Het favoriete boek van… Hati Bell

Geplaatst op 12 augustus 2014 door Emmy in Boeken, Het favoriete boek van / 9 Comments

Een weekje later door vakantie, maar natuurlijk nog steeds heel erg leuk: een nieuwe ‘Het favoriete van boek…’ en deze week is het de beurt aan Hati Bell. Zij schreef ‘Amber‘, die ik vorig jaar kocht op Castlefest, wat een mooi boek is over Draken en Dryaden. In deze rubriek wil ik ook beginnende en schrijvers die nog niet bekend zijn bij het grote publiek een stem geven door de vertellen over hun favoriete boek. Want zeg nou zelf: het is toch heel erg leuk om te weten wat anderen graag lezen? Lees snel verder als je wilt weten wat Hati’s grote favorieten zijn!

hatibell

-Wat is je favoriete boek en waarom?

Dit is gewoon onmogelijk om te kiezen. Mijn smaak – van fantasy tot klassieke literatuur – is daarvoor te divers. Een serie waar ik op dit moment wel absoluut verslaafd aan ben, en dus zeker tot mijn favoriete boeken hoort, is Heksen en demonen van Kim Harrison. Vergeet de titel en vergeet alles wat je ooit over het bovennatuurlijke genre hebt gelezen, dit boek is een combi van alles… maar dan beter. Verder hoort de Gone serie van Michael Grant tot mijn absolute favorieten. Dit boek is toch een beetje de young adult dystopie der dystopien voor me. De personages en verhaallijnen in deze twee series zijn gewoon geweldig, origineel en vol onverwachte plotwendingen terwijl het zo ‘echt’ zou kunnen gebeuren. En uhm.. Harry Potter is denk ik vanzelfsprekend 🙂

-Wanneer las je het boek voor het eerst? Heb je het sindsdien nogmaals gelezen?

Ik heb de serie van Kim Harrison deels in het Nederlands (niet alle 8 delen zijn vertaald) en deels in het Engels gelezen. Die van Gone in het Nederlands. Boeken waar ik  van onder de indruk ben moet ik gewoon in mijn boekenkast hebben. Beide series ben ik nu dus aan het verzamelen via boekenmarkten en het Boekenfestijn. Natuurlijk kan ik ze gewoon via een boekenwinkel bestellen, maar het is net zo iets als mensen die alle boeken van Agatha Christie verzamelen.

-Stel, je huis staat in brand, je hebt de belangrijkste spullen al gered.. Maar dan blijkt je lievelingsboek in stukken te liggen. Je hebt tijd om slechts 2 hoofdstukken te redden.. Welke pak je dan?

Moeilijke vraag! Ik denk dat het dan het laatste hoofdstuk van De alchemist van Paulo Coelho wordt. Als ik die lees dan kan ik gelijk relativeren. Iets waar ik wel behoefte aan heb als mijn huis in brand staat.

-Heeft dit boek ter inspiratie gestaan voor Amber?

Nee, dit boek heeft niet direct als inspiratie voor Amber gestaan. Al moet ik zeggen dat Amber wel iemand is die veel relativeert.

-Als je zelf een rol in het boek mocht vervullen, welke zou dit dan zijn?

Dit zou iemand zijn die in het vervolg op Amber komt, namelijk Faey. Grote mond, klein hart, sterk, maar o zo kwetsbaar. Roekeloos als de pest. Verder zal ik niks over haar verklappen, behalve dat zij een uniek persoon is. Ik denk dat ik ook weleens zo zou willen zijn. Alleen voor vandaag leven en niet nadenken over morgen.

Oh Hati, wat maak je ons meteen nieuwsgierig met het antwoord op de laatste vraag! Ik ben echt heel erg benieuwd naar het volgende deel van Amber.

Tags: , , ,

Divider

9 responses to “Het favoriete boek van… Hati Bell

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.