Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay – J.K. Rowling

Geplaatst op 12 januari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 11 Comments

Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay – J.K. RowlingFantastic Beasts and Where to Find Them door J.K. Rowling
Ook door deze auteur: Een goede raad
Uitgever: Little Brown UK | November 2016
Genres: Fantasy
Aantal pagina's: 294
ISBN: 9781408708989
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

J.K. Rowling's screenwriting debut is captured in this exciting hardcover edition of the Fantastic Beasts and Where to Find Them screenplay.

When Magizoologist Newt Scamander arrives in New York, he intends his stay to be just a brief stopover. However, when his magical case is misplaced and some of Newt's fantastic beasts escape, it spells trouble for everyone…

Fantastic Beasts and Where to Find Them marks the screenwriting debut of J.K. Rowling, author of the beloved and internationally bestselling Harry Potter books. Featuring a cast of remarkable characters, this is epic, adventure-packed storytelling at its very best.

Whether an existing fan or new to the wizarding world, this is a perfect addition to any reader's bookshelf.

---
From book cover:

J.K. Rowling invites you to explore a new era of the Wizarding World...

Explorer and Magizoologist Newt Scamander has just completed a round-the-globe trip in search of the most rare and unusual magical creatures. Arriving in New York, he intends his stay to be just a brief stopover. However, when Newt's case is misplaced and some of Newt's fantastic beasts escape into the city, it spells trouble for everyone…

[Cover and Book Design by MINALIMA]

Het was een pijnlijke aangelegenheid toen met Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 er een definitief einde aan de wereld van Harry Potter leek te komen. Tuurlijk, de boeken kunnen opnieuw gelezen worden, de films grijs gedraaid. Maar iets nieuws? Daar rekende niemand meer op. Maar we hoopten natuurlijk allemaal dat JK Rowling haar magie weer tot lezen zou brengen. En dat deed ze, met een toneelstuk en een film. Ik las onlangs – nadat ik de film had gezien – Fantastic Beasts and Where to Find Them en meteen waande ik me weer helemaal in de sfeer van de film.

Fantastic Beasts and Where to Find Them (niet te verwarren met het dunne schoolboekje uit 2001) is de screenplay die JK Rowling heeft geschreven voor de film. Het boek leest dus als een script, met aanwijzing voor de regisseur en beschrijvingen van de setting, kostuums en camerastandpunten. Dit lijkt in eerste instantie vreemd om te lezen, maar ikzelf zag er meteen helemaal in. Ik heb er weinig moeite mee om een verhaal als een ander medium te lezen, want ik zie het toch wel voor me. In dit geval alsof ik de hele film opnieuw aan het beleven was, en wat was dat fijn!

Het verhaal gaat dus over Newt Scamander, een tovenaar met een koffer vol fabeldieren. Toerist in New York, waar niet alleen een aantal van zijn beesten ontsnappen, maar ook een ander gevaar huishoudt. Kan Newt helpen dit op te lossen voordat hij zelf de sjaak is? Kijk de film en lees het bijbehorende boek.

Aan de ene kant kan ik me voorstellen dat veel lezers het jammer vinden dat Fantastic Beasts and Where to Find Them niet echt een verhaal in boekvorm is, maar een script in boekvorm. Zelf heb ik er totaal geen last gehad bij het lezen. Rowling weet namelijk in haar dialogen en beschrijvingen de complete magische wereld weer tot leven te brengen.

Ik werd gedurende de film verliefd op Newt en in het boek weer. De verschillen tussen de personages in hun manier van spreken en doen is zo fantastisch beschreven, de fabeldieren voelde zo levensecht en ik zag gewoon meteen alles weer voor me. Alleen JK Rowling weet dit voor elkaar te krijgen. Wat is ze toch een held. En wat is het toch fijn dat zij ons de komende paar jaar weer van magie zal voorzien.

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een must voor alle Harry Potter fans.

Het is superleuk om de film nog eens na te lezen en Fantastic Beasts and Where to Find Them alleen is al een prachtig plaatje voor in de boekenkast. Ik bedoel; kijk die delfstoffer nou!

five-stars

Tags: , , ,

Divider

11 responses to “Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay – J.K. Rowling

 1. Dionne

  Ah was hier al benieuwd naar! Heb de film jammer genoeg nog niet kunnen zien en moet denk ik ook afwachten tot die uitkomt op dvd. Maar vroeg me inderdaad af of het wel lekker weg zou lezen sinds ook deze in scriptvorm is. Denk dat ik hem nu toch maar ga kopen, zo mooi boek ook 🙂

 2. Zelf heb ik het grote boek rond Fantastic Beasts, met alle foto’s en achtergrond info. Die vind ik helemaal geweldig. Ik heb heel erg zitten twijfelen of ik deze ook zou kopen, maar na de teleurstelling die ik hed bij het vervloekte kind (please don’t kill me), ben ik huiverig met het kopen van scriptboeken.

 3. Het ziet er alvast geweldig mooi uit! Maar boeken kopen om in mijn kast te zetten, is iets wat ik verleerd heb. Ik ga denk ik gewoon eens naar de film kijken. Daar heb ik wel zin in!

   • Ik heb het andersom gedaan en vond dat eigenlijk erg leuk. Persoonlijk vond ik dit script veel vlotter én leuker weglezen dan Harry Potter & the cursed child. Ik zag het echt allemaal zo voor me en kon er in wegduiken alsof ik een fictieboek aan het lezen was. Een bijkomend voordeel vond ik vooral dat je nadien niet ontgoocheld wordt wanneer je de film ziet. Er zijn niet plots scènes weggeknipt of aangepast. Alles is precies zoals je het verwacht.

 4. De film is fantastisch. Het boek ook zo te lezen. Wij hadden hem besteld, maar weer teleurgesteld teruggebracht. Wij dachten namelijk dat het weer een ander verhaal was. 🙂

  Verder wil ik je even zeggen dat je leuk schrijft. Geen JK Rowling , maar wel heel leuk 🙂
  grt WIllem Meester

 5. Andrea

  Ik moet dit boek nog lezen. Dit is de eerste keer dat ik twijfel of ik een boek door J.K. Rowling over de Potter-wereld ga kopen. Voorlopig heb ik hem besteld bij de bieb. Ik wilde ook dat ze er een “echt” boek van had gemaakt. Het toneelstuk vond ik goed te lezen, omdat ik zelf de beelden wel kon invullen na de 7 voorgaande boeken en de 8 films. (Mijn mening over het verhaal is een ander… verhaal 🙂 ) Nu ik de film Fantastic Beasts inmiddels twee keer heb gezien, zal het met dit boek ook wel lukken. Ik schort mijn mening even op totdat ik het boek gelezen heb. Maar ja, er gaat sowieso niets boven een “echt” boek. Ach, ik wilde even sterk zijn, maar ik verwacht dat ik dit boek toch wel ga kopen. Hij ziet inderdaad geweldig uit. En die Delfstoffer… So cute <3

 6. Ik was helemaal blij met de nieuwe film. Hoewel het wel HP setting is, wel een geheel ander verhaal, maar zeker niet teleurstellend! De magie was gewoon terug. En nu wil ik het boek stiekem toch ook wel hebben… over twee maanden ben ik gelukkig jarig haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.