Fighting Fit (Angels Unlimited #6) – Annie Dalton

Geplaatst op 12 april 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Fighting Fit (Angels Unlimited #6) – Annie DaltonFighting Fit Serie: Angels Unlimited #6
| 2007
Aantal pagina's: 183
ISBN: 9780007129881
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

After a hush-hush trip to Ancient Rome, Orlando is clearly disturbed by what he's seen, so when he decides to go back, with a team of volunteers, Mel loyally signs up. It looks as if this will be the mission of her dreams, but in the cruel, decadent world of Nero's Roman Empire, her fantasies crumble. Who is the mysterious girl gladiator Orlando seems to be trying so hard to protect? How did he come to meet her? Is his concern purely professional, or is it something more?

Toen ik een een jaar of 14 was en nog braaf elke week (zonder mama) naar de bibliotheek van Rhenen fietste om boeken te lenen, had ik vaak de grootste moeite om boeken te vinden die ik echt tof vond. Young Adult was er nog niet als genre (ja, ik las Twilight wel toen!) en ik miste echt de boeken die een brug sloegen tussen jeugd en volwassenen. Boekenblogs waren er ook nog niet.. dus tja.. op den duur kwam ik er steeds minder.

Toch herinner ik me dat ik – nu meer dan 10 jaar terug – vaak in dezelfde hoek zocht; fantasy boeken voor jeugd of jongeren, ter vervanging van Harry Potter en tja.. de andere boeken die ik al had verslonden. Ik ben zelf al sinds kleins af aan ontzettend trouw aan schrijvers; heb ik eenmaal iets van je gelezen, dan moet de rest ook. Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met een aantal dunne boekjes van Annie Dalton. Het eerste deel heette ‘Engel & Co’ en ik moest een eeuwigheid wachten tot hij eindelijk weer eens werd teruggebracht.

Ondanks het grote lettertype, de dunne omvang en de iets wat kinderachtige vertelwijze, was ik meteen om; wat een heerlijk idee dat tieners engelen kunnen worden, naar een speciale school gaan en niet gebonden zijn aan een bepaald tijdperk. Later kocht ik de boekjes op het boekenfestijn, omdat ik ze toch wel kei leuk vond, maar in het Nederlands zijn ze gestopt na het vijfde deel. In Ierland kocht ik vervolgens het derde deel wat ik nergens in het Nederlands kon vinden… en daar hield het op. Jarenlang staan ze al te verstoffen op mijn verlanglijst bij bol en bij awesomebooks. Want ik wil verder in deze serie! Ik wil het verhaal compleet hebben en het ooit aan mijn eigen kinderen kunnen voorlezen!

En toen was daar opeens eBay. Voor drie euro inclusief verzenden liet ik het zesde deel van de serie Fighting fit genaamd bij me thuis bezorgen. Nog helemaal gaaf! Wat een deal! Meteen begon ik en dook ik weer in de hemelse wereld van Mel Beeby. Op instagram werd ik bedolven onder ‘jeugdsentiment!’. Blijkbaar was deze serie aardig populair onder mijn boekvriendjes!

Toch lukte het me niet dit boekje in één adem uit te lezen. Ik moest echt weer even wennen aan de kinderlijke schrijfstijl en het belachelijk overdreven taalgebruik van de hoofdpersoon. COOL HUH. God, hou alsjeblieft op. Terwijl ik het hele concept van de serie wel tof vind; engel in opleiding reist door de tijd om badguys te verslaan. Ook hierin is het weer geslaagd. Mel, Reuben en hottie Orlando reizen – om de Angel Agency een beetje te verlichten – naar het oude Rome, waar ze een grote verrassing zal staan te wachten. Dit is leuk en schattig, maar met een beetje historische feeling is het soms tenenkrommend. Maar goed, schuif dat aan de kant en het is gewoon echt een heel leuk boekje. Zeker voor de jongere lezer. Het bevat spanning, romantiek, een vleug mystiek en daarnaast alles waar een 13-jarig tienermeisje zich druk om kan maken. En dat is ook een kunst.

Wil ik na het lezen van Fighting fit de rest van de serie alsnog hebben? Zekerste weten! Het blijft namelijk een heerlijke wereld! En engelen zijn tof.

PS. Vroeger hoopte ik – toen ik 14 was dus – dat ik ooit ook op een Engel Academie terecht zou komen. Mocht Zweinstein niet haalbaar zijn.

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Fighting Fit (Angels Unlimited #6) – Annie Dalton

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.