Handletter Workshop – Lee Suttey

Geplaatst op 18 november 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Handletter Workshop – Lee SutteyHandletter workshop door Lee Suttey
Uitgever: BBNC | September 2016
Genres: Doeboek, Non-fictie
Aantal pagina's: 224
ISBN: 9789045320540
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

In Handletterworkshop vind je meer dan 50 inspirerende en uitdagende opdrachten die je helpen bij het ontwerpen van je eigen handgetekende letterstijlen. Volg de aanwijzingen, laat je inspireren door de voorbeelden van de experts en gebruik de schetspagina,s in dit boek om je eigen unieke lettertypes te creëren. Of je ze nu wilt gebruiken voor kaarten, posters, t-shirts of zelfs tatoeages, Handletterworkshop helpt je de perfecte handletters te ontwerpen. -Veel achtergrondinfo over de geschiedenis en herkomst van belettering als inspiratie voor je eigen werk. -Een perfecte balans tussen instructiepagina s en witruimte om te oefenen. -Landscape formaat geeft volop ruimte om te schetsen en te ontwerpen.

Afgelopen week zijn er een aantal creatieve boeken online gekomen op Zon en Maan. Een aantal boeken hadden te maken met Handlettering. Dit is nu eenmaal een enorme hype waar iedereen aan mee kan doen. Je kan je echter afvragen of al de boeken die afgelopen jaar verschenen zijn wel iets unieks kunnen bieden. Ik was benieuwd of Handletter workshop van Lee Suttey nog wat nieuws wist toe te voegen.

handletterworkshop2

Handletter workshop laat meteen zien dat het een heel ander soort boek is. Waar de meeste handletter boeken ingaan op het complete plaatje, geeft Lee Suttey ons eindelijk een boek waar dieper op de individuele letter wordt ingegaan. Met meer dan 50 opdrachten leer je allerlei verschillende fonts tekenen. En daar had ik wel behoefte aan! Door in te gaan op de letters is niet alleen het boek uniek, maar kreeg ik ook echt het idee dat ik een goede basis kon leggen om aan de slag te gaan met handlettering.

handletterworkshop4

handletterworkshop3

Want hoe je het ook bekijkt; het is handig om eerst de vormen van letters in je vingers te hebben voor je een mooi vormgegeven handlettering weet neer te zetten. Lee Suttey laat je ontzettend veel oefenen en geeft daar in zijn boek ook genoeg ruimte voor. Vaak is de achtergrond van het papier ook afgestemd op het te beoefenen letter.

handletterworkshop

Handletter workshop zit vol tips en voorbeelden. Alles wordt op een heel heldere manier verteld, zonder teveel poespas; vaak zeggen de afbeeldingen al genoeg. Ook worden er typografische ‘regels’ uitgelegd en worden er een aantal illustratoren die zich bezighouden met handlettering in het zonnetje gezet. Dit boek wist mij echt te inspireren.

Ik vind Handletter workshop een belangrijke en waardevolle aanvulling op mijn handlettercollectie.

Handletter workshop focust zich meer op het vormgeven van letters in plaats het neerzetten van een compleet woord of een quote. Dit maakt het boek voor mij een ware aanvulling op de handletting boeken die er al op de markt zijn. Ik vind het namelijk heel fijn dat de basics op deze manier ook aan bod komen. Ook de vele oefenruimte vond ik erg prettig.

handletterworkshop5

four-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Handletter Workshop – Lee Suttey

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.