Even the Darkest Stars (Even the Darkest Stars #1) – Heather Fawcett

Geplaatst op 26 augustus 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Even the Darkest Stars (Even the Darkest Stars #1) – Heather FawcettEven the darkest stars door Heather Fawcett
Ook door deze auteur: Emily Wilde's Encyclopaedia of Faeries
Serie: Even the darkest stars #1
Uitgever: Balzer + Bray | September 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 432
ISBN: 9780062463388
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

Kamzin has always dreamed of becoming one of the Emperor’s royal explorers, the elite climbers tasked with mapping the wintry, mountainous Empire and spying on its enemies. She knows she could be the best in the world, if only someone would give her a chance.

But everything changes when the mysterious and eccentric River Shara, the greatest explorer ever known, arrives in her village and demands to hire Kamzin—not her older sister Lusha, as everyone had expected—for his next expedition. This is Kamzin’s chance to prove herself—even though River’s mission to retrieve a rare talisman for the emperor means climbing Raksha, the tallest and deadliest mountain in the Aryas. Then Lusha sets off on her own mission to Raksha with a rival explorer who is determined to best River, and Kamzin must decide what’s most important to her: protecting her sister from the countless perils of the climb or beating her to the summit.

The challenges of climbing Raksha are unlike anything Kamzin expected—or prepared for—with avalanches, ice chasms, ghosts, and even worse at every turn. And as dark secrets are revealed, Kamzin must unravel the truth of their mission and of her companions—while surviving the deadliest climb she has ever faced.

Het leuke aan boekboxen als bijvoorbeeld Fairyloot, is dat ik daardoor een aantal fantasyboeken aan mijn kast heb mogen toevoegen die ik anders nooit was tegengekomen, laat staan gekocht had. Even the Darkest Stars was ook zo’n boek. Toch duurde het even voor ik het oppakte, maar dankzij lovende reacties besloot ik hem toch sneller te gaan lezen. Zou ik dit boek net zo tof vinden?

Kamzin wilde altijd al een avonturier worden; klimmend door de bergen om het land te ontdekken en vijanden van het keizerrijk bespioneren. Als iemand haar toch een kans zou geven… Gelukkig veranderd alles als de eccentrieke River Shara, de beste ontdekker ooit in haar dorpje aankomt en eropaan dringt Kamzin in te huren, in plaats van Lusha, Kamzin’s zus, zoals iedereen had verwacht. Dit is Kamzin’s kans om zichzelf te bewijzen! Zelfs als dat betekent dat ze de grootste en gevaarlijkste berg moeten beklimmen om een talisman te vinden. Lusha besluit om stiekem ook op missie te gaan, samen met River’s rivaal. Kamzin moet kiezen: haar zus beschermen of verslaan.

Hoewel Even the Darkest Stars meteen een heel vlot lezend boek bleek, miste ik toch een bepaalde mate van actie die er voor kon zorgen dat ik helemaal werd meegesleept. En dat terwijl ik de sfeer in het boek echt fantastisch vond. De setting, vol sneeuw, magie, demonen en heksen vond ik zo intrigerend! Ik denk dat ik dit boek op een ander moment had moeten lezen en dat ik had dan echt fantastisch had gevonden. Voor nu is het echter een boek waar ik uiteindelijk niet heel veel mee kan. Het is absoluut geen slecht boek, maar helaas kon ik me er niet helemaal aan overgeven.

Ik wil eerst even een setting nader toelichten. Dit boek speelt zich namelijk af in de bergen en dit is echt heel goed gedaan. De personages reizen veel en het terrein levert echt hindernissen op. Daar hou ik van! Ik voelde me net alsof ik ook over rotsen aan het klauteren was met een snijdende koude wind en sneeuw. Dat was tof!

Ik vond Kamzin en River ook tof; hun struggles kwamen goed naar boven en ik vond het fijn dat Kamzin veel nadacht over haar volk. Op een of andere manier vind ik een personage veel overtuigender als er sprake is van een thuis wat ze heeft gevormd.

Maar ik vond dus dat er te weinig actie in zat voor een boek waarvan ik verwacht had dat het een groot avontuur zou worden. Hoewel het vlot las, verliep het verhaal traag (snappen jullie wat ik bedoel?) en hierdoor werden sommige gebeurtenissen ook behoorlijk voorspelbaar. Zonde!

Hoewel Even the darkest stars van mij wat meer actie had mogen hebben, vind ik de setting echt heel tof. Ik ga dit boek zeker nog eens herlezen, want dan bevalt hij mij zeker meer.

Al met al vond ik de setting van Even the darkest stars echt heel gaaf en een van de best uitgewerkte van alle boeken die ik de laatste tijd las. Maar het boek miste actie en ik had graag meer verdieping gezien in de magie. De personages waren leuk, maar niet bijzonder genoeg om voor altijd bij te blijven en daardoor is dit boek meteen een beetje ondergesneeuwd.

three-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.