Handboek van een summoner – Taran Matharu

Geplaatst op 27 oktober 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Handboek van een summoner – Taran MatharuHandboek van een summoner door Taran Matharu
Ook door deze auteur: The Novice
Uitgever: Van Goor | Oktober 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 224
ISBN: 9789000365326
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Het geïllustreerde handboek bij de Summoner-serie!

De summoner: iemand die demonen kan oproepen en emotioneel aan zich kan binden. In dit handboek voor summoners staat het verhaal van James Baker – het epische dagboek dat de held uit de Summoner-serie, Fletcher, inspireerde. Inclusief een uitgebreide demonologie, een gids met de basisbeginselen van het oproepen en prachtige illustraties van Hominum. Een must have voor iedere Summoner-fan!

Taran Matharu heeft een prachtige wereld geschapen, met invloeden van allerlei werelden waar ik van hou. Het is dan ook niet echt een verrassing dat er een extra boek is verschenen met daarin niet alleen extra achtergrondinformatie, maar ook een extra verhaal. Het Handboek van een Summoner mag bij geen enkele fan ontbreken in de kast.

In de Engelse paperbackeditie staan achterin een aantal pagina’s met de demonen die in het boek voorkomen. Hoe sterk ze zijn, hoe ze eruitzien en wat hun kracht is. In de hardcovers en in de Nederlandse editie ontbrak deze informatie, maar nu is het allemaal in een boek gebundeld. Met daarbij nog meer demonen. Maar dit is niet alles, want je leest ook een soort dagboek, het verhaal van James Baker, een summoner die zich vooral verdiept heeft in het ontdekken van betoveringen en demonen. In verhaalvorm lees je niet alleen over zijn ontwikkeling als summoner, maar krijg je ook te weten hoe de kennis van demonen en spreuken verworven is. Die spreuken staan ook in het boek trouwens, waardoor het een complete handleiding met achtergrondinformatie is.

Ik vind de illustraties een grote toevoeging aan het verhaal. Natuurlijk wordt er vaak wel omschreven hoe een demon eruit ziet, maar vaak is dit eenmalig en omdat er nog wel eens wat vreemde dieren gecombineerd worden is het handig om er een beeld bij te hebben. Daarnaast vond ik James’ verhaal ook nuttig en leuk om te lezen.

Toch waren ik en het verhaal niet meteen vriendjes. Ik had er wat moeite mee om er in te komen; het las wat langzaam weg en ik vond het wat herhalend overkomen. Langzaam maar zeker raakte ik echter gehecht aan James en vond ik zijn verhaal steeds leuker worden. Ik zag er de meerwaarde wel van in. Daarnaast is het handig om op deze manier een goed beeld te krijgen van alle demonen.

Mijn lievelings? De Griffuil natuurlijk, half kat en half uil. Het beste van twee werelden.

Wat ik ook heel erg tof vind is dat het boek van binnen het uiterlijk heeft van een oud boek. Als in; het lijkt alsof je een oud boek leest omdat de pagina’s een gedrukt oud papier patroontje hebben. Ik hou er enorm van als uitgevers naar dit soort details kijken; het geeft het boek meteen wat meer uitstraling.

Wel kan je je afvragen of het niet een keer genoeg is. Hebben we dit soort boeken nodig? Fans wellicht wel, want die willen natuurlijk alles weten. Ik ben benieuwd of Taran nog meer Summonerboeken schrijft, of dat Handboek van een Summoner echt het laatste is.

Fijn om te weten is trouwens wel dat je dit boek ten alle tijden in de serie kan lezen. Misschien is het wel fijn om hem aan het begin te lezen, zodat je een beter beeld van alle demonen hebt!

Fans van Taran Matharu’s summoner serie willen Handboek van een summoner echt niet laten liggen.

Als je fan bent van de summoner serie, dan wil je het Handboek van een summoner eigenlijk echt niet missen. Het is een boek met een leuke afwisseling tussen verhaal en achtergrondinformatie. Het boek ziet er verzorgd uit en de illustraties geven net het stukje extra.

 

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Handboek van een summoner – Taran Matharu

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.