Titanium (Amber #2) – Hati Bell

Geplaatst op 22 juli 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Titanium (Amber #2) – Hati BellTitanium door Hati Bell
Ook door deze auteur: Amber
Serie: Amber #2
Andere boeken in deze serie: Amber
Uitgever: Zilverspoor | Mei 2016
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 247
ISBN: 9789463080477
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Drake Kincaid heeft nooit iets gekregen waar hij niet met zijn klauwen voor heeft gevochten. En nu is er maar één ding dat hij wil: Amber uit haar coma wekken, ongeacht over hoeveel gebroken lichamen hij moet stappen. Wanneer iemand Amber uit het ziekenhuis probeert te ontvoeren wordt hij nog meedogenlozer; het begin van een duister en bloederig pad.

Wanneer Amber ontwaakt wordt ze onmiddellijk geconfronteerd met de ruïnes van haar oude leven. Haar familie, haar vrienden, zelfs haar eigen lichaam, niets blijkt nog hetzelfde te zijn. Ze voelt een sluimerende hitte vanbinnen en vreest alle controle te verliezen. Om zichzelf onder controle te houden accepteert ze noodgedwongen de hulp van een feniks beschermer. Ze wordt ondergedompeld in zijn illustere wereld waar alles draait om macht en kracht. Oude en nieuwe vijanden liggen op de loer en alsof dat nog niet genoeg is, krijgt ze een akelig visioen. Tijd om de wapens op te pakken en het visioen te voorkomen of vechtend ten onder te gaan…

Eindelijk was daar dan het langverwachte vervolg op Amber: Titanium. Zo’n drie jaar hebben we er op moeten wachten, maar wat mij betreft was het het wachten meer dan waard. Amber werd door velen twijfelachtig ontvangen. De een vond het fantastisch en de ander wist toch echt wel wat kritische noten te noemen. Ook de leesbeesten leesclub zag dat het verhaal potentie had, maar de uitwerking misschien beter had gekund. Zelf was ik echter enorm benieuwd naar het vervolg en ben ik ook heel blij dat ik het boek van Hati mocht recenseren.

titanium2

Titanium speelt zich een jaar naar de gebeurtenissen in boek één af en van te voren wordt er een handige recap gegeven over het vorige boek. In deze korte samenvatting viel het me op dat er ook meteen wat antwoorden gegeven werd over de vragen die wij na het lezen van Amber nog hadden. Fijn dat onze gedachten bevestigd werden!

Titanium voelt als een heel ander boek met een heel andere sfeer en ook een heel ander niveau van taal. Laten we het eerst over de andere sfeer hebben. Dit boek draait namelijk om Amber’s afkomt; een feniks. We leren de feniksen en hun manier van leven kennen. Waar ik vond dat de mythologische wezens niet helemaal tot uiting kwamen in het eerste boek, vond ik het hier erg goed verwerkt. Ik kreeg meteen een goede indruk van de talenten en vermogens van allerlei wezens, en hoe zij tot elkaar verhouden. Het was helder uitgewerkt en paste goed in het verhaal.

Amber is dus een feniks en leert de feniksmaatschappij kennen. Ook als lezer leer je veel nieuwe dingen, maar het past. Het voelt niet als een introductie. Je gaat samen met Amber mee op pad om haar afkomst te leren kennen en haar plek in de maatschappij te vinden.

titanium3

Wel vond ik de climax vrij plots. Ik had het toch wat grootser en misschien wat langer verwacht. Sowieso vond ik dat er af en toe aparte sprongen werden gemaakt qua tijd of gebeurtenissen. Dan moest ik even goed zoeken waar we ook al weer waren in het verhaal. Wel is Hati op taalkundig vlak ontzettend gegroeid. Af en toe twijfelde ik nog een beetje qua woordvolgorde, maar over het algemeen las het makkelijker weg en zaten er geen storende fouten meer in (nou heb ik daar ook niet op gelet). In ieder geval is het overschot aan komma’s verdwenen.

Ik vond in dit boek de bijpersonages ook beter uit de verf komen. Ik vond vooral Faey erg leuk; ze trok me meteen. Een stoere chick met een bijzonder verleden. Ik vond het heel tof om haar te leren kennen en haar een fijne toevoeging aan het verhaal. Sowieso vond ik het fijn dat de focus niet alleen op de romantiek tussen Drake en Amber lag.

Ook het gebruik van fenikslegenden vond ik tof, evenals de muziek. Ik ben echt benieuwd hoe deze wereld zich verder gaat ontwikkelen, vooral omdat alle wezens een soort grijs gebied vertegenwoordigen. Geen zijn er goed of slecht. Ik hou daar van, omdat er zo veel boeken zijn waarin de strijd tussen wit en zwart centraal staat.

Al met al is Titanium een heel fijn verhaal. Ik ben echt aangenaam verrast door de kwaliteit van het boek. Ik heb me enorm vermaakt en Hati Bell heeft laten zien hoe gegroeid ze is in die drie jaar.

titanium

 

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

One response to “Titanium (Amber #2) – Hati Bell

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.