Five ​Dark Fates (Three dark crowns #4) – Kendare Blake

Geplaatst op 20 augustus 2020 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

door Kendare Blake
Ook door deze auteur: Anna dressed in blood
Uitgever: Macmillan Genres: Fantasy, Young Adult
Uitgave: Paperback

De Three dark crowns serie en ik hebben niet altijd gemakkelijk door een deur gekund. Toch was het een serie waarbij ik graag wilde weten hoe het af zou lopen en welke zus uiteindelijk op de troon zou komen. In Five Dark Fates krijgen we dit eindelijk te weten.

five dark fates

Koningin Katherine zit op de troon, maar de andere twee zussen leven ook nog. Het eiland is verdeeld, Mirabella is verdwenen en Arsinoe moet zowel een oplossing vinden tegen Jules’ vloek als voor de gevaarlijke miste rondom het eiland. Als Mirabella bij Katherine opduikt, ziet Katherine dit als een oplossing voor de mist, maar kan ze Mirabella wel vertrouwen? Want haar andere zussen hebben een veel sterkere band dan zij met haar zussen heeft. Wie zal er uiteindelijk op de troon eindigen? Het lot van Fennbirn ligt in hun handen.

Ik heb een haat-liefdes verhouding met deze serie. Ik vind de strijd rondom de zussen fantastisch en ook hoe niets bleek te zijn als verwacht. Toch was ik er ergens ook wel aan toe om het einde te lezen.

Uiteindelijk heb ik Five dark fates geluisterd via Storytel en ik genoot er zeker van, maar ik vond het ook wel een hoog dramagehalte hebben. Zo nu en dan wilde ik echt gewoon wat meer actie en weten hoe het af zou lopen, in plaats van dat de zussen weer eens de loer met elkaar draaide.

Het was niet alleen maar slechte drama, hoor, want ik vond dat Kendare Blake wel een aantal gewaagde keuzes durfde te maken. Niet iedereen zal even blij zijn met de uitkomst en daar hou ik van: ik voel graag wat bij een boek.

Ik vind het mooi hoe de gaven een grote rol spelen in het boek en hoe de zussen uiteindelijk proberen het lot van Fennbirn te veranderen. Ik ben blij dat we eindelijk ook meer te weten kregen over het ontstaan van de koninginnen en hun gaven. Dit maakte de wereld voor mij compleet.

Wat je ook vindt van het einde, ik voel me wel bevredigd. En dat terwijl ik het in eerste instantie wilde opgeven na boek één! Door een reread ben ik toch verder gegaan en daar ben ik blij mee.

Wat je ook van Five dark fates vindt, ik ben blij dat ik eindelijk heb kunnen lezen over hoe het verhaal afliep.

five dark fates

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.