Amber – Hati Bell

Geplaatst op 4 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Amber – Hati BellAmber Serie: Amber #1
Andere boeken in deze serie: Titanium
| 24 juli 2013
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789490767242
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

ALLES HEEFT EEN PRIJS...

De dryade Amber O'Neill is door haar unieke maar gevaarlijke gave een buitenbeentje binnen een verborgen bovennatuurlijke gemeenschap in een Engels stadje. Als door een fusie tussen de lokale scholen rivaliserende rassen, zoals draken en dryaden, gedwongen worden hun dagen deels gemeenschappelijk door te brengen, ontaardt er een strijd rond Amber.

Wanneer Amber voor het eerst in aanraking komt met haar gezworen vijand, een drakenjong, krijgt ze een schokkend visioen. Hoe ver kan ze deze draak vertrouwen, en zal hij haar helpen of haar ondergang betekenen?

Wie met vuur speelt...

Amber is een boek waarvan ik het echt heel erg moeilijk vind om te beoordelen. Waarom? Omdat ik het verhaal wel leuk vond, maar er toch wat punten waren die voor mij niet helemaal lekker liepen.

De hoofdpersoon, Amber, is een Dryade. Mijn eigen kennis van de mythologie verteld me dat dit boomwezens zijn.. Maar ik vond het erg onduidelijk hoe dit nou terugkomt in het Dryadenras. Voor mij werd er niet duidelijk verteld wat nou het verschil is tussen een normaal mens en een dryad, anders dan dat normale dryads onder water zouden kunnen adermen. Dat vind ik jammer, want van de draken werd er wel duidelijk verteld wat voor een mogelijkheden ze hebben en dat zij kunnen transformeren. Wel vond ik het heel goed dat Hati heeft gekozen voor twee rassen die minder voor de hand liggend zijn en logische vijanden zijn (planten vs vuur). Ik denk alleen dat iets meer uitleg een hoop duidelijker had kunnen maken en een – voor mij – mooiere wereld had kunnen scheppen.

Wat ik ook een beetje jammer vond is dat Hati er niet voor gekozen heeft het in Nederland af te laten spelen, maar ik denk in Engeland. Ik had graag gezien dat Nederland eens de hoofdrol speelde. Of er gekozen is voor een ander land wegens mogelijkheden tot vertalen of niet, ik denk zelf dat het leuk zou zijn geweest als het plaatsje in Nederland gelegen had. Maar dat kan aan mij liggen natuurlijk.

Wel vond ik de karakters erg interessant. Althans, met vlagen, want ik vond ze soms wat oppervlakkig of ik miste ze! Een vriendschapsrol zoals Cally, Picky of Jimmy had veel dieper mogen meespelen.. Ze waren opeens gewoon weg uit het verhaal. Karakters als Amber zelf, Drake en Logan waren mysterieus en heel natuurlijk opgebouwd, waardoor je niet het idee had dat het zo’n overweldigend boek werd, maar heel ‘echt’ aanvoelde.

Ik vond Amber een verhaal met originele en sterke keuzes en ik denk dat Hati nog veel verder zal komen als schrijfster. Het was een goed debuut, waar weliswaar nog wat haken en ogen aan zaten, maar wat zeker potentie heeft om te groeien. Ik vond de schrijfstijl hier en daar wat ophoudend, maar zeker de keuze om aparte rassen te laten voorkomen in een normale wereld is heel leuk uitgewerkt.
Ik hoop in ieder geval dat er wel een vervolg komt, want ik zit nog met heel wat vraagjes. Zoals wat Amber nou precies wÊl was. De originaliteit en het feit dat dit boek toch van Nederlandse bodem komt, levert dit verhaal 3 en een halve ster op. Oh, en ik vind de cover trouwens echt heel goed bij het boek passen!

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

3 responses to “Amber – Hati Bell

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.