Girl Online On Tour (Girl Online #2) – Zoe Sugg

Geplaatst op 19 december 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Girl Online On Tour (Girl Online #2) – Zoe SuggGirl online on tour door Zoe Sugg
Ook door deze auteur: Girl Online
Serie: Girl online #2
Andere boeken in deze serie: Girl Online
Uitgever: Van Goor | November 2015
Genres: Young Adult, Contemporary, Romantiek, Chicklit
Aantal pagina's: 315
ISBN: 9789000347131
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

Penny heeft een geheim: onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama"s, jongens, haar
rare, chaotische familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer alles alleen maar
slechter lijkt te gaan, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe en
gitaar tokkelende Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar
blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny"s dekmantel in gevaar brengt.
En erger nog: ook haar belangrijkste vriendschap komt hierdoor op het spel te staan.

Toen ik vorig jaar het eerste boek van vlogster Zoella las, wist ik niet helemaal of ik nou overtuigt moest zijn of het maar een simpel verhaaltje moest vinden. Ik kon er niet helemaal mijn vinger op leggen of ik het nou goed of matig vond, maar ik was er wel zeker van dat de hype om dit boek veel groter was dan de inhoud verdiende. Toch kon mij dit niet weerhouden om ook het tweede deel, Girl Online On Tour, te gaan lezen. En warempel. Ik begon echt van dit boek te genieten!

Penny is ondertussen gestopt met haar blog en helemaal happy in love met haar rockster vriendje Noah. Hij komt naar Europa voor een zomertour en zij mag mee. Tja, en dat is natuurlijk best lastig als je gewend bent om in je eigen comfortzone te blijven. Afgewisseld met blogposts, verteld Penny haar verhaal.

En dat verhaal voelde behoorlijk herkenbaar. Niet dat ik een populair vriendje heb, of half Europa doorreis.. Nee, de onzekerheden die Penny ervaart vond ik erg dichtbij komen. Niet dat ik een mega populaire ‘ik word overal herkend’-blogger ben, natuurlijk. Maar ik snapte haar onzekerheid, haar kwetsbaarheid en twijfel over het invullen van de toekomst. Als blogger bewandel je een bijzonder pad die heel wat mooie dingen kan brengen, maar je zet jezelf natuurlijk ook in een kwetsbare positie. Daarnaast moet Penny heel veel leren; waaronder het jezelf blijven als anderen verwachten dat je zult veranderen. Hier zat echt een duidelijke groei in; Penny veranderde van een naïef schoolmeisje in een ondernemertje met een passie. Daar heb ik bewondering voor. Ik denk dat Zoe heel veel van haar eigen ervaringen hierin heeft kunnen verwerken, waardoor het verhaal realistischer aanvoelt. Het stimuleerde mij ergens ook om gewoon lekker door te gaan met mijn passies, ondanks de tegenslagen op mijn weg.

Natuurlijk is het verhaal voorspelbaar en natuurlijk is het vaak van veraf te ruiken waar het verhaal heengaat; toch vind ik dat Zoe zichzelf heeft ontwikkeld als schrijfster ten opzichte van het vorige boek. De personages zijn levendiger en de subplotten wat beter uitgewerkt. En eerlijk? Doe mij ook een Eliot. Hij is echt fantastisch. Sowieso vind ik hun vriendschap echt heel mooi en kan ik me helemaal voor me zien hoe die twee hun tijd samen doorbrengen.

Ik heb me vooral erg kunnen vermaken tijdens het lezen. Girl Online On Tour is een luchtig boek vol luchtige situaties en vol tienerdrama. En dat is lekker. Het werkt namelijk ontzettend goed, zonder dat het te overdreven of te kinderachtig wordt. Ik denk dat heel veel meiden zich in Penny zullen herkennen, of dit nou op liefdes-, creatief- of persoonlijk vlak is. Een prima vervolg geschikt voor een groot publiek. 

Girl Online On Tour

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

4 responses to “Girl Online On Tour (Girl Online #2) – Zoe Sugg

  1. Ik heb echt zin om dit boek te lezen. Gewoon, omdat het zo lekker luchtig is (oke lijkt, want ik heb het boek nog niet gelezen dus ik kan dat nog helemaal niet weten).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.