maken. Maar daar zit Wallace helemaal niet op te wachten.

Het koste me enige moeite om in Het gefluister achter de deur te komen. De hoofdpersoon is niet de meest sympathieke man ever, meer een soort Scrooge zonder kerst. Toch vind ik dat uiteindelijk een van de krachten van het boek: je kunt je mening over iemand immers bijstellen en dat gebeurde in dit boek zeker.

Een tijdlang vond ik het vorige boek mooier en beter, maar gaandeweg begon ik van Het gefluister achter de deur en de inwoners van het theehuis te houden. Het einde maakte ook ontzettend veel indruk op me. Het was zo wholesome.

Ik ben enorm blij dat ik dit boek heb mogen lezen. Het was weer erg indrukwekkend en zat vol bijzondere en eigenzinnige personages. Er komen weer wonderbaarlijke gebeurtenissen langs, die je keer op keer weten te betoveren. Want dat kan T.J. Klune wel.

Het gefluister achter de deur is perfect voor iedereen die net een sprankeltje wonder in het leven nodig heeft. Of gewoon geniet van Scrooge-maar-dan-anders.

four-stars

Tags: , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.